Terkkuja ”valjastuksesta”

Osallistuin ”Valjasta aikuiset lippukunnan avuksi” –koulutusiltaan. Kokemus oli positiivinen ja oli hienoa kuulla monen lippukunnan onnistumisia. Olin itse viime syksynä varsinaisen lippukunnanjohtajuuden jälkeen lippukunnanjohtajanapulaisen pestissä ja kurssilla enemmänkin aikuisen kiikareilla katselemassa.

Kurssilla hienointa oli kuulla monen lippukunnan saaneen jo aikuisia toimintaan saaden lisää tietoa siitä, millä tavoin aikuisia ja nimenomaan uusia aikuisia voi lippukunnassa hyödyntää ja löytää heille mielekkään paikan toimia – samalla tukea lippukunnan toimintaa.

Riitta (Lauttasaaren Luotsitytöt) oli aivan mahtava kouluttaja, hän vei kurssia eteenpäin hallitusti vaikkakin samallakäytiin lippukuntien kokemuksia läpi. Ilta oli suhteessa lyhyt, mutta paljon asiaa mahtui pieneen aikaan. Kurssi kesti vain muutaman tunnin, mikä sopi itselleni oikein hyvin.

”Kokemus oli positiivinen ja oli hienoa kuulla monen lippukunnan onnistumisia.”

Kurssin jälkeen on hyödynnetty ja ajateltu paljon uusia toimintatapojamme lippukunnassa. Toimintatavoista suurin, joka otettiin käyttöön, oli kertominen jäsenten vanhemmille ja muille kaipaavamme uusia laumanjohtajia, jotta lapset saavat harrastaa partiota syksylläkin. Pidämme myös aikuisistamme parempaa huolta ja pyrimme keksimään enemmän heillekin sopivaa tekemistä. Juuri äskettäin saimme uuden laumanjohtajan tarttumaan pestiin kerrottuamme näistä johtajahuolistamme laajemmin.

Aikuisten saaminen mukaan toimintaan on toki yhä haasteellista, mutta sain paljon vinkkejä siihen, millä tavalla heitä voisi saada toimintaan mukaan ja mitä muuta kannattaisi ottaa huomioon. Omaa aktiivisuutta siinä vaaditaan, mutta sen jälkeen hommia voi jakaa helpommin. Suunnitelmissa on ottaa aikuiset mukaan retkille ja tapahtumiin johtajina ja pitää heihin aktiivisemmin yhteyttä sekä kysellä avoimemmin toivomuksia partion suhteen.

TEKSTI Suvi ”Suppari” Kontio, Vuokot

Seuraava Valjasta aikuiset lippukunnan avuksi -kurssi 26.11. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!