Vaikka partio on lähtökohtaisesti nuorten liike, jossa nuoret tekevät nuorille, on aikuisilla myös paikkansa partiossa. Aikuisia tarvitaan toiminnan mahdollistajina, aikuisena tukena nuorille ja kaikista nuorimpien partiolaisten johtajina. Ja partio on maailman paras harrastus ja vapaaehtoistyö myös aikuiselle – se antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Olemme haastatelleet pääkaupunkiseutulaisia partiolippukuntia ja kysyneet, millä tavoin aikuiset harrastavat partiota. Esittelyssä on tällä kertaa Mesikämmenet ja kysymyksiin vastaamassa lippukunnanjohtaja Kale Koivunotko.

Mikä on toiminta-alueenne?

Mesikämmenten kolo, Karhunpesä, sijaitseen Soukanniemessä (Soukan rantatie 74, Espoo). Lippukuntamme jäsenet ovat pääosin Suur-Espoonlahden alueelta. Meille on helppo tulla Etelä-Espoon alueelta ja metron varrelta niin autolla kuin julkisilla.

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä erottaa teidät muista?

Lippukuntamme on erähenkinen ja uusilla ideoilla kasvava partioyhteisö. Järjestämme paljon omia tapahtumia ja viikonloppuretkiä. Johtajistomme on tiivis ja mukaan on helppo tulla uutena. Meillä on aikuisina mukana toiminnassa niin partiossa lapsesta asti olleita kuin nyt aikuisena aloittaneita.

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta ja miksi?

Lippukuntamme oma kesäleiri, Atlas 2019, Partiosaaressa heinä-elokuun vaihteessa. Se on vuoden kohokohta ylivoimaisesti ja kerää kokoon koko lippukunnan leireilemään yhdessä.

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

Pääsääntöisesti vaeltajat ja aikuiset suunnittelevat ja järjestävät meillä toimintaa nuoremmille. Mutta sen lisäksi meillä on aikuisille ja vaeltajille muutama oma retkiviikonloppu vuodessa ja erilaisia omia johtajahuoltotapahtumia.

Onko teillä keväällä 2019 perhepartioryhmää?

(Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapsella on aina oma aikuinen mukana harrastamassa.)

Ei ole vielä, mutta jos löytyy aktiivisia käynnistäjiä ryhmälle niin miksipä ei.

Onko teillä taustayhteisöä tai taustayhteisöjä? Miten se näkyy toiminnassanne?

Espoonlahden seurakunta (taloudellista tukea ja apua tapahtumien järjestämisessä), Soukka-seura (tilat) ja Espoon kaupunki (yleisavustus). Taustayhteisöt auttavat meitä toiminnan mahdollistamisessa, jotta me pystymme keskittymään enemmän itse partioon.

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

Meillä on paljon eri pestejä, varmasti löydetään sinullekin sopiva 🙂

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

Lippukunnanjohtaja Kale Koivunotko
kale.koivunotko(at)partio.fi

Tutustu lippukuntaan:

www.mesikammenet.fi

www.instagram.com/mesikammenet_partio

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *