Ratkaise syksyn johtajapula jo nyt – kutsu aikuiset mukaan Kliffalle!

Monessa lippukunnassa vapaaehtoisten löytäminen kaikkiin pesteihin on joka kesän ja alkusyksyn haaste. Osa nykyisistä vapaaehtoisista lopettaa pestissään, osa pitää taukoa tai ottaa jonkun muun pestin. Eikä samaan aikaan lippukuntaan välttämättä tule riittävästi uusia vapaaehtoisia nuorimmista samoajista.

Partiolaiselle pestistä toiseen siirtyminen on aina iloinen asia. Se mahdollistaa mielekkään ja nousujohteisen harrastamisen meille kaikille vapaaehtoisille sekä pitää meidän motivoituneina ja auttaa innostumaan partiosta yhä uudelleen. Vaikka pestit vaihtuvat, tiedämme, että partiossa tehdään aina yhdessä, eikä kukaan jää yksin.

Kaikilla lippukunnilla on haaveita siitä, miten juuri oma lippukunta voisi tehdä jatkossa paremmin tai enemmän. Usein haaveet ovat hyvin tavallisia: tehdä laadukasta vaeltajatoimintaa, tyhjentää sudenpentujen ja seikkailijoiden jonot tai se, että kukaan ei katsoisi pahalla, jos ei pysty muun elämän takia antamaan itsestään partiolle niin paljon kuin ennen.

Useimmat meistä toivovat, että kotilippukunta pystyisi tarjoamaan kasvattavan partioharrastuksen yhä useammalle lapselle ja nuorelle tulevaisuudessa. Sitä ei kuitenkaan aina tohdita sanoa ääneen, sillä samalla pelkäämme, että nykyisetkin pestit kasaantuvat muutamille tekijöille lippukunnassa.

Piirileiri on lippukunnille huikea mahdollisuus kylvää ratkaisun siemen tuleviin haasteisiin jo nyt. Kun syksyllä kysytään uusia aikuisia mukaan viikkotoimintaan tai houkutellaan lippukunnan toiminnasta etääntyneitä partiolaisia takaisin, heti ei näy se yhteisö ja ystävät, mitä jokainen lippukunta tarjoaa. Mutta jos on jo viettänyt kesäleirin yhdessä lippukuntalaisten kanssa muutamaa viikkoa aiemmin, tietää varmasti mihin porukkaan ollaan kysymässä mukaan.

Kliffalle on tulossa pesti-vartioita, jotka muodostetaan siten, että jokaiselle aikuiselle ei-partiolaiselle tarjotaan pienryhmä, jossa on mukana myös partiolaisia. Vartiot pääsevät tekemään muutamaa erilaista pestiä, jotta jokainen pääsee näkemään leiriä monipuolisesti. Vartiossa kokeneemmat leireilijät osaavat auttaa.

Entä kuka kannattaa kutsua Kliffalle mukaan? Kuka vaan! Mutta voit aloittaa esimerkiksi näistä:

Lippukuntatoiminnasta jo hiipuneet aikuiset. Käykää läpi ja kutsukaa mukaan kaikki lippukunnan toiminnasta hiipuneet aikuiset 20 vuoden ajalta. Heitä on usein enemmän kuin arvaattekaan!

Jokaisen lippukuntalaisen vanhemmat. Monet, etenkin nuoremmat patiolaiset, pelästyvät vanhempien pyytämistä auttamaan. He voivat kuitenkin olla juuri ne kultaakin kalliimmat apukädet, jotka vapauttavat nuoret illalla johtajakahvilaan ja jäävät mielellään leirilippukuntaan hoitamaan nukuttamisen. Piirileirillä on niin paljon väkeä, että sekä lapsi että vanhempi saavat varmasti olla leirillä omissa porukoissaan.

Omat kaverit ja ystävät. Jokaisella meistä on ystäviä, joista tulee mieleen, että toi kyllä vois olla kiinnostunut partiosta. Todennäköisesti sun kaveri on ajatellut, että kylläpä sä oot päässyt tekemään kiinnostavia juttuja partiossa. Harmittelee, että ei itse lähtenyt mukaan nuorempana. Ei kuitenkaan viitsi nytkään kysyä pääseekö mukaan, koska ei halua tunkea kaverin harrastukseen. Piirileirillä jokaiselle löytyy kuitenkin tehtävää, ja pestivartiot takaavat sen, että jokaiselle löytyy myös uusia kavereita!

Lippukunnan perhepartioryhmät. Jos teillä ei vielä ole omaa perhepartioryhmää, on piirileiri hyvä mahdollisuus se käynnistää. Kutsutte vaikka vain nykyisten lippukuntalaisten perheet mukaan leirille. Kliffa tarjoaa varmasti unohtumattoman elämyksen myös perheen pienimmille. Kliffalla perheet voivat majoittua joka leirilippukuntaa tai perheleiriin – jokaisen leirilippukunnan ja perheen valinnan mukaisesti.

Yhteisöön, jonka tuntee, on helppo tulla mukaan myöhemmin. Jokainen lippukunta on yhteisö, johon kannattaa tutustua!