Opastuvalla retkeilijät voivat kysellä vinkkejä luontoon ja ostaa pientä purtavaa. Tänä vuonna opastiiminä on toiminut Anna, Kaisa ja Julia, sekä muutama vieraileva tähtönen. Partiohuivisella kolmikolla on kaikilla partiotaustaa, ja jokainen on tehnyt luontoalan töitä aiemminkin. Oppaat pääsevät partiotuvalta Nuuksion upeisiin maisemiinkin opastusten sekä kansallispuiston huoltotöiden merkeissä.

Kesän aikana tuvalla on sattunut ja tapahtunut. Asiakkailta on kuultu sykähdyttäviä erätarinoita ja tavattu ihmisiä kaikista maailman kolkista. Loppukesästä kyypakkaukset tulivat tarpeen, kun puiston ampiaiset äityivät pahalle tuulelle.

”Kesän upeimpiin kokemuksiin kuuluu ehdottomasti ukkosmyrskyt, joiden mahtavat paukahdukset ravisuttivat opastupaa. Kerran poikkeuksellisen kovan pamahduksen jälkeen huomasin huoltokierrosta tehdessäni, että salama oli iskenyt Haukanholman puuvajan viereiseen puuhun. Näky oli vaikuttava!” – Anna

Opaskolmikko on huomannut myös, miten luonnossa töitä tekeminen rauhoittaa, ja laukaisee stressiä.

WP_20160803_003

”Nuuksion ihanassa ympäristössä mieli lepää. Luonnosta tuntuu saavan voimaa! Sen huomaa tuvan asiakkaissakin. Kaikki ovat aina niin hyväntuulisia.” -Julia

Metsähallituksen laatiman tutkimuksen mukaan kansallispuistojen kävijät tuntevatkin, että luonnossa liikkuminen on vaikuttanut positiivisesti mielialaan ja psyykkiseen hyvinvointiin. Vaikuttaa myös siltä, että mitä pidempi luonnossa tehty retki on, sitä pidemmälle ajalle nämä positiiviset vaikutukset ylsivät. Mutta senhän partiolaiset jo tietävätkin!

Tutustu palveluihimme ja tule vierailulle! Lisätietoa löydät täältä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *