Jamppiblogi #10 – suurleirin juhlahumua

Päivä 9, tiistai 23.7.

Jamppiblogi on Millan matkapäiväkirja maailmanjamboreella ja sen oheismatkalla USA:ssa. Ensimmäinen kokonainen leiripäivä oli uusien rutiinien opettelua ja päivän huipensi avajaisjuhla!

Leirielämää

Heräsimme telttayön jälkeen ensimmäiseen aamuun. Emme turhia kiirehtineet, vaan otimme rauhassa ja opettelimme käytänteitä. Viimeistelimme telttojen pystytyksen ja aloitimme leiriporttimme kasaamisen.

Söimme lounaseväät leirissämme, minkä jälkeen lähdimme tutustumaan ohjelmatarjontaan. Jamboreella jokainen saa itse valita mihin ohjelmaan haluaa osallistua, kunhan aina kulkee alueella kaverin kanssa. Jokaisella on ranteessa Novus-ranneke, jonka voi yhdistää langattomasti muiden leiriläisten rannekkeiden kanssa. Jokaisesta klikkauksesta kaverin kanssa saa Jamboree-sovelluksen yhteystietoihin uuden kaverin. Samalla rannekkeella kerätään ohjelmista pisteitä ja parhaimmat pelaajat palkitaan lopuksi.

Meillä oli tässä välissä vain pari tuntia aikaa, joten menimme kaikki yhdessä ”keskustaan”. Siellä osallistuimme Living in the 21st century -ohjelmapisteisiin, joissa opimme terveellisestä ruoasta ja vitamiineista, kestävästä kalastuksesta ja hyönteisruoasta. Hyönteisrastilla juttelimme saksalaiselle, joka oli ollut 2016 finjamboree Roihulla, joten juteltavaa riitti. Saimme lopuksi rastilta mukaamme maustettuja kuivattuja sirkkoja mukaamme!

Paluumatkalla vierailimme kestävän kehityksen puumajassa. Kyseessä oli 5 kerroksinen maja/talo, jossa esiteltiin esimerkiksi uusiutuvaa energiaa. Vierailua varten avasimme kaikki puhelimillamme podcastin/äänitteen Jamboreen omasta sovelluksesta.

Söimme päivällisen ajoissa ja laitoimme partioasut päälle. Lähdimme kulkemaan kohti areenaa ja avajaisshowta. Ympäriltä kuului erilaisia huutoja ja lauluja ja eri maista tulevat oli helppoa tunnistaa asuista, lipuista ja maskoteista. Matkaa areenalle on noin kilometri, mutta ruuhkan takia kuljimme ainakin tunnin. Lopulta kaikki olivat päässeet paikalle ja show sai alkaa!

Unlock a new world

Alussa oli musiikkia ja yhteinen tanssi, jonka ohjeita seurattiin suurilta näytöiltä. Varsinainen juhla alkoi lippukulkueella ja jokaisen maan (noin 150) esittelyllä. Luettelun jälkeen minulle ei tullut enää montaa maata mieleen, joita ei olisi tullut sanottua. Kaikki hurrasivat oman maan nimen kohdalla, joten yleisömerestä oli helppoa huomata mistä kukakin tulee. Lausuimme alussa myös partiolupauksen kukin omalla kielellämme yhtä aikaa, koska kyseessä on ilmeisesti erityisesti kansainvälisesti merkityksellinen asia. Alkupamauksena oli värikäs ilotulitus.

Juhlassa oli juontajat, joilla oli hyvin amerikkalaiseen tyyliin äärimmäisen tarkasti käsikirjoitetut vuorosanat, mutta se mahdollisti tekstitykset kolmella kielellä ja helpotti seuraamista. Paikalla oli luonnollisesti myös vierailevia tähtiä, kuten tämänhetkinen Chief Scout ja seikkailija Bear Grylls!

Illan teemana oli, kuinka partiolaiset pystyvät yhdessä muuttamaan maailmaa ja meillä on avaimet uuden maailman avaamiseen (unlock a new world -motto). Lopussa esiintyi bändi, joka käytti muun muassa tikkaita rumpuina sekä rälläköitä ja tehosekottimia soittimina. He saivat jopa kankeiden suomalaisten tanssijalan ja vähintään pään liikkeelle!

Koko show huipentui droneilla tehtyyn valoshow:hun, jossa lennokit liikkuivat tiettyihin muodostelmiin tietyissä väreissä. Ne muodostivat esimerkiksi sanan ADVENTURE, karhun pään, leirin logon, sormet partiotervehdyksessä,… Tämä sai kaikkien leuat loksahtamaan, koska näky oli todella vaikuttava.

Lopulta valuimme takaisin leiriimme ja iltapalan kautta unten maille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *