Hyvää luotsivuotta vaeltajaluotsi!

Vuosi 2018 on omistettu luotseille

Luotsivuosi 2018 on valtakunnallinen ohjelmapainotus, jonka tavoitteena on vahvistaa kolmen vanhimman ikäkauden kokemaa aikuisen tuen määrää ja laatua. Luotsivuoden – ja luotsaamisen ylipäätään – symboli on myrskylyhty. Luotsin tehtävänä on tukea nuorta hänen kasvaessaan myrskyävien elämäntilainteiden lävitse ehjänä.

PäPassa luotsivuosi tarkoittaa luotseille enemmän tukea ja huomiota sekä ilmaisia sisäänpääsyjä erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Koko luotsivuoden huipentaa lokakuussa järjestettävä valtakunnallinen Luotsisatelliitti, joka kokoaa koko Suomen luotsit yhteen. Luotsivuoden materiaalit löydät yhdestä osoitteesta: parempilippukunta.fi/luotsit

Tukea vaeltajaluotseille

Luotsivuosi -blogisarjan kolmas osa on täällä, ja se on omistettu vaeltajaluotseille. Edelliset osat pääset lukemaan täältä ja täältä.

Vaeltaja on nuori aikuinen, joka itsenäistyy kovaa vauhtia ja haluaa löytää oman tiensä elämässä. Luotsin tehtävänä on toimia esikuvana ja innostaa vaeltajaa jatkamaan partiossa vaeltajaohjelman päätyttyäkin.

Jokainen vaeltaja suunnittelee omanlaisensa tavan toteuttaa partio-ohjelmaa, mutta luotsina autat vaeltajaa suunnittelemaan omaa vaelluskarttaansa. Ottakaa käyttöön myös Tiedätkö, mitä osaat -työkalu, joka auttaa vaeltajaa sanoittamaan partiossa saatua osaamista. Työkalusta on apua esimerkiksi työhaastatteluun valmistautuessa.

Vaeltajaohjelmaan kuuluu pakollisena rastina muun muassa ulkomaanprojekti, sekä partiojohtaja-peruskurssi. PJ-kurssin lähipäivät voi suorittaa esimerkiksi pääsiäisenä Kiljavalla, vaellusmuotoista PJ -kurssia taas tarjotaan Helatorstain pitkänä viikonloppuna.

Lisäksi piiri ja SP järjestävät ainakin seuraavat vaeltajaa kiinnostavat tapahtumat:

Kuutamokeikka 2018

Kuutamokeikka2018-yökisoissa on hyvä testata partiossa opittuja taitoja ja hioutua oman vartion kanssa vieläkin tiiviimmäksi. Kisat järjestetään Pohjois-Helsingissä 5.6.5.  Ilmoittautuminen kisoihin aukeaa 25.1., lisätietoa päpa.fi/kuutamokeikka2018.

Väre

Suomen Partiolaiset järjestää viikonlopun mittaisen partioelämyksen 31.8.2.9.2018, kun vaeltajatapahtuma Väre valtaa Evon. Seuraa Värettä Facebookissa @vaeltajavare ja Instagramissa @vare_vaeltajatapahtuma, niin pysyt kartalla uusimmista kuulumisista.

Muistathan huolehtia myös omasta osaamisestasi ja jaksamisestasi. Tänä keväänä luotseille on paljon tapahtumaa ja erilaisia koulutuksia. Hyödynnä ainakin alla olevat tärpit:

SGW luotsicorner

2.2. järjestettävä Samoajat Gone Wild kutsuu luotsit ilmaiseen luotsicorneriin. Tule viettämään rentoa perjantai-iltaa Teatteri Forumiin, hengaamaan muiden luotsien kanssa ja kuulemaan lisää luotsivuodesta. Ilmoittautua voit tapahtumaan asti osoitteessa kuksaan.fi/17965. Lippuja saa myös ovelta.

Luotsikurssi

Tule hakemaan vinkkejä ja vertaistukea luotsikurssilta. Seuraava kurssi järjestetään 24.3. Luotsivuoden kunniaksi kurssi on luotseille ilmainen, mutta muista silti ilmoittautua etukäteen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *