Tänä vuonna täällä blogissa esitellään kuukausittain yksi ansiomerkki. Lisäksi myös vuoden jokaiseen Heppuun poimitaan yhden ansiomerkin esittely. Tutustu siis esittelyihin valittuihin ansiomerkkeihin, saa vinkkejä hakijoilta ja merkkien käsittelijöiltä tai kuule, miltä ansiomerkin saajasta on tuntunut merkin luovutushetkellä. Nyt ensimmäisenä ansiomerkkityynyyn on kiinnitetty PäPan oma Sudenpääsolki.

”Meidän lippukunnassa on oma ansiomerkkitoimikunta, mutta erityisesti sudenpääsolkea haettaessa ryhmänjohtajat saavat ehdottaa omasta ryhmästään, kelle merkki voitaisiin hakea”, Reetta Grönlund Maahisista kertoo.

”Ansiomerkkitoimikunnassa toimiessa on ollut mukava kuulla tarinoita siitä, mitä lapset ovat tehneet ja kuka laumasta on loistanut esimerkillisyydellään. Ihanaa näyttää muillekin, miten aktiivisia jo sudenpennut ovat! Lapset saavat näin muutakin kiitosta kuin kokouksessa saadut kehut”, Reetta jatkaa.

PäPan ansiomerkkiohjeistossa lukee, että lippukunta myöntää sudenpääsoljen ja että merkki voidaan myöntää vuosittain yhdelle lauman sudenpennulle ja joukkueen seikkailijalle, joka erottuu ikätovereistaan.

Reetta haastaa lippukuntaansa tämän kuultuaan: ”Noh, ei meilläkään tätä solkea haeta kaikkiin sudenpentulaumoihin ja seikkailijajoukkueisiin, vaikka voitaisiin. Siinä olisikin tavoitetta tälle vuodelle!”

”Merkkiin ei vaadita mitään kolmen vuoden ponnisteluita, vaan sen saa aktiivinen ja reipas sudenpentu tai seikkailija. Ja kun yksi minun sudenpennuistani sai lippukunnan joulujuhlassa aikoinaan sudenpääsoljen, niin kyllähän se tuntui johtajastakin hyvältä. Oli ylpeä olo!” Reetta kertaa muistoja.

Sudenpääsolkea ja muita ansiomerkkejä voi hakea Kuksassa 15.1.2017 mennessä, jos haluaa jakaa merkkejä kevään lopussa. Lisätietoja ansiomerkkien hakemisesta löydät täältä.

Teksti: Hanna Hietikko

2 kommenttia

1. 10.01.2017 21:45 | Olli Aulio
    Historiaa lyhyesti. Sudenpää solki tuli alunperin Helsingin Metsänkävijöiltä. Heillä se oli ollut käytössä pitkään. Ajattelin että tässä voisi olla ihan hyvä nuoren reippaan esimerkillisen sudenpennun huomionosoitus. Neuvottelin HeMen kanssa voitaisiinko merkki ottaa piirin käyttöön. He suhatutuivat myönteisesti. Merkkiä vähän muutettiin ja otettiin piirin ansiomerkiksi. Ja ihan hyvin on toiminut.
    1. 11.01.2017 10:33 | Susanna Kantola
      Kiitos Olli kommentista, kiva kuulla soljen historiasta! Hyvää työtä olet tehnyt! :)