Kärkikolmikot: tervetuloa partiosyksyyn 2017!

Hei lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja ja pestijohtaja! 

Tästä se taas lähtee, partiosyksy! Jotta askeleet kesälaitumilta lippukunnan syysarkeen olisivat mahdollisimman kevyet, olemme keränneet tähän kirjeeseen muutamia juttuja muistilistaksenne. Poimikaa siis tärkeät päivämäärät ja asiat talteen, ja jakakaa hommat johtajiston kesken.

Tässä viestissä:
Uusille kärkikolmikoille tarjolla perehdytystä marraskuussa
Jeesiä aluetiimiltä tai toimistolta 
Piiri palvelee myös Facebookissa
Pestissään uusien kannattaa tsekata nämä (etenkin uudet lpkj:t)
Lippukuntasemma on kärkikolmikon syksyn tärkein tapahtuma
Hyvinvoiva lippukunta kasvaa

Kuksasta ilo irti!
Turvallisesti yhdessä
Pari sanaa partiovakuutuksesta

Syksyllä haettavat kaupunkien avustukset
Yhdessä enemmän uutta 
Syksyn kalenterin tärkeimmät
——————————————–
Uusille kärkikolmikoille tarjolla perehdytystä marraskuussa

Jos olet uusi lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja tai pestijohtaja tai tuntuu siltä, etteivät piirin palvelut ole ihan selvät, olet tervetullut Uusien kärkikolmikoiden iltaan 1.11. klo 17.30–19.30 Partioasemalle. Perehdytyksen pitävät piiritoimiston lippukuntakoordinaattorit, joten tarjolla on ensikäden tietoa siitä, mitä piiristä saa, ja minkälaisiin juttuihin on apua tarjolla. Ilmoittaudu Kuksaan 25.10. mennessä: kuksaan.fi/16284
——————————————–
Jeesiä aluetiimiltä tai toimistolta 

Aluetiimin tehtävä on tukea lippukunnanjohtajaa, pestijohtajaa ja ohjelmajohtajaa pesteissään, sekä edistää alueen lippukuntien yhteistyötä. Oma aluetiimiisi ja tarvittaessa myös nimetty lippukuntakoordinaattorisi toimistolla auttavat pulmatilanteissa ja mieluusti jopa ennen niitä! Oman aluetiimin jäseniin kannattaa olla rohkeasti yhteydessä! Jos et tiedä keitä alueesi aluetiimiin kuuluu, kysy naapurilippukunnasta tai piirin toimistolta. Aluetiimisi tyypit tavoitat sähköpostitse esimerkiksi etunimi.sukunimi@partio.fi ja puhelinnumeroita voitte vaihtaa esim. aluetapaamisen yhteydessä.

Lippukuntakoordinaattorit toimistolla auttavat monenlaisissa pulmatilanteissa, vastailevat vaikeisiin ja helppoihin kysymyksiin ja auttavat eteenpäin, kun ihmetyttää. Tyypillisiä työntekijän kohtaamia juttuja ovat esimerkiksi kysymykset materiaaleista, hallinnollisten pulmien selvittäminen, kolo-ongelmissa auttaminen, seurakuntayhteistyön setviminen, erimielisyydet vanhempien kanssa tai johtajiston kesken, lippukunnan perustamisen ja purkamisen koukerot ja lippukunnan kriisitilanteessa auttaminen. Kaikkea saa kysyä, lippukuntakoordinaattorit ovat olemassa just siksi just sua varten!

 • Helsinkiläiset lippukunnat: Katri Hahl, katri.hahl@partio.fi, 040 450 1537
 • Espoolaiset ja kauniaislaiset lippukunnat: Tarja Vartiainen, tarja.vartiainen@partio.fi, 040 455 4244
 • Vantaalaiset lippukunnat: Larissa ”Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori@partio.fi, 050 547 3090

——————————————–
Piiri palvelee myös Facebookissa

——————————————–
Pestissään uusien kannattaa tsekata nämä (etenkin uudet lpkj:t)

 • Päivitä omat yhteystietosi ja lippukunnan pestit Kuksaan oman lpk:n jäsenrekisterinhoitajan kanssa
 • Osallistu aluetapaamisiin ja ilmoita aluetiimillesi, kun lippukunnan kärkikolmikon pesteissä tapahtuu muutoksia 
 • Päivitä lippukunnanjohtajan yhteystiedot myös kaupungille, seurakuntaan (tai muulle taustayhteisölle) ja muille yhteistyökumppaneille
 • Päivitä patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) lippukunnan tiedoissa tapahtuvat muutokset esim. sääntömuutokset, nimenkirjoittajien vaihdokset ja osoitemuutokset: www.prh.fi → yhdistysrekisteri → muutokset
 • Päivitä vaihtuneet yhteystiedot myös Yritys- ja Yhteisötietojärjestelmään (YTJ): https://www.ytj.fi/. Koskee lippukuntia, joilla on Y-tunnus (YTJ:ssä samat yhteystiedot kuin verohallinnossa).
 • Lisätkää omaan puhelimeenne piirin toiminnanjohtaja Mimmu Mannermaan puhelinnumero (040 132 7088) hätätapauksia varten ja tutustukaa piirin kriisiviestintäohjeeseen muutenkin.
 • Tutustukaa yhdessä lippukunnan kärkikolmikon kanssa kärkikolmikon pesteihin ja työnjakoon ja miettikää yhdessä, että miten saatte teidän lippukunnassa homman pyörimään parhaalla mahdollisella tavalla. Pestikuvaukset löytyvät piirin nettisivuilta. 

——————————————–
Lippukuntasemma on kärkikolmikon syksyn tärkein tapahtuma

Lippukuntasemma kokoaa 23.–24.9. Kiljavalle yhteen lippukuntien kärkikolmikot inspiroitumaan oman lippukunnan kehittämisestä. Erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet on lähetetty kärkikolmikolle jo toukokuussa. Mikäli koko lippukunnan kärkikolmikko ilmoittautuu mukaan semmaan, saa Kliffalle kesällä 2018 lähtevät lippukunnan jäsenet leirillä suut makeaksi, kun aluetiimit käyvät tervehtimässä lippukuntaa donitsien kanssa!
Ilmoittaudu siis vaikka nyt heti Kuksaan (tai ihan viimeistään 1.9.): bit.ly/lippukuntasemma2017
Klikkaa itsesi mukaan myös Lippukuntasemman Facebook-tapahtumaan.

P.S. Jos kaikkia kolmea lippukunnan kärkikolmikon tyyppiä ei ole vielä valittu, niin nyt tuumasta toimeen! Laittakaa asia syksyn vuosikokouksen esityslistalle. Voitte kuitenkin lähettää semmaan kaiken kaikkiaan kolme tyyppiä per lippukunta eli puuttuvien kärkikolmikon pesteissä toimivien / estyneiden tilalle voitte lähettää jonkun kyseisestä pestistä tai lippukunnan kehittämisestä ylipäätään kiinnostuneen!
——————————————–
Hyvinvoiva lippukunta kasvaa

Päivittäkää heti syksyn alussa ryhmien kokoontumisajat, johtajat ja yhteyshenkilöt Kuksaan ja lippukunnan omille nettisivuille. Näin uudet partioon haluavat löytävät perille.

Tsekatkaa Kuksaan kesän aikana syntynyt jono. Partiosta kiinnostuneilla on mahdollisuus ilmoittautua lippukunnan Kuksasta löytyvään jonoon piirin nettisivuilta löytyvän lippukuntahaun kautta. Täydentäkää jonosta porukkaa myös olemassa oleviin ryhmiin ja aloittakaa vähintään yksi uusi sudenpentulauma. Tämä on hurjan tärkeä homma varmistamaan lippukunnan elinvoimaisuus jatkossakin.

Rekrytkää aktiivisesti uusia johtajia. Uusia ryhmiä voi hyvin aloittaa vaikka lokakuussa, jos syksyn alussa ei ehdi. Joulujuhlien alla kannattaa lähettää vajaiden ryhmien vanhemmille viestiä, että mukaan mahtuu ja tyhjentää samalla mahdollista jonoa. Pitäkää syksyllä ainakin yksi kokous, johon saa ottaa mukaan kaverin ja ottakaa kaverit mukaan myös kursseille, retkille ja tapahtumiin.

Osallistukaa oman alueen tapahtumaan. Lähes jokaisella asuinalueella on jonkinlainen kyläjuhla, lähiömarkkinat tai muu päivä. Piiriltä lainattavat markkinointimateriaalit ja vinkit hyvän markkinointitapahtuman tekemiseen löydät piirin nettisivuilta.

Materiaalit voi varata nettisivujen varauslomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä toimistolla Linnea ”Nea” Eerola, linnea.eerola@partio.fi / 09 8865 1222. Kun kerrot aloitustapahtumastanne Nealle, sitä mainostetaan myös piirin viestintäkanavissa!

Jos paukkuja ja johtajaresursseja riittää, niin perustakaa yhden lauman lisäksi myös ekstralauma! Lapsia on helppo rekrytoida, tässä kohtaa kyse on enemmänkin johtajarekrystä. Vinkkejä johtajarekryyn on paljon, mutta tärkeimpänä sanottakoon, että näyttää vahvasti siltä, että ihmiset lähtevät kyllä mukaan toimintaan, kun heitä pyytää. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä vanhoihin johtajiin ja lasten vanhempiin tai markkinoikaa toimintaa esim. alueen tapahtumissa.

Osallistukaa kasvukisaan! 
Suomen Partiolaisten kasvukisassa palkitaan kaksi lippukuntaa, jotka ovat ottaneet eniten uusia jäseniä elokuun alun ja lokakuun lopun välillä. Säännöt ovat seuraavat:

 1. Kisa-aika on 1.8.-30.10.2017. Tänä aikana lippukunta lisää uudet jäsenet Kuksaan. Suhteellinen lisäys lasketaan prosenttilaskuna vertaamalla Kuksaan merkittyjä, maksaneita jäseniä 31.7. ja kisa-aikana Kuksaan lisättyjä, uusia jäseniä.
 2. Kisaan otetaan mukaan ne lippukunnat, joissa kasvua on vähintään 20 uutta jäsentä.
 3. Voittoisat laskelmat suoritetaan SP:n toimistolla marraskuun ekoina päivinä, ja isoimmilla prosenteilla jäseniä lisänneet lippukunnat palkitaan paitsi suurin fanfaarein ja uutisoinnein, myös huikeilla palkinnoilla: 
 • 1. sijan palkinto on 1 000 euron lahjakortti Scandinavian Outdoorstoreen
 • 2. sijan palkinto on 500 euron lahjakortti Scandinavian Outdoorstoreen

Vanhemmat avuksi! Kutsukaa lasten vanhemmat apukäsiksi kokouksiin, retkille ja lippukunnan tapahtumiin. Kertokaa jo syksynaloituskirjeessä tai vanhempainillassa, missä kaikessa ylimääräisestä käsiparista tai erityisosaamisesta olisi hyötyä. Kun lippukunta ja sen toiminta tulevat tutuksi, kynnys lähteä esimerkiksi akelaksi on huomattavasti matalampi!
——————————————–

Kuksasta ilo irti!

Partion jäsenrekisteri Kuksa on ollut käytössä jo hyvän aikaa! Kuksasta kannattaakin ottaa kaikki hyöty irti. Merkitkää ryhmät, pestit ja muut tiedot oikein, niin varmistatte, että tieto kulkee oikeille ihmisille. Tekemällä ryhmien toimintasuunnitelmat Kuksaan helpotat myös elämääsi vuodenvaihteessa, kun vuosiselostetta varten tarvittava tieto on käden ulottuvilla valmiina. Tapahtumat johtajineen kannattaa samoin naputella Kuksaan, josta saa helposti näppärät raportit.

Kuksan osoite on kuksa.partio.fi ja sinne rekisteröidytään jäsennumerolla ja sähköpostiosoitteella. Rekisteröityessä luodaan henkilökohtainen Partio ID, jolla kirjautuminen Kuksaan tapahtuu jatkossa. Tämä koskee niin lippukunnan jäseniä kuin jäsenten huoltajiakin!

Kuksa-koulutusta on tarjolla 7.10. Partioasemalla osana koko lippukunnan koulutuspäivää! Mikäli siis kaipaat yhtään jeesiä Kuksan kanssa, ilmoittaudu mukaan. Ratkotaan pulmat yhdessä.
Jos et pääse lokakuun Kuksa-koulutukseen, apuja saa:

 • Piiritoimiston lisäksi Suomen Partiolaisten Kuksatuki auttaa mielellään kaikissa kysymyksissä ja pulmatilanteissa: kuksatuki@partio.fi  
 • Myös Jäsenrekisterinhoitajat -Facebook-ryhmästä löytyy apua, vertaistukea ja monta avuliasta dokkaria.
 • Näppäriä Kuksa-ohjeita löydät myös SP:n sivuilta: partio.fi/kuksa 

——————————————–
Turvallisesti yhdessä

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Koulutus suositellaan suoritettavaksi heti. Lippukunnan hallitus vastaa siitä, että edellä mainitut henkilöt suorittavat koulutuksen. Muistattehan siis huolehtia siitä, että lippukuntanne johtajisto suorittaa koulutuksen.
Turvallisesti yhdessä -ohje on jokaisen partiojohtajan ja partion ryhmänvetäjän ohje, jonka tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten kasvuympäristön turvallisuutta partiossa.
Turvallisuudella tarkoitetaan tässä kohtaa muun muassa sitä, että

 • lapsia kohdellaan kunnioittavasti
 • lapsen henkilökohtaista koskemattomuutta kunnioitetaan
 • lapsen turvallista kasvua, kehitystä ja hyvinvointia tuetaan 
 • lasta suojellaan kiusaamiselta, väkivallalta, seksuaaliselta hyväksikäytöltä, päihteiden käytöltä ja muilta lapsen turvallista kasvua uhkaavilta tekijöiltä.

Lisätietoja löytyy: https://toiminta.partio.fi/kouluttautuminen/koulutukset/turvallisesti-yhdessa-ohje
——————————————–
Pari sanaa partiovakuutuksesta

 • Partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan siis ensisijaisesti vakuutetun omasta mahdollisesta henkilökohtaisesta vakuutuksesta.
 • Vakuutus ei kata lippukunnan omaisuutta ja toimintaa miltään osin, eli lippukunnalla tulee olla omat esine- ja vastuuvakuutukset. (Tätä varten PäPa on ottanut lippukunnilleen erillisen irtaimistovakuutuksen, katso lisätietoa www.päpa.fi/piiri-palvelee/lippukunta-yhdistyksena/turvallisuus/)  
 • Partiovakuutuksen voimaantulo:
  *Lippukunnan uudet jäsenet ovat vakuutettuina partiovakuutuksessa heti, kun lippukunta on ilmoittanut heidät uusiksi jäseniksi Kuksa-rekisteriin tai kun lippukunnan ilmoitus uusista jäsenistä on saapunut keskusjärjestön toimistoon.
  *Uusien jäsenten vakuutus on voimassa ilmoituksen saapumisesta jäsenmaksun eräpäivään saakka ja katkeaa, jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.
  *Jäsenet on vakuutettu, kun jäsenmaksu on voimassa.
 • Partiovakuutus ei ole voimassa ilmailulajeissa kuten esim. laskuvarjohypyssä, riippuliidossa, ultrakevyellä tai harrasterakenteisella koneella lennettäessä.
 • Katso lisätietoa partiovakuutuksesta SP:n nettisivuilta
  *Huomaa erityisesti Partiovakuutuksen usein kysytyt kysymykset -sivu!
 • EVP-VAKUUTUS (AIVAN UUSILLE PARTIOLAISILLE!): 
  *Suomen Partiolaisiin kuulumattomilla henkilöillä tarkoitetaan partiotoimintaan tutustuvia ja satunnaisesti osallistuvia henkilöitä: 3 kertaa viikkotoimintaan tutustuminen tai yhden kerran retkellä / leirillä. Kaikki partion kansainväliset matkat edellyttävät aina jäsenyyttä.
  *Vakuutus on voimassa SP:n, piirin ja niihin kuuluvien aluejärjestöjen sekä lippukunnan järjestämillä leireillä, retkillä, kilpailuissa, kursseilla ja tapahtumissa. 

——————————————–
Syksyllä haettavat kaupunkien avustukset

Espoon kohdeavustus (myös leireille) ja UUSI TUKIMUOTO kumppanuusraha

Kohdeavustuksen hakuajat päättyvät 30.9., 15.1. ja 30.4. Kohdeavustus on kertaluontoinen ja sitä myönnetään esim. nuorisotoiminnallisen projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen, nuorisoyhdistyksen toiminnan käynnistämisestä aiheutuviin menoihin tai normaalitoimintaan nähden suuriin tapahtumiin. Kohdeavustusta voi anoa joko etu- tai jälkikäteen. Huomatkaa, että jos järjestätte esimerkiksi alueellisen tai muun yhteisen leirin, voi avustusta hakea vain kertaalleen eli sopikaa, haetteko kukin omien jäsenten osalta vai kertalaakista koko leiriä koskien.

Kumppanuusrahaa voi hakea läpi vuoden. Kumppanuusraha myönnetään espoolaisille nuorisoyhdistyksille ja -järjestöille sekä yhdistyksille, jotka järjestävät nuorille toimintaa. Kumppanuusrahan myöntämisen tavoitteena on Nuori Espoo -tarinan mukaisen toiminnan vahvistaminen. Kumppanuusrahaa voi hakea läpi vuoden, vähintään kuukauden kestävään säännölliseen toimintaan. Kirjallinen kumppanuusraha-hakemus on toimitettava Espoon kaupungin kirjaamoon tai yhteispalvelupisteeseen.
Lisätiedot Espoon avustuksista: Nuorisopalvelukoordinaattori Hanna Savilahti puh. 043 825 5240, hanna.savilahti@espoo.fi ja
http://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Vuokrattavia_tiloja_ja_avustuksia/Avustukset(5753)

Vantaan kohdeavustukset (myös leireille) 

Kohdeavustus on kertaluonteinen avustus lasten tai nuorten toimintaan kohdentuvan projektin, hankkeen, leirin, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen, uusien työmuotojen kokeiluun sekä nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Avustusta haetaan Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden kohdeavustuslomakkeella viimeistään 21 vuorokautta ennen tilaisuutta tai hankkeen aloittamista. Hakulomake lähetetään osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi. Hakemukseen on liitettävä lomakkeessa mainitut liitteet; hankkeen tai tapahtuman kustannusarvio sekä kuvaus hankkeesta tai tapahtumasta. Lisätiedot: http://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/talous_ja_strategia/avustukset/nuorisoavustukset

Terveisiä Vantaan nuorisopalveluilta kohdeavustuksiin liittyen: Leireissä tuetaan ensisijaisesti useamman lippukunnan yhteisiä leirejä eli isompia kokonaisuuksia sekä kansainvälisten leirien järjestämistä tai sitä, että osallistutaan jonkun muun järjestämälle ulkomaanleirille. Avustus on n. 10-60 euroa/hlö. Avustuksiin liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa mielellään Taina Saarenpää, nuorisoasiainpäällikkö puh. 040 523 4744, taina.saarenpaa@vantaa.fi
——————————————–

Ennakkotieto: Punainen Sulka -keräyksen tuotot tulossa jakoon

Partio on yksi kesällä päättyneen Lions-liiton valtakunnallisen Punainen Sulka -keräyksen kumppaneista. Lionsklubit jakavat paikalliseen toimintaan 25 prosenttia keräämästään summasta ja lippukunnilla on hyvät mahdollisuudet saada osansa tästä. Hakuaika on lokakuussa, lisätietoa on tulossa Suomen Partiolaisten lippukuntapostin mukana ensi viikolla. Tarkkaile postiasi! Kannattaa siis olla etunojaisesti liikkeellä ja selvittää jo tänä syksynä, voisiko omalta paikalliselta Lionsilta saada tukea vaikka ensi kesän Kliffa-piirileirin varusteita tai leirimaksuja varten!

——————————————–

Yhdessä enemmän uutta

PäPan piirileiri Kliffa 2018 pidetään ensi kesänä 23.–31.7. Evolla! Löytyyhän se jo teidänkin lippukuntanne toimintasuunnitelmasta? Kliffalla koko PäPan lippukunnat saavat aikaan yhdessä enemmän uutta. Jokainen lippukunta tuo oman palasensa kokonaisuuteen. Mikä on teidän lippukuntanne kliffoin juttu? Paistatteko te parhaat vohvelit, nikkaroitteko näyttävimmät leirirakennelmat vai kaikuuko juuri teidän lippukuntanne huuto kuuluvimmin? Tulkaa ja näyttäkää se Kliffalla koko PäPalle.

Lippukuntailmoittautuminen starttaa PäPan Lippukuntaseminaarista 23.9.2017 ja jatkuu 17.11. asti. Keiden kanssa te haluatte jakaa Kliffan? Nyt on hyvä aika olla yhteydessä alueenne muihin lippukuntiin ja koota noin 120 hengen leirilippukunta.

Lippukuntailmoittautumisen yhteydessä pestataan leirilippukunnan johtajisto, johon kuuluvat toimivat myös luonnollisten lippukuntien yhteyshenkilöinä. Leirilippukunnanjohtaja, pestijohtaja ja ohjelmajohtaja muodostavat leirilippukunnan sydämen. Lisäksi heillä on apunaan leirilippukunnan arjen pyörittämisessä kunkin ikäkauden ikäkausivastaavat ja luotsit. Pestaamalla leirilippukunnan johtajiston ajoissa, ennen kuin hyvät tyypit on viety käsistä, varmistatte leirilippukuntanne arjen sujuvuuden ja takaatte leiriläisille parhaan leirikokemuksen. Kun yhdistätte voimanne alueella, 2–4 johtajaa per lippukunta riittää muodostamaan leirilippukuntanne timanttisen tiimin.

Tulette syyskuussa saamaan ensimmäisen Kliffan lippukuntakirjeen, joka pitää sisällään tarkempaa tietoa lippukuntailmoittautumista varten ja apuvälineitä leirilippukunnan johtajiston pestaamiseen. Pidä syksyn partiotapahtumissa silmät ja korvat auki: tule moikkaamaan siellä, missä Kliffa näkyy ja kuuluu! Kurkista myös nettiin kliffa2018.fi ja Instagramiin/Facebookiin @kliffa2018.
Kliffaa partiosyksyä!
——————————————–
Syksyn kalenterin tärkeimmät

Elokuu

 • 27.8. Alkusyksyn kurssi- ja tapahtumailmoittautumisten DL

Syyskuu

 • Syyskuun aluetapaamiset (tarkista päivämäärä aluetiimiltäsi)
 • 5.9. Vantaan aluetapaaminen (lpkj, ohjo, pejo)
 • 15.9. Ansiomerkki- ja stipendi DL
 • 19.9. Bonfire – Aikuisten iltanuotio
 • 23.-24.9 Lippukuntasemma eli kaikkien lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien yhteinen semma!

Lokakuu

 • 7.10. Koko lippukunnan yhteinen koulutuspäivä, jolloin muun muassa:
  Tervetuloa lippukunnan hallitukseen -koulutus
  Lippukunnan talous
  Ovet auki yhteistyölle – sidosryhmäkoulutus lippukunnille ja kannatusyhdistyksille
  Johtajapassikoulutus: Valjasta aikuiset lippukunnan avuksi
  Viestinnän- ja markkinoinnin peruskurssi
  Kuksa tutuksi ja tutummaksi
 • 13.10-15.10 LPKJ-kurssi, ohjelmajohtajan koulutus ja pestijohtaja koulutus
 • 23.10. Piirin kokous

Marraskuu

 • 1.11. Kärkikolmikoiden perehdytysilta
 • 1.11. Aikuisten iltanuotio
 • 6.11. Johtajapassikoulutus: Johda pettymyksiä ja nihkeitä tilanteita
 • 15.11. Ansiomerkki- ja stipendi DL (HUOM! Mannerheim-soljet kevääksi 2017)
 • 15.11. Uusien aikuisten ilta ja Terkku-kurssin jälkitapaaminen
 • 19.11. tai 26.11. Marraskuun aluetapaaminen (tarkista päivämäärä aluetiimiltäsi)
 • 28.11. Kannatusyhdistystapaaminen

Joulukuu

 • 12.12. Partiolaisten joululaulut
 • 12.12. Tervetuloa partioon -kurssi

Kaikki kurssit, koulutukset ja tapahtumat ilmolinkkeineen: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat 

 

Tämä viesti on lähetetty 11.8.2017 PäPan lippukuntien kärkikolmikoille Kuksassa olevien pestien (lippukunnanjohtaja/pestijohtaja/ohjelmajohtaja) perusteella. Huolehdittehan lippukunnassanne, että pestit ovat aina ajan tasalla. Kärkikolmikkokirje tullaan jatkossa lähettämään muutaman kerran vuodessa. Vastaanottajat poimitaan Kuksasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *