Kaikki partioon

PäPassa jätettiin määräaikaan mennessä 40 hankehakemusta. Erityisesti niissä painottuu nuorten rekrytointi. Läpi pääkaupunkiseudun on kaavailtu avoimia retkiä, joille täsmäkutsuttaisiin nuoria koulun tai seurakunnan kautta. Myös urheiluseurojen kanssa toteutettavaan monilajikerhoon haettiin rahaa, samoin avoimille leireille. Toisaalta hankkeiden kohderyhmissä on myös lapsia ja aikuisia: perhepartion perustamiseen oli tullut muutamia hakemuksia, ainakin viidessä hankkeessa lähdettiin tavoittelemaan lippukuntaan mukaan uusia nuoria aikuisia.

Näin toimiston näkökulmasta ilahduttavaa oli se, että hakemuksissa on huomioitu partiolle uudet kohderyhmät laidasta laitaan: erikseen on mainittu niin kotoutujien, maahan aiemmin muuttaneiden, sisupartiolaisten, vähävaraisten kuin yksinäisten nuorten tavoittelukin. Kaikista hakemuksista kuultaa läpi aito halua auttaa, ja se jos mikä, on partioaatteen mukaista.

Päätöksiä tammikuun lopussa

Hakemuksia tuli valtakunnallisesti paljon ja yhteisvastuupotti jäi hieman arvioitua pienemmäksi. Niinpä hankkeen ohjausryhmä joutuu käyttämään ennakoitua enemmän aikaa ja harkintaa päätöksiä tehdessään. Tämän takia myös osa lippukunnista on saanut tarkennuspyyntöjä hakemuksiinsa. Kaikki päätökset on luvattu toimittaa tammikuun 2017 aikana. Päätöksiin liittyvät kysymykset kannattaa osoittaa suoraan SP:n Saara Nykäselle, saara.nykanen@partio.fi.

Jo tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että useimmat hankkeet tulevat saamaan haettua vähemmän rahaa. Jos oma hankkeenne jää liian vähälle rahoitukselle mutta haluaisitte toteuttaa sen, olettehan yhteydessä piirin toimistoon (leea.lakka@partio.fi). Siinä tapauksessa ryhdymme yhdessä etsimään vaihtoehtoista rahoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *