Ansiomerkkityynyllä kiiltelevät Collanin ja Louhisuden soljet

Seuraavaksi ansiomerkkisarjassa esitellään soljet, joiden myöntämisestä päättää lippukunta. Louhisuden ja Collanin soljet ovat tehtäväkohtaisista ansioista myönnettäviä ansiomerkkejä. Merkit on tarkoitettu aktiivisten ryhmänjohtajien palkitsemiseen. Merkit eroavat useimmista muista ansiomerkeistä siten, että päätöksen merkin myöntämisestä tekee lippukunta. Tämä korostaa tahtoa ja tarvetta palkita aktiivisia ryhmänjohtajia ja toisaalta lippukunnan johdon roolia ja mahdollisuuksia antaa tunnustusta sitä ansaitseville. Solkien myöntämisen varmentaa piirin ansiomerkkitoimikunta.

Louhisuden solki myönnetään tunnustukseksi sellaiselle vartionjohtajana toimivalle samoajalle, joka viimeksi kuluneen toimintavuoden aikana on parhaiten toteuttanut partiomenetelmää. Merkki myönnetään nuorelle vartionjohtajalle, joka on osoittanut johtajuutta ja hyödyntänyt menestyksellä partiomenetelmän eri osa-alueita, kuten partion arvoja, vartiojärjestelmää, tekemällä oppimista ja toimintaa luonnossa. Merkin saajan tulee olla anomisvuonna iältään 15–18-vuotias ja ehdotushetkellä hänen tulee olla toiminut vähintään 6 kuukautta vartion- tai venekunnanjohtajana.

Collanin solki voidaan myöntää sellaiselle akelalle ja/tai sammolle, joka on esimerkillisellä tavalla kantanut vastuuta ikäkauden toiminnasta. Collanin solki voidaan myöntää lippukunnassa vuosittain yhdelle sudenpentu- ja yhdelle seikkailijaikäkauden viikoittaisesta toiminnasta vastaavalle johtajalle. Ehdotushetkellä tunnustuksen saajan tulee olla toiminut vähintään kaksi toimintavuotta akelana tai/ja sampona.

Muistathan anoa ansiomerkkejä ajoissa!

Tee hakemus 15.9. mennessä itsenäisyyspäivänä tai loppuvuonna jaettavista ansiomerkeistä täällä.

Louhisuden soljen ja Collanin soljen myöntämisestä päättää lippukunta. Kuvat Suomen Partiolaisten arkisto.