Johtokolmikko: hyödyntäkää perhepartiotoiminta pitkän tähtäimen jäsenhankinnan tukena!

Perhepartio ei toistaiseksi ole partio-ohjelman piirissä, mutta toimintaa järjestetään jo monessa  lippukunnassa. Osa perhepartioryhmistä kokoontuu kerran kuussa tai parin viikon välein, joissain lippukunnissa tapaamiskertoja on toimintakauden aikana vain muutamia.

Perhepartio on kerhomaista toimintaa, joka tarjoaa lapsiperheille mahdollisuuden tutustua partiotoimintaan ja viettää yhdessä mukavia hetkiä luonnossa. Oheisesta vihkosta löydätte vinkkejä perhepartioryhmän perustamiseen ja toiminnan pyörittämiseen.

Perhepartio tarjoaa loistavan mahdollisuuden pitää johtajat mukana lippukunnan toiminnassa myös pikkulapsiajan tai houkutella vanhoja lippukuntalaisia takaisin toimintaan mukaan. Perhepartion kautta omalta alueelta voi löytyä myös täysin uusia lapsia ja aikuisia mukaan toimintaan. Perhepartiotoiminta kannattaakin nähdä pitkän tähtäimen jäsenhankintana –ryhmässä saattaa kasvaa tulevaisuuden sudenpentujen lisäksi myös tulevien vuosien akeloita! Perhepartioaikuisista voi saada tekijöitä myös lippukunnan muihin pesteihin, esimerkiksi kalustovastaavaksi tai leirikeittiöön.

Perhepartiotoiminnassa mukana olevien aikuisten kotiuttamiseen kannattaa siis kiinnittää huomiota. Koukuttakaa uudet aikuiset mukaan kärsivällisesti ja pienin askelin: lippukunnan yhteiset retket ja muut tapahtumat ovat loistavia paikkoja tarjota myös aikuisille uusia elämyksiä, innostumisia ja onnistumisia. Pienen retkipestin jälkeen voi tarjota vaikka toista retkipestiä, pyytää avuksi joulujuhlan toteuttamiseen tai rastimieheksi oman alueen sudarikisoihin. Muistakaa neuvoa, näyttää, ohjeistaa ja kertoa lippukunnan perinteistä ja toimintatavoista – eli perehdyttää. Ja muistakaa kiittää pientenkin juttujen tekemisestä. Partioinnostuksen iskettyä kannattaa aikuisia kannustaa kouluttautumaan: Terkku-kurssi, pj-pk, akelakurssi, taitokoulutukset… piirin kursseissa on mistä valita! Sopikaa, kuka ottaa uusien aikuisten perehdyttämisestä ja pestipolkujen suunnittelusta kopin.

Kaikista ei tokikaan tule akeloita, eikä tarvitsekaan tulla. Jokainen lippukunnan hyväksi annettu hetki on kuitenkin kotiinpäin eikä satunnaisia auttajia ja ylimääräisiä käsipareja ole koskaan liikaa!