Tammikuussa alkanut ansiomerkkien esittely jatkuu maaliskuussa PäPan Ansiosoljella.

Ansiosolki voidaan myöntää esimerkilliselle samoajalle tai vaeltajalle vastuuntuntoisesta, tavoitteellisesta ja innostuneesta peruspartiotoiminnasta (akelana, seikkailija- tai tarpojavartionjohtajana tai samoaja- tai vaeltajavartiossa). Samoajien kohdalla painotetaan erityisesti samoajaohjelmaan kuuluvia johtajatehtäviä ja vaeltajilla puolestaan vaeltajaohjelmaan kuuluvia projekteja.

Ansiosolki voidaan myöntää myös erityistä partiomieltä osoittavasta teosta, esimerkiksi huomattavasti keskimääräistä merkittävämmästä henkilökohtaisesta panoksesta yksittäisessä lippukunnan projektissa tai erityisestä henkilökohtaisesta saavutuksesta partio-ohjelman suorittamisessa.

Tuulianna Salo (Vuosaaren Vesipääskyt) sai soljen marraskuussa 2016 lippukuntansa lupauksenantotilaisuudessa. ”Olin siitä tosi yllättynyt! On siistiä saada omasta toiminnasta kehuja, varsinkin kun tekeminen on ollut mielekästä.” Tuulianna kertaa marraskuun muistoja.

Esimerkillistä tarpojavartion johtamista ja samoajien innostamista

Tuulianna on toiminut tarpojavartion johtajana sekä innostanut muita lippukunnan samoajia samoajaohjelman suorittamiseen. Ansiosolki-hakemuksessa Tuuliannaa kehuttiin eri ikäisten samoajien ryhmäyttäjänä ja hengenluojana, joka on siten edistänyt Vuosaaren Vesipääskyjen samoajatoimintaa. Roihulla Tuulianna oman pestinsä ohessa auttoi leirilippukunnan toimintaa viemällä lapsia ohjelmiin ja innostamalla muita samoajia osallistumaan omiin ohjelmiin.

Miltä ansiomerkin luovutushetkellä tuntui? Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen sinulle myönnetty ansiomerkki. ”Oli kiva kuulla, että tekemistäni arvostetaan ja siitä on ollut hyötyä. Ansiomerkki tietysti motivoi minua jatkamaan aktiivista toimintaani jatkossakin ja haluan osoittaa, että olen sen arvoinen.” Tuulianna toteaa lopuksi.