Aikuisena partiossa – Nuuksion Eräkarhut

Vaikka partio on lähtökohtaisesti nuorten liike, jossa nuoret tekevät nuorille, on aikuisilla myös paikkansa partiossa. Aikuisia tarvitaan toiminnan mahdollistajina, aikuisena tukena nuorille ja kaikista nuorimpien partiolaisten johtajina. Ja partio on maailman paras harrastus ja vapaaehtoistyö myös aikuiselle – se antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Olemme haastatelleet pääkaupunkiseutulaisia partiolippukuntia ja kysyneet, millä tavoin aikuiset harrastavat partiota. Tällä kertaa esittelyssä Nuuksion Eräkarhut ja kysymyksiin vastaamassa lippukunnanjohtaja Aino Ovaska.

Mikä on toiminta-alueenne?

Kolo (kokoontumispaikka) sijaitsee Nupurin kappelin tiloissa. Toimimme Espoossa Nuuksion, Siikajärven, Nupurin, Karhusuon, Kolmperän, Kolmirannan, Miilukorven sekä Hirvisuon alueilla.

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä erottaa teidät muista?

Olemme aktiivisia eräilijöitä. Erityisesti johtajaikäiset järjestävät kesäisin omia vaellusretkiä. Tähän asti olemme käyneet mm. Lapissa ja eri puolilla Eurooppaa.

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta ja miksi?

Lippukunnan vuoden kohokohta on meidän järjestämämme leikkimielinen partiotaitokilpailu partioviikon lopuksi 28.4. Mukaan voi tulla perheenä tai vaikka vain aikuisten kesken viettämään hauskaa päivää ulkoillen!

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

Lippukunnassamme on aktiivista retkeily- ja vaellustoimintaa. Kaikille johtajille yhteistä johtajahuoltoja meillä on pari kertaa vuodessa, jonka lisäksi ryhmät järjestävät keskenään kesällä pidemmän vaelluksen.

Onko teillä keväällä 2019 perhepartioryhmää?

(Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapsella on aina oma aikuinen mukana harrastamassa.)

Meillä ei ole toistaiseksi toiminut perhepartioryhmää. Olemme kuitenkin valmiita lähtemään kehittämään toimintaa, mikäli kiinnostusta aihetta kohtaan herää.

Onko teillä taustayhteisöä tai taustayhteisöjä? Miten se näkyy toiminnassanne?

Meillä on taustayhteisönä Espoon Tuomikirkkoseurakunta. Saamme heiltä tilat ja itsenäisyyspäivänä meillä on lupauksenanto ja jumalanpalvelus kirkolla. Osallistumme myös vuosittain yhteisvastuukeräykseen.

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

Jos sinulta löytyy jotain erityistaitoja, joita haluat jakaa, voit tulla pitämään yhden yksittäisen partiokokouksen jollekulle ryhmistämme. Meillä on pidetty tällä tavalla ensiapukoulutusta, kansainvälisyyskokouksia ja käsityökertoja.

Samaan tapaan retkille voi tulla mukaan pitämään yhden pienen jutun, apukädeksi keittiöön tai muuten vain paikalle yleishyödyksi ja katsomaan meininkiä.

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

Kiinnostuneet aikuiset voivat ottaa yhteyttä lippukunnanjohtaja Ainoon lpkj(a)nuka.fi

Tutustu lippukuntaan:

www.nuka.fi