Onko lippukuntasi toiminnansuunnittelu käynnissä juuri tulevana viikonloppuna? Mietittekö kenties ihan näinä viikkoina mitä tapahtumia vuonna 2017 järjestätte? Pieni vinkki, käyttäkää toiminnansuunnittelustanne tai johtajiston kokouksestanne puoli tuntia seuraavalle aiheelle!

Nyt tänä syksynä yhteisvastuu-keräykseen osallistuneilla lippukunnilla on elämänsä tilaisuus hakea erityistä rahoitusta lippukunnan toiminnan moninaistamista varten. Yhteisvastuun keräystuotoista osa ohjautuu tänä vuonna suoraan partion omaan kampanjaan, jolla mahdollistetaan yhä useamman lapsen ja nuoren partioharrastus. Jokainen lippukunta joka on osallistunut keräykseen, voi hakea enimmillään 1000 euroa rahaa omalle projektilleen. Lippukunnat voivat hakea projektille myös yhdessä rahaa – alueen tapahtumat, yhteiset kesäleirit olisivatkin oivia paikkoja lähteä rakentamaan yhteistyötä ja toimintaa, kokeilla miten voitaisiin tarjota yhä useammalle mahdollisuus harrastamiseen ja mielekkääseen vapaaehtoistyöhön.

Mistä siis lähteä liikkeelle? Tässä kolme kohtaa, jotka voitte käydä läpi oman lippukuntanne kanssa:

1. Miettikää mitä olemassa olevia tapahtumia teillä on. Hyödyntäkää niitä. Aina ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, riittää että tuunaa vähän vanhaa ja hyväksi havaittua. Listatkaa tapahtumat joihin voisitte kutsua mukaan ei-vielä-partiolaisia. Kutsukaa vastaanottokeskuksen nuoria mukaan lippukuntaretkille, ottakaa perhepartioon mukaan monikulttuurisia perheitä. Pyytäkää joku ihan uusi kumppani mukaan tekemään ensi kesän kesäleiriä.
  2. Käykää läpi lippukunnan johtajat ja ei-niin-aktiivisessa toiminnassa mukana olevat henkilöt, kiinnostaisiko jotain heistä lähteä mukaan vetämään tällaista projektia? Toimiiko joku lippukunnan aktiivijäsen vapaaehtoisena myös jossain toisessa järjestössä? Hyödyntäkää olemassa olevat kontaktit!
  3. Miettikää, voisitteko tehdä yhdessä jonkun teitä lähellä olevan toimijan kanssa? Läheinen nuorisotila, seurakunta, järjestö jossa monikulttuurisia perheitä?

Lisätietoja hakemisesta ja vinkkejä projektien sisällöiksi löytyy partion nettisivuilta täältä. Piirin toimistolla lippukuntakoordinaattorit Tarja, Hanna ja Leea auttavat myös mielellään yhteistyötoimijoiden kartoittamisessa ja projektin sisällön miettimisessä!