Vaalikani-merkki: mitä, miten ja miksi

Kuntavaalien alla PäPa lanseeraa oman Vaalikani-merkin. Sen saa tekemällä viisi kuntavaaliaktiviteettia suorituskortilta. Kipin kapin vaalikoneille ja -mökeille siis!

Mikä ihmeen Vaalikani?

Vaalikani on PäPan oma hihamerkki, jonka saa tekemällä kuntavaaliaiheisia aktiviteetteja. Kyseessä ei ole virallinen partio-ohjelman mukainen suoritusmerkki, mutta partiopaidan oikea hiha on tällekin oivallinen paikka. Merkki sopii kaikille ikäkausille, tosin mielekkäin se on todennäköisesti tarpojille ja sitä vanhemmille. Merkissä on kahdeksan kuntavaaliaiheista aktiviteettia ja merkin saa suoritettuaan niistä viisi. Aktiviteetteja voi suorittaa vaikka

• Tekemällä ryhmän kanssa reissun ostarille vaalitapahtumaan
  • Kokeilemalla eri vaalikoneita ryhmän kokouksen aikana, jokainen omalla koneellaan.
  • Pitämällä alueen yhteisen vaalipaneelin.

Aktiviteetteja voi tehdä kovasti panostaen tai rennoin rantein, nyt saa valita! Inspiraatioksi kannattaa tsekkailla myös SP:n kuntavaalisivuja sekä PäPan koostetta päättyvän vaalikauden päätöksistä, jotka vaikuttivat lippukuntiin.

Paperinen aktiviteettikortti on postitettu laajempien ohjeiden kera lippukuntapostissa helmikuun alussa. Kortteja voi kopioida lisää tai ladata yllä olevan linkin takaa. Kysymysten tai ongelmien herätessä voit olla yhteydessä toimiston Leeaan.

Miten merkin saa?

Merkki on ilmainen. Lippukunnan kaikki merkit tilataan kerralla sähköpostitse osoitteesta papa.toimisto@partio.fi huhtikuun aikana. Suorituskortteja tai muita todisteita aktiviteetien tekemisestä ei tarvitse lähettää, vaan luotamme tässä ryhmänjohtajien sanaan. Merkit voi noutaa Partioasemalta, kun on saanut kuittauksen tilaukseensa. Vaalikania pidetään partiopaidan oikeassa hihassa.

Ja miksi juuri kani?

Mietimme, mikä sympaattinen eläin yhdistäisi koko pääkaupunkiseutua. Hyvin nopeasti päädyimme kaniin: tuskin on yhtään pääkaupunkiseutulaisempaa eläintä kuin citykani. Kani käy myös nopsan ja uteliaan luonteensa myötä erinomaisesti vaalikevään toteemieläimeksi.