Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Piirineuvosto kokoontui keväällä kauden toiseen kokoukseen eli sääntömääräiseen kevätkokoukseensa Kiljavalle. Vuoden alussa toimintakautensa aloittanut uusi Piirineuvosto koostuu partiojohtajista, jotka lippukunnat ovat valinneet edustamaan omia alueitaan piirin päätöksenteossa vuosiksi 2019-2020. Totuttuun tapaan kokouksessa käsiteltiin lippukuntien ja alueiden kuulumisia, sekä kuultiin piirihallituksen raportti toiminnastaan. PäPan partioneuvokset taas esittelivät kuulumisia SP:n suunnalta.

Piirihallitusten kuulumisten yhteydessä Piirineuvosto sai kuulla tärkeimmät poiminnat joka toiminnanalalta. Muun muassa lippukuntavierailut on käynnistetty, uusi kasvatuksen toiminnanala on saanut toimintansa alulle ja uutta Helppo tulla -tunnusta käytetään enenevissä määrin piirin tapahtumissa. Saimme myös kattavan esityksen siitä, miten lippukuntia tuetaan adventtikalentereiden myynnissä, esimerkiksi mobiilimaksujen käyttöönotossa.

Piirineuvoston kokous käsitteli ja hyväksyi vuoden 2018 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, kuten kevätkokoukseen ohjelmaan sääntömääräisesti kuuluu. Lisäksi lyötiin lukkoon vuoden 2020 jäsenmaksu ja päätettiin järjestää Kohtaaminen vuoden 2020 alkusyksystä.

Kuulimme myös paitsi PäPan omasta huikeasta YouTube-vaikuttajamarkkinointikampanjasta, myös SP:n Koitos-projektista.

Moneen esitettyyn asiaan piirineuvosto antoi spontaanit mielipiteet vihreitä tai punaisia lappuja heiluttamalla. Joissakin kokousasioissa lippukunnat esittivät hallitukselle toiveita tulevista toimenpiteistä (mm. Alueleiriosaamisen tuki vuotta 2020 ajatellen), joissakin neuvoston palaute oli yksimielisen vihreälappuinen. Piirineuvosto tuntui olevan varsin tyytyväinen hallituksen toimintaan ja ehdotuksiin, sillä kriittiset punaiset laput jäivät hyvin vähälle käytölle.

Päätökset pähkinänkuoressa

Piirin jäsenmaksu päätettiin I- ja II-jäsenten osalta pitää nykyisen suuruisena. Jäsenmaksua on perheen ensimmäisen partiolaisen, eli I-jäsenen osalta on viimeksi muutettu vuonna 2016 ja saman perheen useampien alle 17-vuotiaiden II-jäsenmaksu on pidetty ennallaan vuodesta 2012 lähtien.

Perhepartiolaisten, eli 4-6-vuotiaiden III-jäsenmaksu, päätettiin puolittaa. Vuonna 2019 tämän uuden jäsenmaksuluokan maksu oli vielä II-jäsenmaksun suuruinen.

Hieman piirineuvoston kokouksen jälkeen päätti Suomen Partiolaisten Partioneuvosto myös SP:n jäsenmaksun pysyvän ennallaan.

Piirineuvoston päätöksellä vuonna 2020 järjestetään Kohtaaminen syyskauden avaustapahtumana, joko paraatina tai kulkueena. Tämän osuuden päätteeksi on muuta ohjelmaa, joko yhteisesti tai niin, että piiri tukee lippukuntia oman ohjelman järjestämisessä esimerkiksi tarjoamalla erilaisia vierailu- tai piknikkohteita. Piirihallitus aloittaa aivan lähiaikoina tapahtuman johtajan hakemisen.

Piirineuvoston puheenjohtajisto,

Mallu, Pinja ja Iiro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *