Äänestäisin kyllä, mutta ketä?

Kuntavaalitentistä sait näppylöitä, puolueiden eroista ei saa selvää, miten hiivatissa tässä tietää ketä äänestää? Ei hätää, Vaalikani neuvoo!

Mistä niitä ehdokkaita oikein tulee?

Vaalikone auttaa alkuun, jos oma ehdokas on ihan hukassa. Hesarin ja Ylen vaalikoneista voi aloittaa. Niiden perusteella pääsee ainakin yleiskäsitykseen siitä, ketkä voisivat olla sinulle sopivimpia ehdokkaita. Iltalehti on puolestaan koonnut puoluekoneen. Suomen vaalitavan vuoksi voi olla ihan perusteltua aloittaa etsimällä itselle sopivin puolue, eikä ehkä ehdokasta.

Vaalikoneita käyttäessä kannattaa huomata, että joskus ehdokas ja sinä olette saattaneet ihan eri perustein valita saman vastausvaihtoehdon. Niinpä kannattaa ainakin silmäillä läpi ehdokkaan täydennykset vastauksiin. Hupia voi saada puolestaan siitä, että haravoi hieman myös niitä ehdokkaita, jotka ovat kaikkein kauimpana omista näkemyksistäsi.

Kuka ajaa meidän asiaa?

Näin partion näkökulmasta kannattaa tietysti äänestää ehdokkaita, jotka ymmärtävät nuorten ja nuorisojärjestöjen  asiaa. Niinpä haluat ehkä valita partioehdokkaan? Jäsenmaksun maksaneet partioehdokkaat on listattu partioehdokkaat.fi-sivulle kaupungeittain. Partioehdokkaita on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Lasten ja nuorten parissa toimijat ovat koonneet lasten ja nuorten huoneentaulun, jonka teeseihin ehdokkaat voivat halutessaan sitoutua. Lisäksi on tietysti mahdollista valita ehdokas ihan vain tämän iän perusteella – tosin nuoria ehdokkaita on taas viime vuotta vähemmän.

Ja vieläkö mietit, miksi äänestää?

Tästä se selviää: