Ideoita yhteistyöhön lippukunnan ja oman alueen muiden toimijoiden kanssa

Tehdäänkö sun lippukunnassa jo yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa? Minkälaisia toimivia yhteistyömuotoja olette jo rakentaneet? Mitä hyötyä siitä on ollut just teidän lippukunnalle?

Lippukuntien tapa tehdä yhteistyötä alueen, seurakunnan ja alueen muiden toimijoiden kanssa on vaihtelevaa. Osalla yhteistyö on säännöllistä ja kuuluu jo ennalta lippukunnan vuosikelloon. Toisilla taas yhteistyö on vähäistä tai sitä ei ole ollenkaan.

Piiriltä lainattava partion markkinointiteltta käytössä. Kuva: Eeva Helle

Tässä joitakin vinkkejä, joista voi olla helppo aloittaa. Yhteistyössä on voimaa!

• Nuorisotalot
    • parin kerran ”kokeilupartio” nutalla käyville nuorille
    • yhteinen tapahtuma nuorisotalon kanssa alueen nuorille
    • nuorisotilojen lainaaminen partion käyttöön silloin, kun tila on tyhjillään
    • partion esittelyilta
  • Kirjastot
    • harrastusten esittelyilta, alueen muutkin toimijat mukaan?
    • retkeilyn alkeet -luento alueen aikuisille
    • kirjastosta tiloja käyttöön esimerkiksi hallituksen kokouksille
  • Koulut ja eskarit
    • alueen lippukunta mukaan esittelemään partiota: esikoulujen partioviikkoon ja koululaisten seikkailuviikkoon löytyy piirin nettisivuilta valmiit materiaalit
    • yhteistyötapahtumia, kuten koulun harrastemessut
    • alueen lippukunta mukaan esimerkiksi koulun seikkailu- tai retkikerhon tunnille
    • kokoontumistiloja koululuokista
    • koulujen opettajat, erityisopettajat, terveydenhoitajat, kuraattori
      • lähikouluun yhteys, mukaan toimintaan voisi mahtua esimerkiksi lapsi tai nuori, joka on yksinäinen tai vailla harrastusta (laita myös tietoa, että partiota voi kokeilla pari kertaa sitoutumatta ja partion jäsenmaksusta voi saada vapautusta)
  • Seurakunnat
    • osallistuminen seurakunnan tapahtumaan
    • yhteistyötapaamisia seurakunnan Seppojen kanssa
    • partioehdokkaita seurakuntavaaleihin
    • diakoniatyö. Seppojen kautta tietoa diakoneille partiosta: mahtuuko toimintaan mukaan esimerkiksi lapsi tai nuori, joka on yksinäinen tai vailla harrastusta (muistuta myös siitä, että partiota voi kokeilla pari kertaa sitoutumatta ja partion jäsenmaksusta voi saada vapautusta)
  • Alueen muut järjestöt ja asukasyhdistykset
    • asukastapahtumat yhteistyössä – lainaa piiriltä pelit ja teltta tällä lomakkeella.
    • mahdollisia stipendejä tai avustuksia partiolle tai yksittäisille partiolaisille
  • Alueen kaupat ja kauppakeskukset
    • adventtikalenterien myynti ja muut varainkeruukeikat
    • lähikaupalta esimerkiksi makkarat myyjäisiin