Yhdessä metsään -kampanja kutsuu lippukunnat ja yritykset järjestämään yhteisiä metsäretkiä. Kysyimme kuljetusyrittäjä Janne Vuoriselta, millaista yhteistyötä partiolaiset ja yrittäjät voivat tehdä. 

Miksi partiolaiset ja yrittäjät ovat hyviä yhteistyökumppaneita? 

Meitä yhdistävät rohkeus, vastuunkanto ja johtajuus – siksi yhteistyö on luontevaa. Partiossa pääsin johtamaan ensimmäistä kertaa, kun olin 13-vuotias. Harrastuksesta saamani taidot ovat auttaneet yrittäjän uralla. 

Millaista yhteistyötä lippukunnat ja yritykset voisivat tehdä? 

Jokainen yritys on erilainen ja yhteistyötapoja on paljon. Partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus-sivuilla on listattu esimerkkejä yhteistyöstä eri alojen yritysten kanssa. Esimerkiksi elintarvikealan firma voisi suunnitella lippukuntaretken ruuat ja kuljetusalan yritys auttaa kuljetuksissa. Loistava idea on järjestää kaikille alueen asukkaille avoin metsäretki yhdessä yrityksen kanssa. Partiolaiset voivat vastata retken ohjelmasta ja yritys auttaa muissa järjestelyissä, kuten viestinnässä.  

Mitä hyötyä yhteistyöstä on lippukunnalle? 

Yritysyhteistyö on lippukunnalle mahtava tilaisuus saada lisää jäseniä, yhteistyökumppaneita ja apua tapahtumien järjestämiseen. Yritys puolestaan saa näkyvyyttä ja mahdollisesti uusia asiakkaita. Yhteistyö edistää myös yrittäjyyskasvatusta: lippukunta voi käydä tutustumassa yrityksen toimintaan ja yrittäjä tulla retkelle kertomaan työstään. 

Miten otan yhteyttä yrittäjään? 

Lippukunnat voivat ottaa yhteyttä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksiin, joiden yhteystiedot löytyvät partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus-sivuilta. Kaikilla paikkakunnilla on vähintään yksi paikallisyhdistys, joka auttaa sopivan yrityksen löytämisessä. Naapurilippukunnat voivat lähettää yhdistykselle sähköpostia yhdessä – mitä suurempi porukka, sitä houkuttelevampi yhteistyökumppani olette! Lippukunta voi tarjota valmista yhteistyöideaa tai kutsua yrittäjän kololle suunnittelemaan yhteistyön suuntaviivoja. 

Yhdessä metsään on vuoden 2017 ohjelmapainotus 

  • 2017 on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi. Sen kunniaksi lippukuntia kannustetaan järjestämään metsäretkiä ja kutsumaan mukaan myös ne, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu.  
  • Suomen Yrittäjät on mukana kampanjassa ja kannustaa yrityksiä osallistumaan retkien järjestämiseen.  
  • Partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus-sivuille on kerätty metsäaktiviteetteja sekä vinkkejä metsäretkien toteuttamiseen. Kokeilisitteko vaikka puulajigolfia tai metsäammattipantomiimia?  

Yhdessä Metsään-ohjelmasivustolta löytyy ohjeita myös mm. puunlajigolfiin.

Yhdessä Metsään-ohjelmaan sisältyy myös puun käyttötarkoituksiin tutustuttava biotaloussalkku. Lainaa lippukunnallesi piirin toimistolta!

Kuvat: Mikko Jalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *