Leirille Atlantin toiselle puolen!

Maailmanlaajuinen Jamboree-leiri järjestetään heinäkuussa 2019 Yhdysvalloissa. Matkan aikana blogiin julkaistaan päiväkirjamaisesti päivityksiä, jotta myös Suomessa voidaan tarttua Jamppifiilikseen!

Kirjoittajana toimin siis minä, Milla Muhonen, 17-vuotias samoaja Kilon Kipinöistä Espoosta. Lippukunnassa toimin muun muassa ryhmänohjaajana ja sihteerinä hallituksessa. Piirissä olen pyörinyt nyt reilun vuoden Hepun toimittajana ja talvella kävin YSP-kurssin.

Partio ei ole kohdallani pelkkä harrastus, vaan elämäntapa. En muista viikkoa, jolloin en olisi tehnyt mitään partioon liittyvää. Siihen on kuitenkin hyvä syy: partiossa pääsen luomaan unohtumattomia muistoja yhdessä monien ystävien kanssa – Jamboree on vain yksi esimerkki tästä!

Olen odottanut leiriä jo Ruotsin Jamboreesta 2011 lähtien, jolle sisarukseni osallistuivat. Nyt odotukseni vihdoin päättyy ja hyppään lentokoneeseen jo 34 päivän päästä!

Mitä isosisko edellä, sitä pikkusisko perässä

Mikä ihmeen Jamboree?

No partioleiri, jolle tulee osallistujia ympäri maailmaa! Varsinainen leirijakso on 22.7.2.8. Länsi-Virginiassa USA:ssa. Leirialueella on mahdollisuuksia moniin aktiviteetteihin kiipeilystä melontaan ja BMX-pyöräilyyn. Lisäksi leirillä on paljon ohjelmaa liittyen erilaisiin kulttuurihin.

Ennen leiriä osallistun vielä Suomen joukkueen oheismatkalle. Pääsen siis viikon aikana kiertämään Philadelphiassa, New Yorkissa ja Washington DC:ssä. Tutustumme paikalliseen kulttuuriin esimerkiksi vierailemalla Amissien luona ja muistomerkeillä. Jos oheismatka kiinnostaa enemmän jo etukäteen, voit lukea lisää täältä.

Leirille tulee noin 46 000 partiolaista, eli yhteensä yli 2,5 Roihu-leiriä! Odotan eniten uusia kavereita eri kulttuureista ja haluan tutustua eri maiden partiotoimintaan.

Mitä matkaani on kuulunut tähän asti?

Jamboree-matkani alkoi jo vuonna 2017 ilmoittautuessani leirille. Kuluneen vuoden aikana leirilippukuntani on tavannut kolme kertaa. (Suomesta lähtee 19 leirilippukuntaa). Meidän Poro-llpk:ssa on jäseniä muun muassa Turusta, Helsingistä ja Kirkkonummelta.

Tapaamisissa olemme tutustuneet toisiimme ja yhdessä valmistautuneet leiriin. Olemme katsoneet videoklippejä, ruoka- ja ohjelmavaihtoehtoja, oheismatkakohteita. Lisäksi olemme tutustuneet amerikkalaiseen kulttuuriin elokuvien ja ruoan kautta. Jokaisen tapaamisen jälkeen matka on tuntunut hieman konkreettisemmalta ja käytännöt selvemmiltä.

Viimeisessä tapaamisessa saimme myös Suomen joukkueen varusteet, joita pääsemme käyttämään ja swoppailemaan leirillä ?

Valmiina lentoon!

Tervetuloa mukaan matkaan!