Jäsenmaksuvapautuksesta apua perheille

Tiesitkö, että partion jäsenmaksusta voi saada vapautuksen? Oletko kertonut siitä lippukuntasi uusille jäsenille? Oletko muistanut mainita siitä, kun kuumottelet vanhempia maksamattomasta jäsenmaksusta ennen sudenpentukisaa tai seikkailijaretkeä? Vinkkaathan tästä mahdollisuudesta jatkossa niille, joille siitä voisi olla apua. Muista kuitenkin olla hienotunteinen!

Jäsenmaksun maksamalla partiolainen saa osallistua oman lippukuntansa, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n toimintaan. Jäsenmaksua vastaan voi osallistua oman lippukunnan viikkokokouksiin. Jäsenmaksu on myös edellytyksenä, kun osallistuu retkille, leireille, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin. Näihin on myös usein oma erillinen osallistumismaksu. Jäsenmaksun maksanut partiolainen on vakuutettu partiotoiminnassa. Muihin jäsenetuihin kuuluvat esimerkiksi alennukset partiokaupoissa.

Miksi jäsenmaksuvapautus?

Siksi, että partio kuuluisi oikeasti kaikille! Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa ja partio on loistava harrastus. Me Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa teemme sen eteen töitä, että partio olisi mahdollista kaikille. Lasten ja nuorten on saatava harrastaa riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta.

Kenelle jäsenmaksuvapautus?

Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille partiolaisille, mutta sitä voivat hakea vaeltajat ja aikuisetkin. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Miten sitä haetaan?

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti. Lomake ja ohjeet löytyvät täältä. Piirin toiminnanjohtaja käsittelee lomakkeet luottamuksellisesti. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Sitä tulisi kuitenkin hakea ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.