Tammikuussa alkoi uusi juttusarja, jossa esitellään kuukausittain yksi PäPan tai SP:n ansiomerkki. Helmikuussa ansiomerkki-tyynyyn on kiinnitetty PäPan Tarpojasolki.

Tarpojasolki lanseerattiin vuonna 2012 ja se oli ensimmäisen kerran haettavissa kyseisen vuoden syyskuun ansiomerkkihaussa. Silloin merkki myönnettiin viidelle reippaalle päpalaiselle tarpojalle, 2012 marraskuun haussa merkin sai kahdeksan tarpojaa. Sittemmin merkkimäärät ovat nousseet mukavasti ja merkkejä on myönnetty vuosien varrella satoja.

Tarpojasolki luotiin siksi, että tarpojille ei ollut omaa merkkiä kuten sudenpennuille ja seikkailijoille on Sudenpääsolki ja samoajille ja vaeltajille taas Ansiosolki. Soljen väriksi valittiin ikäkausien värien mukaan tarpojien liila ja muutoin solki on samanlainen kuin Ansiosolki. Tarpojasolki kiinnitetään partiopaidan vasemman taskun alalaitaan keskelle.

Myöntöperusteiden mukaan: Tarpojasoljen saaja on osoittanut positiivista suhtautumista tarpojaohjelman suorittamiseen, on innostunut ja motivoitunut suorittamaan erilaisia tarppoja ja niiden kaikkia aktiviteettiryhmiä sekä on osallistunut aktiivisesti johtamistehtäviin. Hän on osallistunut aktiivisesti erityisesti koko ikäkauden tarpojatapahtumiin (KITT) sekä muuhun koko lippukunnan yhteiseen toimintaan.

Lisäksi merkin saaja on reilu kaveri, joka ei kiusaa toisia. Hän rakentaa ystävyyttä yli rajojen myös erilaisten ja eri-ikäisten partiolaisten kanssa ja uskaltaa näyttää partiolaisuutensa myös partion ulkopuolella.

Merkkejä voidaan myöntää kuhunkin lippukunnan tarpojavartioon yksi kappale vuodessa! Ottakaapa siis lippukunnassa perinteeksi miettiä aina joulu- tai kevätjuhliin mennessä, että keille mihinkin lippukunnan tarpojavartioon voisitte Tarpojasoljen hakea. Jokaisessa vartiossa on varmasti joka vuosi joku, joka loistaa esimerkillisyydellään ja aktiivisuudellaan!

Seuraava ansiomerkkien haku-DL on 15.4. Tähän mennessä haetut merkit ehtivät jaettavaksi kesäleireillä tai alkusyksyn tapahtumissa.

Tänä vuonna täällä blogissa esitellään kuukausittain yksi ansiomerkki. Lisäksi myös vuoden jokaiseen Heppuun poimitaan yhden ansiomerkin esittely. Tutustu siis esittelyihin valittuihin ansiomerkkeihin, saa vinkkejä hakijoilta ja merkkien käsittelijöiltä tai kuule miltä ansiomerkin saajasta on tuntunut merkin luovutushetkellä. Ensimmäisellä kerralla ansiomerkki-tyynyyn oli kiinnitetty PäPan oma Sudenpääsolki.