Oletko tullut ajatelleeksi, että Kierrätyskeskus tekee paljon muutakin kuin ottaa vastaan vanhoja kalusteita? Eri toimipisteistä lippukunnat voivat muun muassa vuokrata kalusteita tai teknisiä laitteita kuten jääkaappeja ja kahvinkeittimiä, hakea maksutta askarteluun ja kädentaitoihin soveltuvia materiaaleja, ostaa kilohinnalla kankaita, kirjoja ja kierrätysnahkapaloja tai tuunauttaa vanhat retkeilyvaatteet ja anorakit uniikeiksi uusiotuotteiksi korvausta vastaan.

Paikallisesta kierrätyskeskuksesta voi löytyä monipuolisesti apua lippukunnan toimintaan, mikä säästää aikaa ja rahaa. Aina ei ole tarvetta hankkia kaikkea itse omaan käyttöön tai ostaa uutta – vaihtoehtona voi olla esimerkiksi vuokrata varusteita tai kalusteita. Vuokraamalla kierrätettyä teet aina kiertotalousteon ja sanot ei ilmastonmuutokselle. Tämä myös vapauttaa pähkäilemästä säilytystiloja ja helpottaa tapahtumien järjestämistä.

Kierrätyskeskukselta löytyy toimipisteitä eri puolilta pääkaupunkiseutua. Kaupat sijaitsevat Itäkeskuksessa, Kontulassa, Kyläsaaressa, Oulunkylässä, Porttipuistossa ja Suomenojalla.

Tavaratalot ovat puolestaan Koivukylässä ja Nihtisillassa. Lisäksi verkkokauppa palvelee koko Suomea osoitteessa kauppa.kierratyskeskus.fi. Vuokrauspalveluja saa Espoon Nihtisillan, Helsingin Kyläsaaren ja Vantaan Porttipuiston myymälöissä.

Alle on koottu 10 vinkkiä Kierrätyskeskuksen palveluiden hyödyntämiseen esimerkiksi kesän leireille ja syksyn partiotoimintaan.

10 vinkkiä lippukunnille

1. Vuokraa kalusteita. Esimerkiksi neljän hengen sohvaryhmän (sis. sohvan, tuolit + pöydän) vuokraaminen vaikka oleskelunurkkaukseen viikoksi maksaa 70–150 €.

2. Vuokraa ruokahuoltoon teknisiä laitteita, kuten jääkaappeja, kahvinkeittimiä, vedenkeittimiä.

3. Osta tapahtumaan astiat, tekstiilit, somiste-esineet ja muut pientavarat. Pientavarat voi halutessaan palauttaa tapahtuman jälkeen Kierrätyskeskukseen uudelleenkäytettäviksi.

4. Käytä kierrätysmateriaaleja ohjelmiin ja askarteluihin. Esimerkiksi kankaita, t-paitoja, kirjoja, kierrätysnahkapaloja voi tilata ja ostaa kilohinnalla. Kierrätyskeskus kerää tavarat puolestasi ja voit noutaa ne sovittuna ajankohtana jostakin pääkaupunkiseudun myymälästä.

5. Tilaa kierrätysaskartelupaja, ympäristömuskari, nukketeatteri, keppihevosrata tai pop-up -kierrätysleikkipaikka tapahtumaasi. Esimerkiksi Maapallomuskari lapsille maksaa noin 180 €/esitys.

6. Vie käyttökelpoiset, ehjät ja puhtaat lahjoitustavarat (tapahtumasta ylijääneet) mihin tahansa myymälään arkisin 9–20, lauantaisin 10–18 ja sunnuntaisin klo 12–17.

7. Ilmaistukusta Nihtisillassa voi hakea maksutta askarteluun ja kädentaitoihin soveltuvia materiaaleja, esim. kierrätettyjä kangastilkkuja, paperi- ja kartonkituotteita, erilaisia muovisia, puisia ja metallisia nippeleitä ja nappeleita. Materiaaleja toimitetaan tilauksesta myös Kierrätyskeskuksen Helsingin ja Vantaan sekä Espoon Suomenojan myymälöihin.

8. Lainaa peräkärry tavaroiden kuljetukseen.

9. Tilaa kuljetuspalvelu seuraaville alueille: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Klaukkala, Hyrylä, Kerava ja Söderkulla. Kuljetus kunnan sisällä 39 €. Seutukuljetus 44 €.

10. Tuunauta omat brändätyt tuotteesi (esim. vanhat retkeilyvaatteet, anorakit, leirihuivit tai banderollit) uniikeiksi uusiotuotteiksi vaikka kiitoslahjoiksi tai palkinnoiksi korvausta vastaan.

Lisätietoja Kierrätyskeskuksen palveluista löytyy osoitteesta: www.kierratyskeskus.fi.

kahvila
Kierrätyskeskuksesta voi löytyä esimerkiksi leirikahvilaan kahvinkeittimet, jääkaapit ja pöydät. kuva: Paula Tammivuori.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *