”Jep, homma hanskassa, vain hakemus puuttuu!”

Hei huippua, hyvin tehty! Aikaa hakea on marraskuun loppuun, ja lomake on varsin helppokäyttöinen. Hakemusta muotoillessa kannattaa erityisesti perustella se, miten hankkeenne tavoittaa uusia kohderyhmiä partioon. Esimerkiksi pelkkä jonojen purkaminen ei vielä tavoita ketään uutta, lapsethan ovat tulossa partioon joka tapauksessa. Ehkä jononpurkulaumaan voi kuitenkin hakea vaikkapa koulun kautta pari harrastuksen tarpeessa olevaa lasta? Silloin hoituu kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Hankehakemuksen ei tarvitse olla sentintarkka, vaan suurpiirteiset arviot tarvittavasta rahasta ja sen käyttökohteista riittävät. Olkaa kuitenkin realisteja: hakemus, jossa pyydetään tonni tavanomaiseen letunpaistotapahtumaan tuskin menee läpi, vaikka ripottelisitte törökerman sekaan kultahippuja.

Jos hanke on pienempi, rahaa voi siis pyytää vähemmänkin kuin tonnin. Muutamalla satasellakin voi tehdä jo paljon!

 

”Apua, nytkö se jo oli, ei me tiedetä mitä tehtäisiin!”

Ei hätää, vielä on kuukausi hyvää aikaa miettiä. Piirin kootut vinkit löydät blogista. Jos niistä mikään ei nappaa, kannattaa inspiraatiota hakea vaikka alueenne omasta fb-ryhmästä: mitä muut aikovat tehdä ja voisiko jotain tehdä vaikkapa porukalla?

Myös lähimmillä sidosryhmillänne voi olla hyviä ideoita! Marraskuussa kannattaa joka tapauksessa viedä adventtikalenteri taustayhteisölle, joten samalla on luonteva paikka ottaa puheeksi myös yhteisvastuuhankkeet.

Jos hankerahan hakemisen rima on tosi korkealla, kannattaa vähän palata takaisin maan pinnalle: lippukunnan ei tarvitse pelastaa koko lähiötä! Muutamakin lapsi, nuori tai aikuinen uusista kohderyhmistä riittää! Paranneltu perustoiminta on erittäin riittävä lähtökohta hankkeelle. Jos ideointi tuntuu tosi vaikealta, toimiston Leea auttaa mielellään!

Hankkeiden toteutusaika on pitkä, rahaa voi käyttää aina vuoden 2018 loppuun saakka. Niinpä kannattaa miettiä aika rajoituksetta, mitä kaikkea teidän yv-hanke voisi olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *