Tällä viikolla ilmestyvän Hepun välissä jaetaan niin partiotalouksiin kuin pääkaupunkiseutulaisten ekaluokkalaistenkin koteihin myös erityisesti aikuisille suunnattu Vapaaehtoistyö-liite.

Nyt viimeistään kannattaa siis lippukunnan johtajiston kanssa lyödä viisaat päät yhteen ja miettiä, millaisiin partiojuttuihin alueenne irtainta aikuisväestöä voisi houkutella mukaan. Mitä konkreettisempaa tekemistä on tarjolla, sitä helpompi on porukkaa saada mukaan.

Porttiteoria toimii myös partiossa, itse olen siitä elävä esimerkki: ensin kävin vähän auttelemassa kesäleirin muonituksessa ja sen jälkeen yhdellä sudariretkellä. Lippukunnan johtajisto tuli tutuksi ja kynnys tarjota apua myös muissa jutuissa madaltui kuin huomaamatta. Ja nyt, parin vuoden kevyen tapahtumissa, kisoissa ja retkillä jeesailun jälkeen, tuntui ihan luontevalta ottaa ensimmäinen ikioma seikkailijajoukkue vedettäväksi.

Uusien aikuisten lähestyminen ei välttämättä ole omalla mukavuusalueella, ja se on ihan ok. Vieraiden ihmisten pyytäminen mukaan toimintaan voi tuntua vaikealta – mutta vähintään yhtä vaikeaa voi lippukuntaan mukaan tuleminen olla sille vieraalle ihmiselle.

Piirin nettisivuilta löytyy paljon tukimateriaalia uusien ihmisten kohtaamiseen, mukaan pyytämiseen ja perehdyttämiseen. Lisäksi tarjolla on koulutusta uusille aikuisille, esimerkiksi Tervetuloa partioon -kurssi. Madalletaan yhdessä kaikin mahdollisin keinoin partioon mukaan tulemisen kynnystä myös uusille vapaaehtoisille. Ja aloitetaan siitä tärkeimmästä: katsotaan silmiin, hymyillään ja toivotetaan tervetulleeksi mukaan!

Kannattaa myös hyödyntää valmiit rekrytointia helpottavat somekuvat esimerkiksi oman alueen Facebook-ryhmissä tai lippukunnan Instagram-tilillä. Nappaa oman lippukuntasi tarpeita parhaiten palveleva kuva ja höystä se omalla saatetekstillä. Muista myös laittaa mukaan lippukunnan yhteyshenkilön tiedot sekä käyttää aihetunnisteita #partioscout ja #päpa