Partio oli vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohde. Rahat on nyt kerätty ja on aika alkaa miettiä, miten parhaiten käytämme kerätyt varat. Tavoite ei ole sen vähäisempi, kuin kehittää sata uutta tapaa harrastaa partiota.

Lippukunnille on nyt jaossa keräyksestä saatua rahaa – jopa tuhat euroa jokaiselle keräykseen osallistuneelle lippukunnalle. Raha haetaan sellaista yhteisvastuuhanketta varten, jolla mahdollistamme uusien nuorten partioharrastuksen. Hakuaikaa on 30.11.2016 saakka.

Paranneltuja perusjuttuja

Tarkoitus on, että viilaamme lippukuntien nykyisiä toimintatapoja, -tiloja ja -tapahtumia sellaisiksi, että mahdollisimman moni kuulee niistä ja myös pääsee paikalle. Nyt ei tarvitse keksiä niinkään uutta ja mullistavaa, vaan pikemminkin ojentaa käsi ja pyytää uusia tyyppejä mukaan.

Jonkun harrastaminen voi olla kiinni kalliista varusteista – perustetaan siis lainavarustepankki.

Joku ei pääse partioon, koska kololle ja kämpälle pääsee vain portaita kulkemalla – rakennetaan luiska.

Jonkun vanhemmat ovat epäileväisiä sen suhteen, onko partio tolkun harrastus – järjestetään avoin tutustumisretki lapsille ja aikuisille.

Joku ei saa yksin lähdettyä – haetaan nuorisotalolta autollinen nuoria tutustumaan lippukuntaleirille.

Ja niin edelleen, vain taivas on rajana.

Apua ideointiin

Jos oman lippukunnan tai alueen yhteisvastuuhankkeen kehittely tuottaa päänvaivaa, kaipaatte ideoita tai haluatte kuulla, mitä muut lippukunnat tekevät, olette erittäin tervetulleet piirin järjestämiin hankeklinikoihin. Klinikassa esitellään valmiita ideoita, tuunataan puolivalmiita ja tarvittaessa vaikka täytetään koko hankerahahakemus yhdessä. Myös seurakuntien sepot on kutsuttu.

Hankeklinikoita on ympäri pääkaupunkiseutua seuraavasti:

25.9. Mellunmäen Me-talolla (jänkäpolku 1 G, metroasemaa lähinnä oleva ovi!)

27.9. Partioasemalla, Töölönkatu 55

6.10. Myyrmäki-talon Vantaa-info, Kilterinraitti 6

12.10. Leppävaarassa Sellon kirjaston Akseli-salissa (Leppävaarankatu 9, 2. krs)

22.10. Lippukuntasemmassa, Kiljavalla