Lippukuntaposti 6/2018

Vuoden viimeinen lippukuntaposti ilmestyy 26.11.2018 myös sähköisesti. Ensi vuoden julkaisuaikataulut löytyvät piirin nettisivuilta.

JOHTOKOLMIKKO HUOMIO 

Tässä lippukuntapostissa käännetään katseet vuoteen 2019! Lippukuntapostin liitteet löytyvät myös sähköisesti Jemmasta. Klikkaa edellä olevaa linkkiä tai kirjaudu osoitteessa partio.sharepoint.com ja valitse PäPan Jemma, klikkaa vasemmalta ylhäältä toiminnanalat -> Viestintä ja markkinointi -> Lippukuntaposti -> 2018 -> 6/2018.

Aikuisjuliste  

Pääkaupunkiseudulla toimii paljon partiolaisia, joista iso osa on aikuisia. Aikuisten rooli partiotoiminnassa on keskeinen, sillä lasten ja nuorten harrastaminen tarvitsee tukea. Täydennä lippukunnan yhteystiedot julisteeseen ja vie se näkyvälle paikalle omalla alueellasi. Kevään 2019 menovinkit -juliste 

Julisteeseen on koottu poimintoja kevään 2019 tapahtumista ja kursseista. Kiinnitä juliste kolon seinälle näkyvälle paikalle. Koko vuoden 2019 toimintakalenteri löytyy piirin nettisivuilta osoitteesta www.päpa.fi/ajankohtaiset/papan-vuoden-2019-toimintakalenteri

SuSe-kisapaketti 

Vuoden 2019 SuSe-kisapaketti ”Kaikki mukaan!” on nyt julkaistu. Kisan aiheena on erilaisuus, eri kulttuurit ja sisupartio. Lataa valmiit materiaalit osoitteesta www.partio.fi/susekisat2019, ja tilaa tapahtumamerkit toimistolta papa.toimisto@partio.fi.

Taloudellista tukea partiotoimintaan -vihko 

Tähän vihkoon olemme koonneet vinkkejä lippukunnan varainhankintaan ja tietoa erilaisista tukimuodoista. Mukana on myös tietoa yksittäiselle partiolaiselle kohdennetuista tuen muodoista. 

Huoneentaulu ryhmänjohtajalle 

Meillä kaikilla on välillä tunne riittämättömyydestä, partio tuntuu pakolta ja tekemisen ilo on hukassa. Oheinen huoneentaulu sinunkin lippukuntasi kolon ilmoitustaululla on tarkoitettu juuri näihin tilanteisiin. 

Kohti moninaisempaa lippukuntaa 

Jos susta ja sun kavereista tuntuu, että teidän lippukuntaan on helppo tulla mukaan, miksei sinne sitten olisi? Syy saattaa löytyä samasta perustelusta, jota usein käytämme itse partiota hehkuttaessamme: tämä on maailman paras harrastus, koska täällä on samanhenkisiä ihmisiä. Mutta jos ympärillä on vain samanlaisia tyyppejä, on varmaan vähän vaikeaa päästä niiden toisten ihmisten päiden sisään ja pohtia, mikä estää juuri heidän tulemisen lippukunnan toimintaan mukaan. Tämän postin mukana on 100 tapaa tehdä avoimempaa partiota -vihko, jonka sivulta 46 löydät viisi kysymystä, joiden avulla voitte vaikka koko johtajiston voimin pohtia oman lippukuntanne tilannetta ja toimintatapoja.

Vuoden Viestintäteko 2018 –kilpailu 

Julkaisetteko pääkaupunkiseudun parhainta lippukuntalehteä? Mikä on ollut paras rekrytointitapahtumanne? Kimaltavatko sometilinne kuin hiotut timantit? Vuoden Viestintäteko -kilpailun tarkoituksena on kehittää viestintää lippukunnissa ja pyrkiä jakamaan hyvät ideat myös muille. Tänä vuonna voit ilmiantaa kilpailuun myös jonkun muun kuin oman tekosi. Ilmoita siis kaverin tai naapurilippukunnan oivallus mukaan 15.1.2019 mennessä! Katso lisätiedot liitteestä tai osoitteesta www.päpa.fi/ajankohtaiset/vuoden-viestintateko-2018-kilpailu-kaynnissa 

Ulos koloilta – ohjelmapainotus 2019  

Vuonna 2019 Suomen Partiolaisten ohjelmapainotuksena on Ulos koloilta. Tavoitteena on, että jokainen partiolainen ja partioryhmä tekee mahdollisimman paljon ja erilaisia päivä- ja yöretkiä 

Eri ikäkausille suunnatut ulkona tekemiseen rohkaisevat toimintavinkit ovat valmiita vuoden 2018 marraskuussa.

Lisäksi ohjelmapainotusvuoteen ideoita tuovat vinkit koloiltojen vierailukohteiksi, vaikkapa teatteriin, kunnantalolle muuhun mielenkiintoiseen paikkaan. Vinkkejä julkaistaan koko vuoden 2019 ajan. PäPa on valinnut pääkaupunkiseudulta valmiiksi 12 kohdetta, joiden kanssa neuvotellaan yhteistyösopimukset.

Lue lisää: www.partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/ulos-koloilta 

ILMOITA TOIMISTOLLE JOULUN 2018 VARAINHANKINTATEMPAUKSET 

Järjestääkö lippukuntanne joulun alla myyjäiset, myyttekö joulukuusia tai tarjoatteko joulupukkipalveluita? Tai teettekö jotain muuta? Ilmoittakaa joulun ajan varainhankintatempaukset sähköisellä lomakkeella piirin toimistolle:
www.päpa.fi/ilmoita-varainhankintatapahtumat.

Kokoamme tapahtumat yhteen piirin nettisivuille osoitteeseen www.päpa.fi/joulu ja markkinoimme niitä piirin viestintäkanavissa. 

PÄPASSA TAPAHTUU 

Kiipeilytykset kerran kuussa torstaisin 

Kiipeilytyksiä järjestetään koko toimintakauden ajan kerran kuussa torstaisin klo 18–19.30 ja 19.30–21. Kiipeilytyksen hinta on 10€ / hlö, ja se sisältää Liikuntamyllyn sisäänpääsyn. Kiipeilytys soveltuu kaiken ikäisille partiolaisille. Lue lisätietoja osoitteesta www.päpa.fi/tapahtumat, ja ilmoita ryhmäsi mukaan sähköpostitse toimistolle: ia.poikulainen@partio.fi 

8.–9.12. Piirimajakka Loiste

Piirimajakka Loiste loistaa taas! Yhteiskunta-tarppo johdattelee tarpojat kaupunkiympäristössä kulttuurien kirjoon ja vaikuttamisen kanaviin. Kuinka rakennetaan ystävyyttä yli rajojen, miten toteutetaan lähimmäisenrakkautta käytännössä? Tule ja ota selvää! Myös muita tarppoja suorittaneet ovat tervetulleita kaikille yhteiseen piirimajakkaan. Lue lisää www.päpa.fi/tapahtumat. 

27.1. Piirin ylimääräinen kokous  

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n ylimääräinen piirin kokous järjestetään sunnuntaina 27.1.2019 klo 9:00 Partioasemalla, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki. Valtakirjojen tarkistus ja kahvitarjoilu alkavat klo 8:30. Kokouksessa valitaan piirineuvoston jäsenet puuttuvin osin vuosille 2019–2020. Kokouksen esityslista lähetetään kaikkiin lippukuntiin 28.11.2018 ilmestyvän Lippukuntapostin 6/2018 mukana. Materiaalit löytyvät viimeistään 13.1.2019 myös osoitteesta:  bit.ly/ylimääräinenpiirinkokous.  

29.1. Tervetuloa partioon -koulutus 

Koulutus sopii partiotoiminnasta yleisesti kiinnostuneille, niin partion aikuisena aloittavalle, partioon palaajille tai lastensa kautta partiosta innostuneille vanhemmille. Tiiviiltä kurssilta saa perustiedot partiotoiminnasta, sen historiasta ja nykyisestä partioarjesta. Lisäksi opitaan, kuinka partiossa toimitaan ja touhutaan turvallisesti. Koulutus sisältää Suomen Partiolaisten koulutusmoduulit Tätä on partio ja Turvallisesti partiossa. Ilmoittaudu suoraan toimistolle: paivi.anttonen@partio.fi.  

1.2. SGW – Samoajat Gone Wild 

SGW tuo valon pilkahduksen helmikuiseen perjantai-iltaan. Tapahtuma vie samoajat hetkeksi pois arjen kiireistä. Live-musa ja DJ New Dimension pitävät huolta tunnelmasta. Ääniwalli Vallilan teollisuusalueella vie bileet seuraavalle levelille loistavalla äänentoistollaan. Ja SGW ei olisi mitään ilman glitteriä ja illan teemaan, Black and White, sopivaa somistusta. Tänä vuonna jokainen, joka saa houkuteltua mukaan kaverinsa, joka ei vielä harrasta partiota, saa molemmille liput 10 euron hintaan. Myös viimeisen vuoden tarpojat ovat tervetulleita tapahtumaan. Luotseille tapahtuma on ilmainen. Tapahtuman kesto on klo 18–22. Ilmoittautuminen kuksaan.fi/23766, ilmoittautuminen on auki tapahtuman alkuun saakka! 

9.–10.2. Napakelkka piirin talvikisat 

Piirin talvikisat järjestetään vuorovuosittain yhteistyössä Uudenmaan piirin kanssa. Tänä vuonna järjestävänä lippukuntana toimii uusmaalainen Nummen Samoojat. Kilpailun nimi on Napakelkka, ja kisat järjestetään Lohjalla 9.–10.2. Kilpailussa käydään seuraavat sarjat: oranssi, vihreä, sininen, punainen, harmaa ja ruskea. Ilmoita vartiosi osoittessa kuksaan.fi/23606 20.1. mennessä. Kilpailuista voi lukea lisää täältä. Laita seurantaan myös Napakelkan FB-tapahtuma. 

13.2. Vaeltajaohjelmailta  

Mikä ihmeen vaeltajaohjelma? Tule selvittämään vastaus yllä olevaan kysymykseen Partioasemalle keskiviikkona 13.2. klo 17.30–20.00! Illassa keskustellaan vaeltajuudesta ja luotsaamisesta, sekä pelataan vaeltajaohjelmalautapeliä, jossa aktiviteetit tulevat hyvin tutuiksi! Vaeltajat tekevät itselleen vaelluskartan tai voivat päivittää jo tehtyä karttaa illan annilla. Luotseille on tarjolla tukea luotsina toimimiseen. Tapahtuma on maksuton, mutta ilmoittauduthan kuksaan.fi/23908 31.1. mennessä, jotta paikalle osataan varata riittävästi iltapalaa. 

2.–3.3. Eksymä talvi-SM-kisat Kokkolassa 

Lähde mukaan Eksymään! Talvikisoissa tyttövartiot kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa, poika- ja sekavartiot vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Koko vartio ilmoitetaan mukaan vartionjohtajan tunnuksilla. Lue lisää ja ilmoittaudu 11.2. mennessä: http://eksyma.partio.fi 

Kevään meripartiotapahtumat 

Veneenohjaajakurssi

  • Pre-VOK 31.1.
  • VOK alkukoe 6.2.
  • Kaupunki-illat 13.3. ja 19.3.
  • Teoriaviikonloppu 22.-24.3.
  • Loppukoe 28.3.
  • Käytäntö 7.-9.6.

Regatta 24.-26.5. 

SAMOAJALEIRI 13.17.6.2019  

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestävät ensi kesänä samoajaleirin, joka on tarkoitettu kaikille piirin samoajille. Kavalahdessa 13.617.6.2019 järjestettävällä leirillä pääsee sekä heittäytymään että lomailemaan rennosti. 

Samoajaleirin teemaksi on päätetty ”seikkailu”. Teeman taustalla on tavoite, että leirin osallistujat löytävät vajaan viikon aikana uusia puolia partiosta sekä uskaltavat heittäytyä ja kokeilla uutta. Samalla leiri on paikka, jossa saa lomailla ja tutustua alueen muihin samoajiin. Myös lippukuntien samoajaluotseja halutaan tukea heidän pesteissään.  

Kesän odotetuimman tapahtuman nimeä ei olla paljastettu vielä. Pysy siis kuulolla ja seuraa piirin somekanavia Instagramissa @partiokuuluukaikille ja Snapchatissa @partiolaiffii: leirin nimi julkaistaan 23. joulukuuta kello 12. Haaveilu seuraavasta kesästä voikin jo alkaa! 

Samoajien koloiltoihin on suunnitteilla ennakkotehtäviä, joita vartiot voivat tehdä pitkin kevättä. ilmoittautuminen itse leirille alkaa keväällä 2019.   

Leirille tarvitaan sekä vaeltajia että aikuisia tekijöitä erilaisiin pesteihin. Päällikköpestit julkaistaan joulukuussa PäPan nettisivuilla päpa.fi/pestit. Itseään kiinnostavasta pestistä tai ihan uudesta pesti-ideasta voi olla yhteydessä leirin johtajiin, joiden yhteystiedot löytyvät myös samalta sivustolta. Otahan rohkeasti yhteyttä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *