Hyvä johtaminen on kasvun edellytys

Haaveileeko teidänkin lippukuntanne retkistä, joille aina riittää tulijoita? Oikeasta samoajaohjelmasta? Harrastuksen tarjoamisesta alueen nuorille? Mahdollisuudesta tehdä muutakin kuin vain perusviikkotoimintaa?

Haaveenne on siis kasvaa. Mutta kasvua on vaikeaa tehdä kestävästi, jos lippukunnassanne ei johdeta kovin hyvin. Vaikka teidän lippukunnassanne asiat olisivatkin ihan kunnossa, voi jokainen kehittyä paremmaksi johtajaksi ja siten mahdollistaa lippukunnan haaveiden toteutumisen parhaalla mahdollisella tavalla.

Elokuussa järjestetään toista kertaa kaikille yli 18-vuotiaille partiolaisille tarkoitetut omat johtajuuden metsäfestarit – Johtajatulet. Tapahtuma on monipuolinen kokonaisuus, joka lupaa inspiroivaa ohjelmaa ja rakennuspalikoita oman johtajuutensa kehittämiseksi ikään sekä ura- tai koulutustaustaan katsomatta.

Johtajatulet on mieletön mahdollisuus just sulle ja kaikille teidän lippukunnan johtajille oppia lisää omasta johtajuudestanne ja parantaa siten johtamista lippukunnassanne. Johtajatulilla kuulette inspiroivia puheenvuoroja, mutta pääsette myös työpajoihin, jossa käytännönläheisesti ja erilaisten menetelmien kautta opitaan johtajuudesta.

Vaikka et näe itseäsi johtajauralla, johdat lippukunta-arjessa muita. Sillä on iso vaikutus, miten lippukuntanne johtajat viihtyvät pesteissään, saavat tukea, tulevat kuulluksi ja oppivat. Hyvä johtajuus tukee näitä kaikkia. Hyvän johtajuuden vaikutus kasvuun syntyy pidemmän ajan kuluessa. Tekijät jaksavat pidempään ja heidät ohjataan sulavasti uusiin, juuri heitä kiinnostaviin tehtäviin. Peruspartiokin on laadukkaampaa, kun ryhmänjohtajat tietävät mitä heidän kuuluu pestissään tehdä, saavat tukea ja ovat motivoituneita tehtävään.

Kuka vain voi rekrytoida sata uutta sudaria, mutta tarvitaan hyvää johtamista, jotta sudarit kasvavat partiossa vaeltajiksi. Siksi sinunkin kannattaa lähteä Johtajatulille.

Johtajatulien ilmoittautuminen on käynnissä nyt. Lisätiedot löydät osoitteesta johtajatulet.partio.fi.

Kannattaa hyödyntää myös piirin koulutustarjonta: Partiojohtaja-peruskoulutus tarjoaa kaikki partiojohtajan tarvitsemat perustyökalut ja pohjan jatkokouluttautumiselle. Tutustu kurssitarjontaan tapahtumakalenterissa.