Katse peiliin ja vuoteen 2018 – piirineuvoston vuoden viimeinen kokous

Vuoden tärkein piirineuvoston kokous pidettiin lauantaina 18.11. hotelli Rantapuistossa. Kokous oli tärkein sen vuoksi, että siellä hyväksyttiin piirin toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2018. Työstö erityisesti toimintasuunnitelman parissa oli tosin meillä pineilläkin jo alkanut aiemmin. Sekä toimintasuunnitelmasta että talousarviosta pystyi selvästi näkemään, mikä on vuoden 2018 kohokohta – tietenkin Kliffa!

Kesällä tehtiin Great Place To Volunteer -kysely kaikille suomalaisille lippukunta- ja piiritoimijoille. PäPan osalta tulokset olivat keskivertotasoa tai jopa hieman keskivertoa huonompia, kun verrattiin muun Suomen tuloksiin. On syytä katsoa peiliin, mutta vielä tärkeämpää on miettiä, mitä voitaisiin tehdä paremmin. Lähdimme yhdessä pinejen kanssa selvittämään, millaista tukea lippukunnissa kaivataan piiriltä, jotta PäPassa olisi mahdollisimman hyvä tehdä vapaaehtoistyötä ja harrastaa partiota. Alla on listattu esimerkkejä saamistamme vastauksista.

Lippukunnat kiittivät:

• Aluetyötä
  • Toimiston työntekijöiden erinomaista palveluasennetta ja yhteydenottoja
  • Piirin tarjoamaa viestinnän tukea ja markkinointimateriaaleja
  • Koulutuksia
  • Piirin kämppätarjontaa
  • Edunvalvontaa ja sidosryhmäyhteistyötä

Lippukunnat toivoivat:

• Apua moninaisuusasioissa
  • Partiokasvatuksen laadun varmistamista
  • Sisutoiminnan aktivointia
  • Luotseille yhteisiä tapaamisia
  • Lippukunnanjohtajille vertaistukea, yhteisissä tapaamisissa vapaata keskustelua ja hyvien kokemusten jakamista
  • Yhdistyksen pyörittämisen jatkokurssia

Piirineuvosto kiittää kaikista saamistaan kommenteista! Saadut palautteet on kirjattu ylös ja niihin palataan varmasti vielä moneen kertaan. Syytäkin on, sillä haluamme pääkaupunkiseutulaisen partion olevan houkutteleva vapaaehtoistyömahdollisuus. Kova tavoitteemme on saada PäPan lippukuntiin ensi vuoden aikana 500 uutta vapaaehtoistyön harrastajaa! Tukea rekryihin on siis luvassa.

Piirineuvoston kokouksessa käsiteltiin myös moninaisuusasioita. Mellunkylän lapset -hanke on loppusuoralla ja seuraavaksi viedään hankkeesta saadut opit lippukuntien avuksi sekä piirin eri toimintoihin käytäntöön. Apua ensihätään voi hakea osoitteesta päpa.fi/moninaisuus, josta löytyy hyvä checklist avoimeen lippukuntatoimintaan. Moninaisuusryhmän puoleen kannattaa myös kääntyä heti, kun mieleen tulee moninaisuuteen liittyviä kehitystoiveita, kysymyksiä tai haasteita. Apua ja sparrailua on saatavilla moninaisiin pulmiin.

Seuraavan kerran pine kokoustaakin vasta maaliskuussa 2018. Pinet tavoittaa hyvin myös kokousten välillä – ollaan yhteydessä!