Perehdytystä tarjolla

Jos olet uusi lippukunnanjohtaja tai tuntuu siltä, etteivät piirin palvelut ole ihan selvät, olet tervetullut uuden lpkj:n perehdytysiltaan joko 8.9., 2.11. tai 21.11. kello 18–20 Partioasemalle. Perehdytyksen pitävät piiritoimiston lippukuntakoordinaattorit, joten tarjolla on ensikäden tietoa siitä, mitä piiristä saa, ja minkälaisiin juttuihin on apua tarjolla.

Ilmoittaudu Kuksaan:

8.9. http://bit.ly/ilmo080916

2.11. http://bit.ly/ilmo021116

21.11. http://bit.ly/ilmo211116

 

Jeesiä aluetiimiltä tai toimistolta

Aluetiimin tehtävä on tukea lippukunnanjohtajaa, koulutusvastaavaa ja ohjelmavastaavaa pesteissään, sekä edistää alueen lippukuntien yhteistyötä. Oma aluetiimiisi ja tarvittaessa myös nimetty työntekijäsi toimistolla auttavat pulmatilanteissa ja mieluusti jopa ennen niitä! Oman aluetiimin jäseniin voi olla rohkeasti yhteydessä.

Yhteystiedot löydät Purkista: https://purkki.partio.fi/piiri-palvelee/aluetiimit

Lippukuntakoordinaattorit toimistolla auttavat monenlaisissa pulmatilanteissa, vastailevat vaikeisiin ja helppoihin kysymyksiin ja auttavat eteenpäin, kun ihmetyttää. Tyypillisiä työntekijän kohtaamia juttuja ovat esimerkiksi kysymykset materiaaleista, hallinnollisten pulmien selvittäminen, kolo-ongelmissa auttaminen, seurakuntayhteistyön setviminen, erimielisyydet vanhempien kanssa tai johtajiston kesken, lippukunnan perustamisen ja purkamisen koukerot ja lippukunnan kriisitilanteessa auttaminen. Kaikkea saa kysyä, lippukuntakoordinaattorit ovat olemassa just siksi just sua varten!

  • Helsinkiläiset lippukunnat: Hanna Hietikko, hanna.hietikko(ät)partio.fi, 09 8865 1223
  • Espoolaiset, kauniaislaiset ja vantaalaiset lippukunnat: Aino Valkama, aino.valkama(ät)partio.fi, 09 8865 1212, 040 455 4244

Piiri palvelee myös Facebookissa

Lippukuntien aktiivijohtajien kannattaa liittyä Sisäpiiri-nimiseen ryhmään, jossa käydään keskustelua ja jaetaan vinkkejä ja ihmetyksiä partioaiheista: https://www.facebook.com/groups/papasisapiiri/

Partiolaisten, vanhempien, sidosryhmien ja muiden partiosta kiinnostuneiden kannattaa tykätä myös Pääkaupunkiseudun Partiolaiset -sivusta Facessa: http://facebook.com/PääkaupunkiseudunPartiolaiset

 

Lippukuntasemma on lpkj:n, kovan ja ohvan oma tapahtuma

Lippukuntasemma kokoaa 22.-23.10. Kiljavalle yhteen lippukuntien tärkeimmät johtajat (lpkj, kova ja ohva) inspiroitumaan oman lippukunnan kehittämisestä. Katso erillinen kutsu ja Kuksan ilmoittautumisohjeet tämän kirjeen mukana. Semmasta järjestetään paluukyyti suoraan piirin kokoukseen sunnuntaina 23.10. Klikkaa itsesi Face-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/575626445935440/

 

Hyvinvoiva lippukunta kasvaa

Huolehdi siitä, että uusi ekstralauma aloittaa joka syksy. Tämä on hurjan tärkeä homma varmistamaan lippukunnan elinvoimaisuus jatkossakin. Vinkkejä johtajarekryyn on paljon, mutta tärkeimpänä sanottakoon, että näyttää vahvasti siltä, että ihmiset lähtevät kyllä mukaan toimintaan, kun heitä pyytää. Nyt ehtii hyvin vielä kysellä esimerkiksi lasten vanhempia mukaan. Tsekkaa Purkista kasvun vinkit: http://purkki.partio.fi/kasvun-vinkit

Päivittäkää ryhmien kokoontumisajat, johtajat ja yhteyshenkilöt Kuksaan ja lippukunnan omille nettisivuille. Näin uudet partioon haluavat löytävät perille. Piirin nettisivut uudistuvat kesän aikana ja jatkossa lippukuntien ryhmien tiedot imaistaan suoraan Kuksasta myös piirin nettisivuille.

Rekrytkää aktiivisesti uusia johtajia. Uusia ryhmiä voi hyvin aloittaa, vaikka lokakuussa, jos syksyn alussa ei ehdi. Joulujuhlien alla kannattaa lähettää vajaiden ryhmien vanhemmille viestiä, että mukaan mahtuu ja tyhjentää samalla mahdollista jonoa. Pitäkää syksyllä ainakin yksi kokous, johon saa ottaa mukaan kaverin ja ottakaa kaverit mukaan myös kursseille ja tapahtumiin.

Osallistukaa oman alueen tapahtumaan. Lähes jokaisella asuinalueella on jonkinlainen kyläjuhla, lähiömarkkinat tai muu päivä. Piiriltä lainattavat markkinointimateriaalit ja vinkit hyvän markkinointitapahtuman tekemiseen löydät täältä. Varatkaa materiaalit ajoissa ottamalla yhteyttä toimistolle Elina Heinoseen: elina.heinonen@partio.fi / 09 8865 1222!

Hyödyntäkää Koululaisten Seikkailuviikko! Mukaan ilmoittautuneet koulut ja iltapäiväkerhot (noin 5 000 alakoululaista!) saavat materiaalipaketin, jonka avulla tutustutaan partioon elo–syyskuussa. Koulut voivat myös pyytää vierailua lähilippukunnasta. Jos lähikoulusi pyytää lippukuntavierailua, menkää ilolla mukaan ja hyödyntäkää tarjottu rekrytointimahdollisuus. Jos vierailukutsua ei kuulu, voi olla myös itse yhteydessä lähikouluun ja tarjoutua vierailulle.

Roihun jälkifiiliksien hyödyntäminen

”Roihulla oli siistii”, ”Kelaa, Roihulla oli 17 000 partiolaista!”, ”Roihulla ihan parasta oli se, kun me…”

Niinpä! Koko Suomi tietää, että tänä kesänä oli iso partioleiri. Roihu-hypestä lippukunnan kannattaakin ottaa kaikki hyöty irti (vaikka leiri olisi jäänyt teidän lippukunnan osalta väliin). Kun syksyllä markkinoitte ja rekrytoitte lippukuntaanne uusia aikuisia, kertokaa millaista isolla leirillä oli ja mitä kaikkea siistiä siellä tehtiin. Pyytäkää uudet mukaan tekemään samoja juttuja teidän lippukuntaan!

Seuraavan kerran piirin yhteisistä leirifiiliksistä päästään nauttimaan talvileiri Helmellä hiihtolomaviikolla 2017!

Kuksasta ilo irti!

Partion jäsenrekisteri Kuksa on ollut käytössä jo hyvän aikaa! Kuksasta kannattaakin ottaa kaikki hyöty irti. Merkitkää ryhmät, pestit ja muut tiedot oikein, niin varmistatte, että tieto kulkee oikeille ihmisille. Tekemällä ryhmien toimintasuunnitelmat Kuksaan helpotat myös elämää vuoden vaihteessa, kun vuosiselostetta varten tarvittava tieto on käden ulottuvilla valmiina. Tapahtumat johtajineen kannattaa samoin tehdä Kuksaan, josta saa helposti näppärät raportit.

Kuksan osoite on kuksa.partio.fi ja sinne rekisteröidytään jäsennumerolla ja sähköpostiosoitteella. Rekisteröityessä luot itsellesi Partio ID:n, jolla kirjautuminen Kuksaan tapahtuu jatkossa.

  • Piiritoimiston lisäksi Suomen Partiolaisten Kuksatuki auttaa mielellään kaikissa kysymyksissä ja pulmatilanteissa: kuksatuki@partio.fi
  • Myös jäsenrekisterinhoitajat-Facebook-ryhmästä löytyy apua, vertaistukea ja monta avuliasta dokkaria.
  • Näppäriä Kuksa-ohjeita löydät myös SP:n sivuilta: fi/kuksa

Vakuutukset kuntoon

Vaikka leirillä kaikki olisikin mennyt hyvin, kannattaa vakuutusasioihin kiinnittää silloin tällöin huomiota. Lue lisää Purkista: http://purkki.partio.fi/vakuutus

Muista avustushaut!

Espoon kohdeavustus (myös leireille)

Hakuajat päättyvät 15.1.,30.4. ja 30.9. Kohdeavustus on kertaluontoinen ja sitä myönnetään esim. nuorisotoiminnallisen projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen, nuorisoyhdistyksen toiminnan käynnistämisestä aiheutuviin menoihin tai normaalitoimintaan nähden suuriin tapahtumiin. Kohdeavustusta voi anoa joko etu- tai jälkikäteen. Huomatkaa, että jos järjestätte esimerkiksi alueellisen tai muun yhteisen leirin, voi avustusta hakea vain kertaalleen eli sopikaa, haetteko kukin omien jäsenten osalta vai kertalaakista koko leiriä koskien. Lisätiedot: Nuorisopalvelukoordinaattori Hanna Savilahti puh. 043 825 5240, hanna.savilahti@espoo.fi ja
http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Nuori_Espoo/Valineita_tiloja_ja_avustuksia/Lautakunnan_avustukset

Vantaan kohdeavustukset (myös leireille)

Kohdeavustus on kertaluonteinen avustus lasten tai nuorten toimintaan kohdentuvan projektin, hankkeen, leirin, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen, uusien työmuotojen kokeiluun sekä nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Avustusta haetaan Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden kohdeavustuslomakkeella viimeistään 21 vuorokautta ennen tilaisuutta tai hankkeen aloittamista. Hakulomake lähetetään osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi. Hakemukseen on liitettävä lomakkeessa mainitut liitteet; hankkeen tai tapahtuman kustannusarvio sekä kuvaus hankkeesta tai tapahtumasta. Lisätiedot: http://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/talous_ja_strategia/avustukset/nuorisoavustukset

Terveisiä Vantaan nuorisopalveluilta kohdeavustuksiin liittyen: Leireissä tuetaan ensisijaisesti useamman lippukunnan yhteisiä leirejä eli isompia kokonaisuuksia sekä kansainvälisten leirien järjestämistä tai sitä, että osallistutaan jonkun muun järjestämälle ulkomaanleirille. Avustus on n. 10-60 euroa/hlö. Avustuksiin liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa mielellään Taina Saarenpää, nuorisoasiainpäällikkö puh. 040 523 4744, taina.saarenpaa@vantaa.fi

Helsingin leiriavustus

Leiriavustushakemuksen viimeinen jättöpäivä perjantai 30.9. Avustus haetaan kaupungin sähköisessä järjestelmässä lippukunnan Katso-tunnuksilla. Avustusta myönnetään helsinkiläisten järjestöjen osalta leirin järjestämiseen sekä leirille osallistumiseen takautuvasti jo pidetyille leireille ja sitä maksetaan noin kolme euroa leirivuorokautta kohden. Leirin pitää kestää vähintään viisi vuorokautta. Lisätietoja leiriavustuksista antaa lippukuntakoordinaattorisi lisäksi Nuorisoasiainkeskuksen Virpi Taalasmäki, puh. 09 310 89132 tai virpi.taalasmaki@hel.fi. Avustusohjeet löytyvät: http://www.hel.fi/www/nk/fi/Jarjestoille-ja-ryhmille/Raha-avustukset/