Piirineuvosto koolla ensi kertaa

Uudenkarhea piirineuvosto tapasi ensimmäistä kertaa 29.1.2017 Partioasemalla. Jokaisen kokouksen asialistalla on piirihallituksen raportti sen toiminnasta, partioneuvoston jäsenten raportti toiminnasta SP:ssa sekä lippukuntaterveiset. Uusi hallitus oli kiitettävällä tavalla ehtinyt perehtyä omaan alueeseensa ja SP:stakin saatiin raportti, vaikka viimeisin kokous oli ollut edellisenä päivänä. Lippukuntaterveisissä esiin nousivat kolotilanteet sekä alueiden kisat, kuten Punkku ja Hanki takaisin. Tänä vuonna jokaisessa kokouksessa esittäytyy myös piirileiritoimikunta, joka kertoo kuulumisiaan. Ville ja Joonas esittelivät leirin tavoitteet, ja ne hyväksyttiin pienen keskustelun jälkeen. Leirin johtoryhmä on yhtä henkilöä vaille kasassa, ja leirin johdolla tuntuu olevan hyvä pöhinä päällä. Mahtava leiri luvassa!

Lounaaksi oli naapurin setä tuonut nepalilaista, ja vaikka meitä varoiteltiin ruoan riittävyydestä, ei niitä saatu loppumaan, vaikka kaikki santsasivat niin paljon kuin napa veti! Tämän jälkeen hyväksyimme Talvi-SM-kisojen tavoitteet ja kuulimme, että kisalla on jo mukavasti tekijöitä, vaikka johtaja vielä puuttuukin! Voisitko se olla juuri sinä? Toimintasuunnitelman uudet versiot kelpasivat neuvostolle, ne olivatkin mukavasti tarkentuneet viime marraskuusta. Piirin toimintaa ohjaa hurja määrä sääntöjä ja ohjeita, niihin pääsimme myös tutustumaan. Tämän jälkeen kahvi jo maistuikin.
Massi-työryhmän jatkeeksi perustettu tulevaisuusryhmä kaipaili tarkennusta tehtävänantoonsa, sillä heidän tehtävänään on tutkia partion toimintaedellytyksiä pitkällä aikavälillä. Piirineuvosto totesi kaipaavansa erityisesti konkreettisia ehdotuksia. Illan jännittävimmäksi osuudeksi muodostui kohta 16, jossa piirineuvosto valitsi joukostaan kaksi varapuheenjohtajaa. Piinaavan hiljaisuuden jälkeen kaikkien huojennukseksi Helsingin Kalevan Tyttöjen Viivi Ali-Löytty ja Helsingin Kotkien Heidi Ekblom ehdottivat toisiaan kyseiseen pestiin. Äänestystä ei siis tälläkään kertaa tarvittu. Kokous päättyi ennennäkemättömästi etuajassa ja kaikki kirmasivat riemuissaan kotia kohti.

Heidi Ekblom, piirineuvosto varapuheenjohtaja

Piirineuvosto ensimmäisessä kokouksessaan 29.1.2017. Etualalla Pinen uusi puheenjohtaja Anna Suntio Vartiovuoren Tytöistä. Kuva Mimmu Mannermaa.