Syksy 2019: samoajaluotsin pestikirje

Hei samoajaluotsi! 

Partiosyksy on käynnistynyt rytinällä, ja kalenteri täyttyy vauhdilla erilaisista menoista ja muistettavista asioista. Tähän kirjeeseen on koottu pestiäsi ajatellen tärkeimmät partioasiat ja päivämäärät, nappaa vinkit talteen! Katso YouTubesta IHQUn aftermovie:

Kaverit mukaan toimintaan 

Samoajakaverit ja BFF:t mukaan! Kaverikokouksen järjestäminen on yksi hyvä keino täyttää ryhmää. Kaverikokouksen ajankohta ja sisältö sovitaan yhdessä vartion kanssa etukäteen. Kun tiedossa on hauska kokous, on nuorten myös kiva kutsua siihen omia kavereita mukaan.  

Entä oletteko järjestämässä retkeä, vaellusta tai leiriä? Omia kavereita on kiva pyytää mukaan juuri siihen juttuun, mikä ryhmäläisistä itsestään on partiossa siisteintä. Näin myös kaverit pääsevät kokemaan partioharrastuksen parhauden jo heti alkumetreillä! Muistakaa myös kertoa tapahtuman tai retken yhteydessä tutustujalle, miten toimintaan ja ryhmään pääsee mukaan myös jatkossa!  

Lisätietoa kaverien mukaan pyytämisestä ja kätevää valmista markkinointimateriaalia löytyy osoitteesta partio.fi/kaverimukaan. 

Huolehditaan yhdessä siitä, ettei kenenkään harrastaminen ole rahasta kiinni 

Yksittäisen partiolaisen partioharrastamisen tukemiseen löytyy monia vaihtoehtoja, joita kannattaa miettiä tapauskohtaisesti. Vinkkaathan ryhmäsi nuorten huoltajille muun muassa mahdollisuudesta hakea jäsenmaksuvapautusta. Lisätietoa on koottu piirin nettisivuille: www.päpa.fi/taloudellinen-tuki-partiolaiselle.

Oletko sinä etsimämme henkilö?

Etsimme iloiseen joukkoon ihmisiä, joiden sydäntä lähellä on katsomuskasvatuksellisten asioiden toteutuminen partiossa. Onko sinulla mielipide, miten partiotaitokisoissa voisi tehdä seurakunnan kanssa yhteistyötä tai esimerkiksi huikea idea siitä, miten samoajille voi järjestää leirien, retkien ja ryhmäiltojen hartaudet? Onko sinulla kokemus leirin hengellisestä elämästä tai sen puuttumisesta? Vastasitko myöntävästi johonkin kysymykseen? Herättikö aihe orastavan kiinnostuksen? Tule Partioasemalle (Töölönkatu 55) 12.9. klo 18-20 kuulemaan lisää ja ideoimaan yhdessä hyviä käytäntöjä.  

Ilmoittaudu iltapalaa varten mukaan tästä: bit.ly/katsomuskasvatus_ideariihi. Mukana seppoja ja piirin väkeä PäPa:sta ja Uudeltamaalta. Ja ! Lisätietoja voit kysellä: stella.bjorkholm@evl.fi / 0405337808.


Syksyllä tapahtuu 

Laita kalenteriin syksylle ainakin nämä päivät:   

27.8. Luotsivihjarit
12.9. Piirin suunnistuskilpailut
13.15.9. Flaksi samoajille
5.6.10. Syys-SM Itäpiste
18.20.10. Explo samoajille
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä
9.11. Luotsipäivä
16.17.11. Oman elämäni McGyver 2 – Tunteet ja vuorovaikutus
23.11. Luotsikoulutus
7.12.8.12. Samoaja 2YH  

Katso tarkemmat kuvaukset www.päpa.fi/tapahtumat.

Luotsivihjarit YouTubessa 27.8.

Luotsivihjarit on PäPa:n luotseille suunnattu videosarja, jossa tarjotaan helposti lähestyttävästi käytännön vinkkejä tarpojien, samoajien ja vaeltajien toimintaan. Toinen osa esitetään 27.8. klo 19-20 Youtubessa, Partio kuuluu kaikille –kanavalla: https://youtu.be/2RzTaCQ9zLM. Vihjareiden toisen osan aiheena on: ”Ruokaa luonnosta”. Kaikki vihjarit ovat myös jälkikäteen katsottavissa YouTubesta.  

Explo samoajille 18.–20.10. 

Explossa (18.-20.10.) yhdistyvät kaikki partion parhaat puolet: leirielämän yhteisöllisyys, lämminhenkisyys ja yhdessä tekeminen; messumainen ohjelma, josta jokainen pääsee valitsemaan itseään kiinnostavat kokonaisuudet tutustuen samalla uusiin samoajiin; festareiden energisen rento meininki. Explon aikana samoaja haaveilee, seikkailee, kokeilee ja oppii. Paketoituna: Explo on viikonlopun mittainen spektaakkeli, joka on toteutettu ilman kompromisseja vain ja ainoastaan samoajille. Ilmoittautuminen Exploon on auki 23.9. saakka. Lue lisää: https://www.partio.fi/nyt/explo/ 

Vielä ehtii ilmoittautua syys-SM-kisoihin! 

Kannusta samoajat kisaamaan! Tai mitä jos lähtisitkin itse johtajahuollon merkeissä viikonlopuksi metsään? Etelä-Karjalan Partiolaiset kutsuvat kaikki yli 14 –vuotiaat partiolaiset kilpailemaan ja viihtymään tähtien alle Imatralle Itäpisteeseen 5.6.10. Suomenmestaruudet kisataan samoajien sekä vaeltajien avoimissa (punainen ja harmaa) ja naisten sarjoissa (sininen ja ruskea). Mahdollista on myös kilpailla kevyessä sarjassa (keltainen). Lähiluonto, Vuoksi ja Saimaa tarjoavat upeat puitteet nauttia kisoista kavereiden kesken aurinkoisessa syyssäässä. Lue lisää osoitteesta partio.fi/itapiste2019 ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. 

Koulutettu partiokamu sujuvoittaa partioarkea 

Onko toiminnassanne mukana lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Tai lapsi, joka ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä? Tai nuori, jonka on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa? Partiokamu-pesti on luotu yksittäisen partiolaisen partiopolun tukemiseen. Partiokamuna toimiminen sopii niin samoajalle, vaeltajalle kuin aikuisellekin. Partiokamukoulutuksessa 26.10. ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen. Koulutus on maksuton. Vinkkaa koulutuksesta sopiville tyypeille lippukunnassasi! Ilmoittautumis-DL 15.9. kuksaan.fi/28199.

Muista myös! 

Tsekkaa piirin kämppien online-varauskalenterista vapaat vuorot ja suuntaa ryhmäsi kanssa retkelle: varaus.partiokampat.fi/bookings.   

PäPan eri WA-ryhmissä tiedotetaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista ja -tapahtumista. Ryhmät ovat yksisuuntaisia viestintäkanavia, eli vain ylläpitäjällä on oikeus lähettää viestejä. Pysy pestissäsi ajan tasalla liittymällä ryhmään:bit.ly/luotsitWA 

Seuraa partiouutisia osoitteessa www.päpa.fi ja sosiaalisen median kanavissa:
Facebookissa @PaakaupunkiseudunPartiolaise
Instagramissa @partiokuuluukaikille 
Twitterissä @partiokuuluu  


Espoossa eli EPT:ssä tapahtuu 

Kannusta lippukuntasi samoajat mukaan EPT:n järjestämään vimma-viikonloppuun 11. – 13.10. Vimma-viikonloppu on samoajatapahtuma, jossa yhdistyvät kaikki partion parhaat puolet: kämppäviikonlopun yhteisöllisyys, lämminhenkisyys ja yhdessä tekeminen. Vimmassa samoaja seikkailee, kokeilee ja oppii. Lisäksi samoajilla on tilaisuus vahvistaa oman ryhmänsä yhteishenkeä ja samalla luoda uusia ystävyyssuhteita. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki tulevat EPT:n verkkosivulle lähempänä tapahtumaa: https://www.ept.fi/tapahtumat/vimma/
Seuraa Vimmaa Instagramissa @instavimma ja Snapchatissa @vimmanevari.
#vimma #partioscout #espoonpartiotuki 

Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen eli Peluri-Punkku järjestetään 21.– 22.9. Kannusta lippukuntasi samoajavartiot kasaan ja valmistautukaan kisaamaan. Yön yli kestävän Espoon Punasen kohderyhmänä ovat 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset sekä ei-vielä-partiolaiset. Aiempaa kisakokemusta ei tarvitse olla. Ilmoittautukaa mukaan kisaan nyt. Ilmo on auki 8.9. asti Kuksassa: kuksaan.fi/28710. Seuratkaa tapahtumaa myös netissä: punkku.ept.fi/, Facebookissa: Espoon Punanen ja Instagramista @espoonpunanen! Merkkaa samoajavartioasi kalenteriin myös jo Vinkuli-talvileiri 19. – 23.2.2020 ja  Väiski-kesäleiri 29.7. – 5.8.2020. 

Vantaalla eli Kannuksessa tapahtuu 

Varmistathan, että sinun lippukuntasi samoajat käyvät ROKin? Seurava Partiokannuksen ROK järjestetään lokakuussa. Kurssi koostuu yhdestä mökkiviikonlopusta ja yhdestä metsäviikonlopusta. Lisäksi kurssiin sisältyy alku- ja lopputapaaminen. Kurssi on tarkoitettu juuri johtamisen aloittaville samoajille. Koulutus keskittyy antamaan tarvittavat tiedot ja taidot ryhmän johtamiseen sekä ideoita ja motivaatiota ryhmän vetämiseen. Kurssisisältöön kuuluu samoajaohjelman ryhmänohjaajakoulutustaskun aktiviteetit.  

Lue lisää Partiokannuksen nettisivuilta: partiokannus.fi/tapahtumat 


Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.   

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *