Kevät on jo pitkällä ja pikkuhiljaa katseet ja tekeminen kohdistuvat Kliffaan. Tiesithän, että Kliffalla turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus on pakollinen kaikille yli 15-vuotiaille osallistujille ja tekijöille riippumatta pestistä tai sen kestosta.

Vaikka et olisikaan lähdössä Kliffalle, Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Koulutus suositellaan suoritettavaksi heti. Lippukunnan hallitus vastaa siitä, että edellä mainitut henkilöt suorittavat koulutuksen.

Kun teet verkkokoulutuksen viimeistään 15.5.2018, ehtii merkintä siirtyä Kuksaan ennen Kliffaa. Koulutuksen tekemiseen menee noin tunti. Jos et kerralla ehdi tehdä koko koulutusta, voit jatkaa sitä myöhemmin.

Turvallisesti yhdessä -koulutus suoritetaan verkossa itsenäisesti osoitteessa: moodle.partio.fi.

 

 

Miksi verkkokoulutus suoritetaan?

Turvallisesti yhdessä -ohjeen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Pääperiaatteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa kaltoinkohtelua, antaa neuvoja vaikeiden tilanteiden hoitamiseen ja näin ollen lisätä lasten ja nuorten kokemaa turvallisuuden tunnetta partiossa. Ohjeistuksella halutaan taata, että partiossa toimivat nuoret ja aikuiset tietävät, miten he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kasvuympäristö on lapsille ja nuorille turvallinen. Turvallisesti yhdessä -ohjeistus on ensisijaisesti tarkoitettu työkaluksi kaikille partiossa toimiville aikuisille ja ryhmänjohtamistehtävissä toimiville nuorille

Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus on helppo tapa osoittaa, että ohjeistus on partiolaiselle tuttu. Koulutuksen suoritettuaan partiossa toimivat ryhmänjohtajat ja aikuiset tietävät, miten he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kasvuympäristö on lapsia ja nuoria tukeva.

Miten tai missä verkkokoulutus suoritetaan?

Verkkokoulutus suoritetaan nimensä mukaisesti verkossa. Koulutus suoritetaan osoitteessa: moodle.partio.fi. Tarvitset koulutukseen kirjautumiseksi PartioID:n (eli samat tunnarit, joilla pääset Kuksaan).

Jokainen tekee verkkokoulutuksen omilla tunnareillaan, mutta kukaan ei estä tekemästä koulutusta yhdessä kaverin kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Yhdessä tekemällä voi saada aikaan hyviä keskusteluja tärkeästä aiheesta.

Täältä löydät selkeät ohjeet siihen, kuinka suoritat koulutuksen.

Kuka auttaa?

Jos lippukunnan turva-aikuinen tai lippukunnanjohtaja ei osaa auttaa Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutukseen liittyvissä kysymyksissä, voit olla yhteyksissä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukuntakoordinaattori Larissa ”Laija” Olasvuoreen, 050-5473090, larissa.olasvuori@partio.fi

Lisätietoja Turvallisesti yhdessä -ohjeesta ja -verkkokoulutuksesta löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *