Alkusyksy on uusien ryhmien perustamisen aikaa!

Viime syksynä pääkaupunkiseudulla partioharrastuksen aloitti 1300 uutta sudenpentua ja 300 uutta seikkailijaa, joka tarkoittaa reilusti yli sataa uutta laumaa tai joukkuetta – huikeaa! Pistetäänhän tänä vuonna vielä paremmaksi? Uusien ryhmien perustaminen on kulmakivi lippukunnan toiminnan jatkuvuuden turvaamisessa, ja parhaita tapoja kasvattaa lippukunnan jäsenmäärää.

Onko teillä uuden ryhmän perustaminen kompastunut ryhmänjohtajien löytämiseen? Tai olisiko lapsia tulossa ovista ja ikkunoista niin, että ylimääräisellekin uudelle ryhmälle olisi kysyntää, jos sille löytyisi johtajat? Älkää lannistuko! Monella lippukunnalla on joka vuosi haasteita ryhmänjohtajien löytämisessä – ja yhtä monella lippukunnalla nuo haasteet kuitenkin vuodesta toiseen sinnikkyydellä ja kekseliäisyydellä ratkeavat.

Kolme vinkkiä ryhmänjohtajarekryn pulmatilanteisiin:

Ryhmän voi hyvin aloittaa vielä pitkin syksyä

Jonossa oleville kannattaa viestiä aktiivisesti tilanteesta ja kertoa, että ryhmä on kyllä tulossa, kunhan sille löytyy vetäjät. Kerro heille mahdollisuudesta harrastaa partiota aikuisenakin ja avaa kivalla tavalla lippukuntasi tilanne, mihin juuri te tarvitsette aikuisia. Hyödynnä valmis viestipohja!

Pitäkää vanhempainilta

Kutsukaa kaikkien lippukuntalaisten vanhemmat yhteiseen vanhempainiltaan, jossa kerrotte lippukunnan toiminnasta ja mahdollisuuksista osallistua ja auttaa. Vaikka vanhemmista ei saisi ryhmänjohtajia, voi myös avun pyytäminen lippukunnan muihin askareisiin auttaa helpottamaan pestikuormaa ja ratkaisemaan tilannetta. Toiminnallinen tapa avoinna olevista pesteistä kertomiseen on esimerkiksi Pyykkinaru.

Hyödyntäkää myös valmis PowerPoint-pohja vanhempainiltaa suunnitellessanne.

Järjestäkää johtajaporukalla rekrysoitteluilta

Tämä piiripestien rekryissä hyväksi havaittu keino todella toimii!

Kokoontukaa esimerkiksi hallituksen tai kaikkien laumanjohtajien porukalla yhdeksi illaksi, varatkaa hyvää evästä. Lyökää viisaat päänne yhteen ja listatkaa ensin kaikki mahdolliset ihmiset, joita voisi kysyä ryhmänjohtajiksi: ystävät, sukulaiset, työkaverit, lippukuntalaisten vanhemmat, vanhat lippukuntalaiset. Miettikää myös valmiiksi, miten kerrotte pestistä. Millaista tukea siihen saa, miten varmistetaan ettei siinä jää yksin, mitä palkitsevaa pesti antaa tekijälleen? Mihin tapahtumaan houkuttelisitte tutustumaan tyyppejä, joita lähteminen ryhmää johtamaan ihan kylmiltään arveluttaa?

Sopikaa sitten, kuka ottaa yhteyttä kehenkin, ja tarttukaa puhelimiin. Jos soittaminen ei tunnu luontevalta, laittakaa viestejä, mutta tärkeintä on henkilökohtaisuus. Henkilökohtainen yhteydenotto vetoaa aina paremmin kuin massa-WhatsApp.

Hyvä nyrkkisääntö on, että pitää kysyä noin kuutta ihmistä, että yksi lähtee johonkin pestiin, älkää siis lannistuko kieltävistä vastauksista!

Jos tuntuu, että rekrysoitteluillalle olisi tarvetta, mutta kaverit sen järjestämiseen puuttuvat, älä jää yksin – haluamme auttaa! Ota yhteyttä piirin varapuheenjohtajaan Tiiaan: tiia.merenheimo(at)partio.fi

Järjestämme teille piiristä jonkun kaverin tsemppaamaan ja sparraamaan rekryillassa ja miettimään yhdessä, keitä kaikkia voisi kysyä.