Sisujohtajat koolla

Viime vuoden alusta alkaen päpalainen sisutoiminta on ollut osa piirin moninaisuusryhmää. Me viime syksynä pestatut sisumestarit halusimme tutustua pääkaupunkiseutulaisiin sisujohtajiin paremmin, joten kutsuimme sisutoimintaa pyörittävät ja sisutoiminnasta kiinnostuneet koolle torstaina 18.1. Partioasemalle.

Tutustumisiltaan saapui paikalle sekä konkareita että uusia kasvoja, ja illan tunnelma oli lämmin kuin vanhoja ystäviä tavatessa. Illan aikana tutustuimme toisiimme sekä vaihdoimme kuulumisia ja ajatuksia iltapalan lomassa. Oli kiinnostavaa kuulla tarinoita lippukuntien arjesta sekä suuresta omistautumisesta sisupartion pyörittämiseen. Me sisuluottikset puolestamme esittelimme ennakkomaistiaisia uusista keinoista parantaa kaikkien erityistä tukea tarvitsevien partiolaisten mahdollisuuksia harrastaa partiota ja osallistua piirin tapahtumiin.

Kuluvan vuoden aikana tulemme käynnistämään myös PäPassa Lounais-Suomen Partiopiirin kehittämän Partiokamu-toiminnan. Partiokamussa koulutetaan johtajia tukemaan ryhmiä, joissa on esimerkiksi liikkumisessa, oppimisessa tai ryhmässä toimimisessa tukea tarvitsevia jäseniä. Lisäksi työn alla on Esteettömyysleima-työnimellä kulkeva ohjeistus, jonka avulla piirin tapahtumien järjestäjät pystyvät huomioimaan tapahtumien käytännön järjestelyissä esimerkiksi fyysisen, kulttuurisen sekä seksuaalisuuteen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvän yhdenvertaisuuden. Tavoitteenamme on siis lisätä piirin tapahtumien saavutettavuutta, jotta partio todella kuuluisi kaikille.

Näistä ja muista innostuksen aiheistamme kuulette lisää kevään aikana!

Iloisin terveisin

sisumestarit Tiia ja Eeva