Jamppiblogi #7 – päivä bussimatkustamista ja ruokaa

Päivä 6

Jamppiblogi on Millan matkapäiväkirja maailmanjamboreella ja sen oheismatkalla USA:ssa. Kuudentena päivänä siirryttiin New Yorkin vilskeestä upeaan Washington DC:hen.

Ruokaa ja (ruoan) shoppailua

Aikainen 7.00 lähtö ei harmittanut enää ollenkaan kun pääsin aamupalalle ja näin tarjoilut: amerikkamätön (munia, makkaraa, pekonia, churroja,…) lisäksi hedelmiä ja muroja pitkästä aikaa! Päivän puoli kiloa kasviksia taisi tulla täyteen 😀

Vatsat täynnä lähdimme ajamaan kohti pääkaupunkia Washington DC:tä. Matkan ensimmäinen pysähdys oli Walmartissa, jossa saimme shoppailla noin tunti. Samassa rakennuksessa oli myös vanhoja vaatemallistoja halvalla myyvä kauppa, josta tein muutamia löytöjä. Bussiin palattiin Walmartin pussit täynnä eväitä ja suunnattiin lounaspaikalle.

Pääkaupungissa

Matka jatkui kohti pääkaupunkia Washington DC:tä. Aika kului torkkuessa hieman lyhyiden yöunien väsyttämänä ja kuunnellessa oppaan kertomuksia.

Ennen hotellille menoa kiersimme bussilla Thomas Jeffersonin ja toisen maailmansodan muistomerkit. Pysähdykset olivat aika lyhyitä, koska aurinko paahtoi kuumasti ja lämpötila oli +36 °C. Nähtävyyksien äärellä törmäsimme taas partiolaisiin; tällä kertaa Sveitsistä. Myöhemmin illallisella oli huivikauloja Kolumbiasta, Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta. Illaksi ei ollut erityistä ohjelmaa, vaan vietimme hotellilla reilun tunnin pyykkiä pesten ja rentoutuen.

Päivällistä söimme Hard Rock Cafe:ssa, kuten ensimmäisenäkin iltana. Tällä kertaa valitsin lautaselleni hampurilaisen, koska kanaa oli syöty viikon aikana vähintäänkin tarpeeksi. Ruokalistassa luki myös annosten energiasisällöt, jotka olivat aika valaisevia. Juustomakaroniannoksessa oli yli 2000 kcal, joten nälkään ei täällä näännytä. Jälkiruoaksi oli nyt kolmatta iltaa putkeen juustokakkua, joten sitäkään ei hetkeen tarvitse syödä.

Paluumatka hotellille oli ruuhkainen, koska kaikki kaupunkilaiset olivat tulleet ihastelemaan matkan varrella olevaa Washington Monumentia, johon oli heijastettu Apollo 11 -kuulennon 50-vuotisjuhlapäivän kunniaksi kuun kuva. Lopulta pääsimme sänkyyn ja unten maille. Huomenna luvassa lämmin päivä!