Bonfirelta liekki uuteen harrastukseen

Luokanopettajana työskentelevä Vili Niinikivi osallistui Bonfire -tapahtumaan viime vuonna ja innostui lähtemään mukaan partiotoimintaan. Opiskelijapolitiikassa aiemmin mukana olleella Niinikivellä oli valmiiksi partiosta hyvä kuva aktiivisten ihmisten ”kasvattajaseurana”, jossa on vahva halu saada uusia ihmisiä toimintaan mukaan.

”Olin kyllä toiminnassa mukana Lohjan Eräveikoissa noin 17-18 vuotta sitten, mutta muita harrastuksia oli silloin paljon ja partio jäi niiden jalkoihin. Nyt oli sellainen tunne, että partioharrastukselle olisi taas aikaa ja tarvettakin työelämän vastapainoksi. Konkreettinen tekeminen ja luonnossa oleminen tuntuivat juuri sopivalta hommalta, Niinikivi kertoo.”

On olemassa liuta harrastuksia, jotka ovat luonteeltaan melko suorituskeskeisiä tai jopa kilpailullisia. Yhdeksi partiotoiminnan hyvistä puolista Vili mainitseekin sen, että siihen voi käyttää hyvin vapaasti itselleen sopivan määrän aikaa ja toiminta on muutoinkin luonteeltaan varsin leppoisaa. Mukaan lähteminenkään ei vaadi tiettyä taitotasoa tai suuria investointeja, vaan toimintaan on mahdollista rauhassa tutustua ja kokeilla esimerkiksi erilaisia lippukuntia tai tehtäviä omien kiinnostustensa mukaan.

Bonfire-tapahtumaa Vili pitää hyvänä väylänä tutustua rennossa ympäristössä siihen, mitä partiotoiminnalla olisi itselle tarjota.

”Iltanuotiolla oli mukava, iloinen ja vastaanottavainen tunnelma. Vaikka partiotoiminta ei vielä kiinnostaisikaan, on tapahtumassa paljon tekemistä. Itselle lippukuntakin löytyi Bonfiresta. Vaikka ei lähtisikään mukaan, on tapahtumassa varmasti silti hauskaa. Ainahan voi kuitenkin kokeilla, sopisiko toiminta itselle!”

Partiosta ei välttämättä usein puhuta aikuiselle mahdollisena uutena harrastuksena, mutta se on todellakin myös juuri sitä. Työelämän vastapainoksi on tarjolla esimerkiksi luonnossa liikkumista, erätaitojen opettelua, johtajakokemusta, lasten ja nuorten kanssa työskentelyä, erilaista yhdessäoloa, tapahtumajärjestämistä ja vaikkapa suunnistusta. Toiminta on erittäin monipuolista ja kaikkien taitoja pyritään sekä hyödyntämään että kehittämään.

”Vaikka työskentelen luokanopettajana ja johdan partiossa sudenpenturyhmää, on harrastus silti erilaista kuin päivätyöni. Sudenpenturyhmän vetäminen ei ollut ensimmäisenä mielessäni, mutta tässä aloitettuani olenkin huomannut, että homma natsaa minulle hyvin. Aion ehdottomasti jatkaa ryhmänjohtajana, meillä on hyvä porukka, jossa homma toimii. Myös esimerkiksi kasvatusvaliokunta olisi kiinnostava paikka toimia. Suosittelen lämpimästi partiotoiminnan kokeilemista kaikille! Niinikivi toteaa loppuun.”

Lue lisää partion tarjoamista mahdollisuuksista aikuisille Hepun välissä ilmestyneestä aikuisliitteestä!

Tule Bonfirelle nauttimaan ikimuistoisista partioelämyksistä ja Helsingin suurimmasta iltanuotiosta keskiviikkona 19.9. klo 18-21 Pauligin Huvilalle: Mechelininkatu 36.

Klikkaa itsesi myös Bonfiren Facebook-tapahtumaan täältä.