Pääkaupunkisedun Partiolaisilla on piiritasolla useita hienoja pestejä, joissa pääsee kehittämään itseään lippukuntatyön ohella. Piirin pestissä pääsee hankkimaan uudenlaisia kokemuksia suuremmassa mittakaavassa kuin lippukunnassa. Piirissä toimii monia erilaisia toimikuntia, joissa toteutetaan partiotoiminnan eri osa-alueita. Jos innostut, tarjolla on tälläkin hetkellä monia pestejä niin piirissä kuin ensi kesän Kliffa-leirinkin parissa. Jäsenlehti Heppu haastatteli kolmea piirin luottiksena toimivaa henkilöä.

Joel Heino, 28, on toiminut aikuis- ja vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajana vuoden 2017 alusta. Hänen pestiinsä kuuluu ryhmän johtaminen ja kokousten järjestäminen oman toiminnanalan luottamushenkilöille. Aikuis- ja vapaaehtoistoiminnan ryhmä kehittää vapaaehtoisten johtamista ja pyrkii saamaan uusia aikuisia mukaan toimintaan. Tällä hetkellä kehitetään mentorointijärjestelmää lippukunnille. Aikaa Joel käyttää toimintaan mielestään sopivasti, muutaman tunnin viikossa. Kotilippukunnassaan Käpylän Kuksissa hän on viime aikoina tukenut isommissa pesteissä toimivia partiolaisia.

”Pesti on monipuolinen ja hyvä näköalapaikka.”

Partioon voi yhdistää myös muita harrastuksia! Näin on tehnyt Santeri Nurmi, 19
, joka toimii kiipeilytoimikunnassa. Mukaan toimintaan hän lähti kehittääkseen omaa kiipeilyosaamistaan sekä nähdäkseen ja toteuttaakseen tapahtumia isommassa mittakaavassa. Pestissään hän järjestää kiipeilyaktiviteetteja leireillä ja erilaisia kiipeilykursseja partiolaisille. Omassa lippukunnassaan Leppävaaran Korvenkävijöissä Santeri johtaa sudenpentulaumaa ja vastaa lippukunnan kalustosta.

”Pestissä parasta on nähdä onnistumisen kokemuksia ja kehittää itseään.”

Piirin viestinnästä ja lippukuntien tukemisesta vastaavat viestintägurut. Yksi heistä on YSP
eli Young Spokespeoplekurssin kautta piiriin päätynyt Mette Helin, 16. Sen lisäksi, että Mette on mukana useissa piirin tapahtumissa edustamassa ja auttamassa viestintäguruna, hän kirjoittaa myös jäsenlehti Heppuun. Kohokohta Meten piiripestissä on ollut Helmi 2017 -talvileiri, jolla hän toimi viestintäpäällikkönä. Piirin pestissä Mette kokee saavansa mahdollisuuden tehdä eri tyyppisiä juttuja kuin lippukunnassa, jossa hän johtaa omia, ihania tarpojia.

”Piirissä ja lippukunnassa toimimisessa on monella tapaa paljon eroja. Kumpikin tapa harrastaa partiota ja tehdä itselle mieluisia asioita on kuitenkin aivan yhtä merkityksellinen ja mulle tärkeä. Kumpikin on täynnä sellaisia kokemuksia, elämyksiä, uusia ideoita ja tärkeitä ihmissuhteita, joita ei toisesta löydy, ja se tekee harrastuksen tosi monipuoliseksi.”

Innostuitko? Tule mukaan ja katso avoimet pestit:

Piirin pestit: paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/pestit
Piirileiri Kliffan pestit: kliffa2018.fi/pestit