Vaikka partio on lähtökohtaisesti nuorten liike, jossa nuoret tekevät nuorille, on aikuisilla myös paikkansa partiossa. Aikuisia tarvitaan toiminnan mahdollistajina, aikuisena tukena nuorille ja kaikista nuorimpien partiolaisten johtajina. Ja partio on maailman paras harrastus ja vapaaehtoistyö myös aikuiselle – se antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Olemme haastatelleet pääkaupunkiseutulaisia partiolippukuntia ja kysyneet, millä tavoin aikuiset harrastavat partiota. Nyt vuorossa on Kulman Kiertäjät ja kysymyksiin vastaamassa lippukunnanjohtaja Eeva Blomberg.

Mikä on toiminta-alueenne?

Vallila-Arabianranta. Suurin osa jäsenistämme tulee Vallilasta ja Arabianrannasta, missä kolomme sijaitsevat, sekä lähialueilta Hermannista ja Kalliosta.

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä erottaa teidät muista?

Olemme voittaneet kahtena viime vuonna (2017 ja 2018) Pääkaupunkiseudun Partiolaisten eniten kasvua tehneen lippukunnan tittelin. Olemme innovatiivinen ja elinvoimainen lippukunta. Vuonna 2018 lippukunnassamme aloittivat uutena perhepartio sekä aikuispartio. Otamme jatkuvasti uusia jäseniä mukaan toimintaamme, ja porukkaan on helppoa liittyä mukaan vaikka aikuisiällä ilman mitään aiempaa partiokokemusta!

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta ja miksi?

Vuonna 2019 järjestämme toukokuussa lippukunnan yhteisen viikonloppuretken Inkoon Kavalahteen. Lisäksi meillä on oma kämppä Vihdissä, jota olemme kunnostaneet muutaman viime vuoden, ja nyt kämppä on vihdoin taas käyttökunnossa! Pidämme alkukesästä kämpällä vielä isot talkoot, missä rakennus saa uutta väriä pintaan ym. ja sitä on jatkossa entistäkin kivempi käyttää retkipaikkana.

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

Lippukunnassamme toimii hyvin aktiivinen aikuispartioryhmä, Stadin karhut, eli tuttavallisemmin Starhut. Starhut retkeilevät luonnossa, käyvät seinäkiipeilemässä, alkusammutusharjoituksissa, tekevät ruokaa villiyrteistä, treenaavat solmuja, osallistuvat yhdessä partiotaitokisoihin… Mihin ikinä kiinnostus herää! Starhut kokoontuvat kuukausittain, ja aktiviteetteja järjestetään monipuolisesti ympäri vuoden.

Onko teillä keväällä 2019 perhepartioryhmää?

(Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapsella on aina oma aikuinen mukana harrastamassa.)

Perhepartiotoimintamme käynnistyi viime syksynä 2018 ja jatkuu. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuussa useamman tunnin ajaksi alueen lähiluonnossa. Saatetaan tehdä vaikka pieni retki Viikkiin ja lämmitellä trangioilla kaakaota koko porukalle. Lapsi, sekä hänelle tuttu aikuinen, oma vanhempi tai muu, osallistuvat perhepartioon yhdessä. Nuorin osallistujamme on ollut vauvaikäinen, vanhimmat perhepartiolaiset ovat esikouluikäisiä. Koulun aloittavat lapset hakeutuvat sudenpenturyhmiimme.

Onko teillä taustayhteisöä tai taustayhteisöjä? Miten se näkyy toiminnassanne?

Taustayhteisönämme toimii Paavalin seurakunta, joka tarjoaa meille kokoontumistilat, eli kolon, käyttöömme. Lippukunta on toiminut seurakunnan tiloissa jo 1930-luvulta, ja toisinaan varastosta voi tehdä mitä mielenkiintoisempia löytöjä vuosien varrelta… Seurakunnan kanssa tehdystä yhteistyöstä huolimatta olemme vakaumuksellisesti sitoutumaton lippukunta, eikä toimintamme sisällä vakaumuksellisia sisältöjä. Toimintamme on avointa kaikille, ja jokainen on tervetullut osallistumaan toimintaamme ikään, sukupuoleen, elämänkatsomukseen, etniseen-/kulttuuriseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen ym. katsomatta, mikä on yksi meille lippukuntana tärkeistä asioista.

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

Mukaan pääsee parhaiten laittamalla lippuukuntaan sähköpostia, missä kertoo hieman itsestään: mahdollisesta aiemmasta partiotaustastaan, omista toiveistaan ja mahdollisuuksistaan osallistua lippukunnan toimintaan. Katsellaan sitten yhdessä, mikä voisi olla juuri sinulle mielekäs seuraava lippukunnan tapahtuma, mihin voisit osallistua!

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

Aikuispartio Starhuista kiinnostuneiden yhteydenotot: jenni.huovinen(at)hotmail.com

Perhepartiosta kiinnostuneiden yhteydenotot: terhi(at)evinen.net

Lippukunnan toiminnasta muuten kiinnostuneiden yhteydenotot: eeva.blomberg(at)gmail.com

Tutustu lippukuntaan:

https://www.facebook.com/kulmankiertajat 

https://www.instagram.com/kulmankiertajat

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Vallilan sudenpentujen pääsiäisteemaisella päiväretkellä koristeltiin pajunoksia, paistettiin tikkupullaa ja opittiin uutta pääsiäisestä!?

Henkilön Kulman Kiertäjät (@kulmankiertajat) jakama julkaisu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *