Toimiston kuukauden vinkki: erilaiset karttapalvelut

Monelle PäPan toimistolle joskus puhelimella soittaneelle Marikan ääni on varmasti tuttu. Mikäli olet joskus hakenut piirin kämppien avaimet, frankkeerannut kirjekuoria tai tulostanut osoitetarroja, olet varmasti tavannut Marikan. Marika pääsee työpäivien aikana myös vastaamaan lippukuntatoimijoiden, luottisten, vanhempien ja partiosta kiinnostuneiden kysymyksiin. Kokosimme tähän yhden viime aikoina useimmiten kysytyn kysymyksen:

”Mistä löydän karttoja?”

Jaottelimme vastaukset paperikarttoihin ja valmiisiin karttapohjiin, selainpohjaisiin karttaohjelmiin sekä mobiilikarttoihin:

1. Paperikartat ja valmiit karttapohjat

Kartat piirin kämppien maastoista
Piirin kaikkien kämppien maastoista on tehty valmiit suunnistukseen sovultavat kartat. Ne löytyvät Jemmasta. Lisäksi Kiljavan maastoon on viety kiintorastit, joiden avulla voi omatoimisesti tutustua suunnistuksen jaloon harrastukseen.

Koko Suomen paperikartat
Saa tilattua osoitteesta: www.karttakauppa.fi

EXTRA: Paraskartta-palvelusta voit tilata haluamastasi alueesta kartan erilaisilla materiaaleilla:
taipuisa kestokartta, paperinen peruskartta tai esimerkiksi kapalevy.

Etälarannikon vesistöalueiden kartat
Uudenmaan Virkistysalueyhdistykseltä saa tilattua melonta- ja soutakartaston A3-kokoisena, josta löytyvät mm. rantautumispaikat, saarilta löytyvät palvelut jne. Tilausohjeet löytyvät sivun melontakartta.fi  alareunasta ”tilaa paperikartta”.

2. Selaimessa toimivat karttaohjelmat

Maanmittauslaitoksen karttapaikka:
asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka

Lisäksi karttoja löytyy:
www.pikakartta.fi
www.melontakartta.fi

3. Mobiilikartat

Maastokartat
Kartat koko Suomen alueelta. Toimii myös lentokonetilassa, kun kartat on etukäteen ladattu puhelimeen joltakin alueelta.

Melontakartta.fi
Sama kuin printtinä ja selaimessa, mutta mobiilissa.

MOBO
Kiintorastien nykyaikainen versio. Applikaatiosta löytyy kiintorasteja eri puolelta maailmaa ja Suomea sekä useita eri vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulta. Rastit leimataan emitin sijaan puhelimen QR-koodin lukijalla. Samalla voit ottaa itsellesi reitistä ajan tai kisata kavereiden kanssa. Vastaa täysimittaisesti kiintorastikarttoja.