Ensi vuonna partiossa juhlimme satavuotiasta Suomea menemällä yhdessä metsään. Tavoitteena on, että vuoden aikana jokainen lippukunta tekisi metsäretken, jonne kutsuisi mukaan sellaisia lapsia ja nuoria, joille metsä- ja luontoharrastaminen ei ole tuttua ennestään.

metsa%cc%88_fb_jakokuva-768x402

Avoimet metsäretket ovat myös piirissä käynnissä olevan ”Mellunkylän lapset” –toiminnan tärkeä keino tavoittaa Mellunkylässä asuvat perheet. Toiminnassa kokeillaan seuraavan kahden vuoden ajan kohdennetumpaa työtä, tavoitteena saada erityisesti maahanmuuttajataustaisia perheitä mukaan. Alueella järjestetään avoimia retkiä yhdessä eri toimijoiden kanssa, ja hieman eri kohderyhmille kohdistettuina. Muutama pilottitapahtuma on tehty nyt kuluvana syksynä, ja ensi kevään retkikalenteri julkaistaan tammikuun alussa.

Kun syksyn 2016 aikana olemme suunnitelleet ensi vuoden tapahtumia ja kysyneet alueen asukkailta, mitä he haluaisivat tehdä, nousi erityisen vahvasti esille toive sellaisesta tekemisestä, johon voisi tulla mukaan koko perheen voimin. Haluttiin tapahtumia, joihin voi tulla paikan päälle ilman sen kummempia ilmoittautumisia. Tilaisuuksia, johon voisi tulla myös isovanhempien kanssa, sisältönä ihan ne tavalliset partiojutut. Ruokaa trangialla, metsässä samoilemista, uusien taitojen oppimista.

Lippukunnan avoimesta retkestä ei tarvitse tehdä sen vaikeampaa, kuin että avaa valmiiksi suunnitellun lippukuntaretken tai ryhmän oman retken muillekin. Helpointa on järjestää retki jonkun toisen toimijan kanssa, kuten vaikka toisen järjestön, seurakunnan, alueen nuorisotalon kanssa. Lippukunta tekee ohjelman ja mukaan toivotetaan tervetulleeksi ei-vielä-partiolaiset.

Mellunkylässä vuoden ensimmäinen avoin retki järjestetään 28.1.2017. Seuratkaa piirin viestintäkanavia, siellä nostetaan esiin retkien parhaat nostot ja vinkit. Yleisesti vinkkejä avoimen retken järjestämiseen löytyy myös ohjelmapainotuksen sivuilta täältä.