Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsendelegaation päätös ilmi

Anna Munsterhjelmin ilmoitettua, ettei aio jatkaa enää vuonna 2018 Suomen Partiolaiset ry:n puheenjohtajana, alkoi ehdokasasettelu uuden puheenjohtajan löytämiseksi. Keskiviikkoon 25.10. mennessä kilpaan ilmoittautui kaksi hyvää ehdokasta: Maria “Hilla” Ruohola ja Ilmi Salminen. Haluamme kiittää heitä molempia siitä rohkeudesta, jolla he ovat lähteneet vaalikampanjoitansa käymään ja keskustelemaan partion tulevaisuudesta Suomessa.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenkokousdelegaatio kokoontui yhdessä ensimmäistä kertaa eilen. Päätimme pitkän ja tiukan keskustelun jälkeen yksimielisesti äänestää seuraavaksi Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi Ilmi Salmista.

Miksi sitten Ilmi, eikä Hilla, joka hänkin on hyvä ehdokas? Erityisesti haluamme nostaa esille Ilmin vankkaa järjestöosaamista niin partiossa kuin muissakin järjestöissä. Nuoresta 26 vuoden iästään huolimatta hänellä on jo huomattava määrä johto- ja päätöksentekokokemusta. Vaikka vaikeitakin tilanteita tällä taipaleella on riittänyt, ei Ilmi ole niiden edessä horjunut.

Koemme myös, että Suomen Partiolaisten kasvoina Ilmi olisi vertaansa vailla. Ilmi ajaisi partiolaisten etua tilanteessa kuin tilanteessa, ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen rakenteet ovat hänelle tuttuja. Hänellä on myös kokemusta strategisesta julkisuuskuvan hallinnasta haastavissakin tilanteissa, mistä varmasti olisi korvaamatonta hyötyä tällaisten tilanteiden mahdollisesti iskiessä puheenjohtajakauden aikana.

On myös tärkeää pitää mielessä valittavan puheenjohtajan pestin olevan vain vuoden pituinen: aikaa siis hallituksen haasteiden sisäistämiseen ei liiemmin jää, jolloin nykyinen hallituspesti on ehdoton etu. Emme usko, että kummallakaan puheenjohtajan pestiin kasvaminen kävisi käden käänteessä, mutta Ilmillä on jo merkittävä etumatka.

Kaiken kaikkiaan Ilmi olisi puheenjohtajana parempaan huomiseen uskova visionääri. Ei pelkästään järjestöorganisaation, vaan vaikuttavan liikkeen johtaja. Johtaja, joka noteerataan niin järjestön sisällä kuin myös laajasti sen ulkopuolellakin. Johtaja, jonka kanssa tahdomme työskennellä ja kasvaa järjestönä seuraavan vuoden ajan. Siksi kannatamme Ilmi Salmista Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi kaudelle 2018.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenkokousdelegaatio
Helsingissä 26.10.2017