Kuntavaalikevät starttaa Talvisemman paneelista

Kuntavaaleihin on reilut kaksi kuukautta. Niinpä PäPa on kutsunut poliittisten nuorisojärjestöjen edustajat Talvisemmaan kertomaan tavoitteistaan ja ajatuksistaan.

Tulevan lauantain Talvisemmassa aamupäivän ohjelmassa on poliittisten nuorisojärjestöjen pieni vaalipaneeli ja Politiikkatori. Puolueitaan edustamassa ovat Samuel Jokela Stadin Demarinuorista, Samuel Sylf Keskustanuorista, Dani Niskanen Kokoomusnuorista, Juho Heikkilä Vihreistä nuorista, Mikael Elmolhoda KD-nuorista, Niclas Andler RKP-nuorista sekä Jaakko Tanttu Vasemmistonuorista.

Andleria, Elmolhodaa ja Tanttua lukuun ottamatta kaikki edustajat ovat itsekin ehdolla kunnallisvaaleissa. Ohjelmassa on ensin lyhyt vaalipaneeli ja sen jälkeen lounaan yhteydessä Politiikkatori-ohjelmaa. Torin ideana on tutustua ehdokkaisiin ja eri puolueiden tavoitteisiin. Semma onkin erinomainen paikka haarukoida omia kuntavaalikantojaan ja toisaalta saada partion ääni puolueiden kuuluviin.

Partiolla kolme tärkeää vaalitavoitetta

Partiolle tärkeimmät kuntapoliittiset teemat liittyvät lippukuntien toimintaedellytyksiin: lippukunnat tarvitsevat riittävät kolotilat ja avustukset, jotta toiminta pyörii. Olemme myös yhdessä rintamassa mm. Allianssin kanssa edistämässä harrastusmahdollisuutta jokaiselle lapselle ja nuorelle. Keinoja harrastusten takaamiseen pohtii parhaillaan opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä, jossa partiollakin on edustus.

Paneeli alkaa hieman ennen puoltapäivää Luontokeskus Haltiassa. Vaalipaneelin yhteydessä paljastuu myös, mikä ihme on PäPan oma Vaalikani ja miten sellaisen saa itselleen. Vaalipaneelin aikana heränneitä ajatuksiaan voi merkitä somessa tunnistein #partiolainenäänestää ja #partiolainenvaikuttaa.

Kuva: Juho Vainio