Jamppiblogi #14 – kisailua ja visailua

Päivä 13, la 27.7.

Jamppiblogi on Millan matkapäiväkirja maailmanjamboreella ja sen oheismatkalla USA:ssa. Kuudes leiripäivä sisälsi osallistujamaihin tutustumista ja hauskanpitoa.

Kojukiertelyä

Heräsimme aikaisin, koska aamulla oli Suomen joukkueen valokuvaus. Keräännyimme kaikki lähes 1000 väiskipäätä yhteen. Näky oli upea, mutta nilkkojen onneksi jyrkässä rinteessä ei tarvinnut seistä kauaa. Kuvaus oli ripeästi ohi ja saimme jatkaa päivää vapaasti.

Aamupäivällä valitsimme ohjelmaksemme World Pointiin tutustumisen. Aluksi menimme suorittamaan pohjoismaiden Nordic Challenge -merkkiä. Tehtäviä olivat muun muassa Legojen kasaaminen, islantilainen karaoke, Kahoot-tietovisa Norjasta. Suomen pisteellä oli videopuhelu Kajahus-leirille, 360-videoita ja valokuvia partiotoiminnasta (= tavoitteena oli löytää tuttuja ja tunnistaa tapahtumia).

Muista World Pointin pisteistä mieleen painuivat Kreikan hunajanmaistelu, Lichtensteinin tietovisa (kaikki 5 kysymystä oikein!) ja Ecuadorin palapeli, joka tuli koota minuutissa.

Söimme lounaseväät ilmastoidussa telttakatoksessa säkkituoleilla istuen. Tauon jälkeen jatkoimme matkaa kohti Canopy touria, eli muutaman vaijeriliu’un rataa. Odotusohjelmana oli pari tiimityötä vaativaa leikkiä, joiden jälkeen oli turvallisuusohjeiden ja varusteiden jaon vuoro. Lopulta pääsimme metsän varjoon opettelemaan jarrutusta. Itse radalta oli kauniit maisemat, joista pääsimme nauttimaan. Radan lopussa takaisin maan tasalle palattiin tasanteelta ulos astuen ja köyden varassa roikkuen.

Väsymys alkoi iskeä jalkoihin, joten päätimme siirtyä takaisin teltoillemme. Vapaa-aikaa vietän usein naapureiden kanssa lentopalloa tai gaga ballia (= polttopallon tapainen peli) pelaten.

Partytime!

Illan ohjelmassa oli basecamp bash, eli partiobileet. Suomessa yleensä kaikki biisit ovat tuttuja ja mukana laulaminen on helppoa, mutta tällä kertaa näin ei ollut. Soittamassa oli country-yhtye, joten biisit olivat tuntemattomia ja tyydyin heilumaan ja hyppimään hiljaa mukana pari tuntia.

Laitoimme käyntiin myös suomalaisen tanssiringin, jossa koko rinki tekee yhtä liikettä yhdessä, kunnes joku keksii seuraavan liikkeen. Siirryin kaverin kanssa ringistä pois, koska olin lähes ainoa liikkeiden keksijä, eikä mielikuvitukseni olisi riittänyt pariksi tunniksi. Heiluin siis ihmismassassa lentopallokavereiden kanssa.

Uni maittoi pitkän päivän jälkeen hyvin, huomista kohti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *