Jamppiblogi #9 – vihdoin leirialueelle!

Päivä 8, maanantai 22.7.

Jamppiblogi on Millan matkapäiväkirja maailmanjamboreella ja sen oheismatkalla USA:ssa. Maanantai oli matkustuspäivä oheismatkan ja leirin välissä.

Linja-autossa on tunnelmaa

Aamulla pakkasimme tavarat ja söimme viimeisen hotelliaamiaisen. Jakauduimme busseihin leirilippukunnittain niin, että yksi bussi ajaa leirillä yhteen paikkaan. Minun bussissani oli opas, joka soitti musiikkia, eli lauloimme käytännössä karaokea. Kaikkien suosikkibiisinä oli tietysti Countryroads. Matka sujui nopeasti ja pian olimme lounaalla. Kyseessä oli viimeinen oikea lounas ennen leirin eväspaketteja.

Tauon jälkeen aloimme katsoa elokuvaa, joten aika kului todella nopeasti. Pian olimmekin jo leirialueen lähellä ja busseja näkyi paljon. Ensimmäiseksi bussiimme tuli ruotsalainen IST (=international service team). Meiltä kerättiin terveystiedot ja pääsimme kaikki leiriin, koska olimme terveitä. Kiersimme leirialueella bussilla alaleiriimme. Ulkona satoi vettä, eikä mitään pikkutihkua, vaan vaihdellen reippaasta sateesta kaatosateeseen.

Leiri pystyyn

Leirilippukuntamme alue oli yhdysvaltalaisten ja argentiinalaisten välissä. Heillä oli jo omat telttansa pystyssä, joten saimme apukäsiksi noin 20 yhdysvaltalaista. Tai no oikeastaan me taisimme olla ne apukädet, koska meitä oli aluksi paikalla 9. Illan edetessä myös muut oheismatkalaiset pääsivät paikalle ja halusimme ruokaa. Piti siis suunnata ruokakauppaan.

Kaupassa käytetään puhelinsovellusta, jossa näkyy leirilippukunnan pisteet, joilla ostokset maksetaan. Tuotteet skannataan kännykällä ja kaiken pitäisi olla sujuvaa. Pari mutkaa matkaan toivat sateen takia heikko/olematon internetyhteys, matkan jäljiltä väsyneet ja nälkäiset shoppailijat ja yli-innokas myyjä joka mainosti jokaista tuotetta. Lopulta saimme ostokset tehtyä ja vatsat täytettyä.

Menimme unten maille ja ehdin nukkua pari tuntia, kunnes havahduin leirimatkalaisten ääniin. Avasin silmäni ja huomasin, että telttakaverini oli saapunut paikalle ja kello oli 2 yöllä. Vaihdoimme pari sanaa ja jatkoin unia. Kohti seuraavaa päivää!