Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14.4.2019. Vaikka äänioikeus onkin vain 18 vuotta täyttäneillä, tarjoavat vaalit loistavan mahdollisuuden käsitellä demokratiaan ja päätöksentekoon liittyviä asioita myös nuorempien ikäkausien kanssa! Valitkaa Vaalikani-aktiviteeteista mieluisimmat toteutukseen ja tilatkaa merkit toimistolta!

Mikä Vaalikani-merkki?

Vaalikani on PäPan oma hihamerkki, jonka saa tekemällä vaaliaiheisia aktiviteetteja. Kuntavaaleissa Vaalikani näyttäytyi merkissä vihreällä pohjalla, seurakuntavaalimerkin taustaväri oli violetti. Eduskuntavaalien merkki on keltapohjainen.

Kyseessä ei ole virallinen partio-ohjelman mukainen suoritusmerkki, mutta partiopaita on tällekin oivallinen paikka. Merkki sopii kaikille ikäkausille, tekemistä löytyy varmasti kaikille! Merkissä on yksitoista vaaliaiheista aktiviteettia ja merkin saa tehtyään niistä vähintään neljä. Valitkaa itse ryhmällenne sopivin tapa paneutua aiheeseen, yhtä oikeaa tapaa ei ole olemassa! Laittakaa hyvät toteutusvinkit ja parhaat tunnelmakuvat jakoon sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vaalikani!

Paperinen ohje löytyy PäPan lippukuntapostin 2/2019 (ilmestymispäivä 11.3.) liitteistä.

Miten merkin saa?

Merkki on ilmainen. Lippukunnan kaikki merkit tilataan mieluiten kerralla viimeistään 30.4. sähköpostitse toimistolta, jonska.junkkari(at)partio.fi. Kerro viestissäsi lippukunta, merkkien määrä ikäkausittain sekä toimitusosoite.

Lisätietoa eduskuntavaaleista

Suomen Partiolaiset on koostanut www.partioehdokkaat.fi-sivustolle tiukan infopaketin eduskuntavaaleihin liittyen. Sivuilta löytyy niin toimintavinkkejä, ohjeita ehdolle asettuville kuin partion tavoitteet eduskuntavaaleissa. Lisätietoa löydät myös osoitteesta www.vaalit.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *