Lotto-vartion eli piirihallituksen kokouskuulumisia 2/2019

Lotto-vartion eli Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallituksen toinen kokous pidettiin 13.2. Tässä pieni katsaus siihen, mitä kokouksessa päätettiin ja keskusteltiin. Voit seurata piirihallituksen kokouskuulumisia myös PäPan Instagram-stooreista kokousten yhteydessä, seuraava kokous on keskiviikkona 13.3. Seuraa PäPaa Instassa @partiokuuluukaikille.

Helmikuun piirihallituksen kokouksessa käytiin paljon kuulumisia alkuvuoden erilaisista tapahtumista ja kokouksista. Tammikuun aikana oli ehtinyt tapahtua paljon: oli hallituksen oma seminaari, piirin talviseminaari luottamushenkilöille, piirineuvoston ensimmäinen kokous sekä partioneuvoston ensimmäinen kokous.

Talvisemman osalta kävimme läpi tapahtumalle annettua palautetta. Osallistujat olivat enimmäkseen tyytyväisiä, mistä olimme iloisia! Erityistä kiitosta oli saanut semmassa lanseerattu Helppo tulla -tunnus, joka on työkalu tapahtumien esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseen. Lue tunnuksesta lisää täältä. Lisäksi kehuja oli saanut semmassa pidetty Suomen Partiolaisten peruskirjatyöpaja, jossa pääsimme kertomaan mielipiteitämme siitä, mitkä ovat partion tärkeimpiä arvoja, ja miltä esimerkiksi partiolupauksen ja -ihanteiden pitäisi tulevaisuudessa näyttää. Partion peruskirjan päivittämishankkeesta ja arvokeskustelusta voit lukea lisää SP:n sivuilta.

Piirineuvoston kokouksessa 27.1. kuultiin muun muassa piirin Samoajaleiri IHQUn sekä vuonna 2020 järjestettävien partiotaitojen SM-kilpailujen tavoitteita. Totesimme hallituksen kokouksessa, että piirineuvoston kokouksessa oli paljon hyvää keskustelua ja mukava tunnelma. Piirineuvostohan ohjaa meidän piirihallituksen toimintaa ja antaa meille eväitä siitä, mitä lippukunnat piiriltä toivovat, joten keskusteleva yhteistyön ilmapiiri on meille erityisen tärkeää.

Kokouksessa päätettyjä asioita olivat muun muassa:

  • Kenelle haetaan piirin koulutusohjaajavaltuudet Suomen Partiolaisilta (koulutusohjaajat vastaavat piirin koulutusten laadusta ja kehittämisestä)
  • Seuraavan piirineuvoston kokouksen koolle kutsuminen maaliskuulle
  • Piirin kuvausryhmän perustaminen

Lisäksi herättelimme keskustelua siitä, järjestetäänkö vuonna 2020 Kohtaaminen, ja millainen tapahtuma se voisi olla. Vielä ei kuitenkaan päätetty mitään. Jos sulla olisi idea ja innostusta koko piirin yhteisen kokoontumisen järjestämiseen ensi vuonna, ota yhteyttä!

Tiia Merenheimo, piirin varajohtaja

Laita Lotto-vartiolle viestiä: pinja.lehtinen@partio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *