1.
Partiojohtajakurssi eli pj-kurssi on kuin partion autokoulu: johtamisharjoitus ajotunteja ja inssi sekä valtakirja kuin ajokortti.

2
Kurssin jälkeen on oikeus kantaa nahkaista wogglea, valkoista pillinarua ja PJ-solkea osoituksena siitä, että tietää, mikä tekee partiosta partiota.

3
PJ-kurssi on pakollinen rasti päivitetyssä vaeltajaohjelmassa. Se on tarkoitettu myös aikuisille, jotka eivät ole käyneet sitä vaeltajina.

4PJ-kursseja on kolmen muotoisia: kahden viikonlopun tai pitkän viikonlopun kurssi ennakkotapaamisineen sekä monimuotokurssi, joka koostuu useasta iltakoulutuksesta sekä metsäyöstä. Valitse niistä itsellesi sopivin. Kaikkiin kursseihin kuuluu jälkitapaaminen noin puoli vuotta kurssin jälkeen.

5EA-kurssin suorittaminen ei ole enää pakollinen osa PJ-kurssia, mutta ensiaputaidot on silti hyvä osata ja ne testataan lyhyesti kurssilla.

 

6Kun kurssiin kuuluva johtamisharjoitus on tehty ja raportti siitä palautettu, haetaan valtakirjaa lomakkeella, jonka saa kurssilta tai netistä. Kaikki nämä pitää olla hoidettuina, ennen kuin voi läpäistä kurssin jasaada todistuksen ja wogglen.

7Jos kirjoittaminen takkuaa ja kurssin suoritus tuntuu jäävän raportista kiinni, voi tulla kertomaan johtamisharjoituksestaan suulliseen raportointiin. Kirjoitettu raportti on kuitenkin ensisijainen vaihtoehto, ja suulliseen raportointiin voi tulla vasta, kun oman kurssin jälkitapaaminen on ohi.

8
Turvallisuusohjeiden mukaan leirinjohtajalla on oltava PJ-valtakirja.
Valtakirjalla saa myös äänestää piirinkokouksissa.

9
PJ-kurssin suorittaminen vastaa 7 opintopistettä, joista voi hakea Opintokeskus Siviksen todistuksen ja jotka voi sisällyttää moniin tutkintoihin.

10Johtajakoulutus partiossa ei pääty PJ-kurssiin. Kolmiapila-Gilwellkurssi (Ko-Gi) on partiojohtajien jatkokoulutus ja tarkoitettu niille, jotka haluavat syventää tietämystään
partiosta sekä johtamistaitojaan. Sinne voi lähteä 22 vuotta täytettyään- yläikärajaa ei ole teoriassa eikä käytännössä.

Katso seuraavat kurssit ja ilmoittaudu mukaan syksyn kursseille täältä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *