Syksy 2019: seikkailijajohtajan pestikirje

Hei sampo tai ikäkausivastaava!  

Partiosyksy on käynnistynyt rytinällä, ja kalenteri täyttyy vauhdilla erilaisista menoista ja muistettavista asioista. Tähän kirjeeseen on koottu pestiäsi ajatellen tärkeimmät partioasiat ja päivämäärät, nappaa vinkit talteen!  Katso videolta, miltä partio näyttää suosittujen tubettajien silmin:

Lähikouluista uusia jäseniä

Koululaisten Partioseikkailu toimii erinomaisena väylänä partion markkinointiin. Aktiviteetit onnistuvat opettajien voimin, mutta osana seikkailua voi järjestää myös lippukunnan vierailun koululle. Vierailu on loistava tapa markkinoida lippukunnan toimintaa ja kylvää partiointoa koululaisiin (täydentää esim. vajaita ryhmiä tai perustaa vaikka kokonaan uusi)! Lisätietoa koulukampanjasta: partio.fi/partioseikkailu.

Pitäkää kaverikokous 

Kaverikokouksen järjestäminen on yksi hyvä keino täyttää ryhmää. Kaverikokouksen ajankohta ja sisältö sovitaan yhdessä joukkueen kanssa etukäteen. Kun tiedossa on hauska kokous, on lasten myös kiva kutsua siihen omia kavereita mukaan.  

Kaverikokouksen voi järjestää vaikka Koitos-teemalla: “Koitos on vauhdikas, hauska ja viihteellinen Youtube-sarja, jonka tarkoituksena on osoittaa miten monipuolinen ja innostava harrastus partio on. Sarjassa kilpailee kaksi Suomen suosituimmista tubettajista koostuvaa joukkuetta.

Kilpailijoina sarjassa ovat Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman. Koitos starttasi Splay Suomen Youtube -kanavalla 8.8. ja ilmestyy aina kahdeksana perjantaina elo-syyskuun aikana.

Pönkittäkää sarjan avulla lippukuntanne lasten ja nuorten harrastusylpeyttä ja käyttäkää sitä toiminnan markkinoinnin tukena. Katsokaa sarjaa yhdessä kokouksissa, ja kutsukaa mukaan myös seikkailijoiden evp-kaverit. 

Lisätietoa kaverikokouksesta, siihen valmistautumisesta ja ohjelmasta löytyy osoitteesta https://lippukunta.partio.fi/lippukunnan-johtaminen/jasenhankinta/kaverikokous.   

Huolehditaan yhdessä siitä, ettei kenenkään harrastaminen ole rahasta kiinni 

Yksittäisen partiolaisen partioharrastamisen tukemiseen löytyy monia vaihtoehtoja, joita kannattaa miettiä tapauskohtaisesti. Vinkkaathan ryhmäsi lasten huoltajille muun muassa mahdollisuudesta hakea jäsenmaksuvapautusta. Lisätietoa on koottu piirin nettisivuille: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/taloudellinen-tuki-partiolaiselle 

Oletko sinä etsimämme henkilö? 

Etsimme iloiseen joukkoon ihmisiä, joiden sydäntä lähellä on katsomuskasvatuksellisten asioiden toteutuminen partiossa. Onko sinulla hyviä ideoita lauman iltahartauden suunnitteluun ja toteutukseen tai esimerkiksi Minä uskon -jäljen suorittamiseen? Vastasitko myöntävästi johonkin kysymykseen? Herättikö aihe orastavan kiinnostuksen? Tule Partioasemalle (Töölönkatu 55) 12.9. klo 1820 kuulemaan lisää ja ideoimaan yhdessä hyviä käytäntöjä.  

Ilmoittaudu iltapalaa varten mukaan tästä: bit.ly/katsomuskasvatus_ideariihi. Mukana seppoja ja piirin väkeä PäPa:sta ja Uudeltamaalta. Ja ! Lisätietoja voit kysellä: stella.bjorkholm@evl.fi / 0405337808.

Piirin kämpille?

Tsekkaa piirin kämppien online-varauskalenterista vapaat vuorot ja suuntaa ryhmäsi kanssa retkelle: varaus.partiokampat.fi/bookings.   

Harjoitelkaa yhdessä adventtikalentereiden myymistä!  

Adventtikalenterin hinta nousee tänä vuonna 10 euroon ja lippukunta saa jokaisesta myydystä kalenterista 55% isomman osuuden kuin aiemmin. Adventtikalentereiden myynti on siis todella kätevä tapa kerätä varoja lippukunnalle. Adventtikalenteri on siitä helppo, että se on perinteikäs osa suomalaista joulua ja näin ollen monelle tuttu ja mukava tapa tukea partion harrastamista.  

Adventtikalentereiden myynti on osa myös seikkailijoiden ohjelmaa. Muistakaa harjoitella erilaisia myyntitilanteita etukäteen, niin että jokainen kertoa myytävästä tuotteesta ja antaa rahasta oikein takaisin. Lisää vinkkejä adventtikalentereiden myynnin harjoitteluun löydät osoitteesta: https://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/adventtikalenteriaktiviteettivinkit/ 

Muista myös!

Seuraa partiouutisia osoitteessa www.päpa.fi ja sosiaalisen median kanavissa: 

  • Facebookissa @PaakaupunkiseudunPartiolaiset 
  • Instagramissa @partiokuuluukaikille  
  • Twitterissä @partiokuuluu 

SYKSYLLÄ TAPAHTUU

Nappaa piirin valmiit tapahtumat kattavasti osaksi syksyn ohjelmaanne. Poimi joukkueenne syksyyn valmiiksi suunniteltuja tapahtumia helpottamaan omia hommiasi sekä tekemään seikkailijoiden partio-ohjelmasta kattavampaa. Muista myös huolehtia omasta jaksamisestasi ja hae koulutuksista lisää pontta pestiin. Alla muutama poiminta syksyn tapahtumakalenterista: 

6.8.9. Leikkikurssi 3: Aarteenvartija
8.9. Terkku ja erätaito 0
12.9. Piirin suunnistuskilpailut
5.10. Seikkailijoiden Urbaani Kaupunkisuunnistus
25.27.10. Sampokurssi
26.10. Partiokamukoulutus
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä
16.17.11. Oman elämäni McGyver 2 – Tunteet ja vuorovaikutus
22.24.11. Leikkikurssi 4: Mittarimato 

Kaikkien tapahtumien tarkemmat kuvaukset löytyvät piirin nettisivuilta: www.päpa.fi/tapahtumat.  

Tervetuloa Urbaaniin Kaupunkisuunnistukseen!

Seikkailijoiden oma päivätapahtuma, Urbaani Kaupunkisuunnistus järjestetään 5.10. Ilmoittautuminen tapahtuu vartioittain osoitteessa kuksaan.fi/29223 15.9. mennessä. 

Järjestäkää alueelliset SuSe -kisat valmiin
materiaalipaketin avulla
 

Järjestääkö teidän lippukuntanne tai alueenne tänä syksynä Sudenpentu-seikkailijakisat? Hyödyntäkää valmiit materiaalit osoitteessa http://partio.fi/susekisat2019 ja tilatkaa ilmaiset tapahtumamerkit osoitteesta papa.toimisto@partio.fi. Tämän vuoden kilpailun teemana on erilaisuus, eri kulttuurit ja sisupartio. 

Koulutuksista saa aina jotain uutta omaan pestiin! 

Akela-sampo-koulutus 25.26.10. HUOM! pe-la

Kaikille akeloille ja sammoille tarjolla nyt vuorokauden tehopaketti pestin tueksi! Aikaisempina vuosina viikonlopun mittainen kurssi on saanut uuden muotonsa ja järjestetään Kiljavalla perjantai-illasta lauantai-iltaan, jonka lisäksi käydään ennakkokeskustelu lippukunnassa ennen kurssia. Kurssin teemoina ovat lapsiryhmän ohjaaminen, sudenpentu/seikkailijaikäkauden ohjelma, turvallinen toiminta ja ryhmän haasteet. Esitietovaatimuksena Tervetuloa partioon -koulutus tai vastaavat taidot. Ilmoittautuminen Kuksassa 15.9. asti:
www.päpa.fi/tapahtumat/akelavrk tai www.päpa.fi/tapahtumat/sampovrk.

27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä kokoaa piirin lyhyemmät koulutukset yhteen päivään. Nappaa tarjottimelta esimerkiksi muutaman tunnin mittainen Ryhmän hallinta retkillä -koulutus. 

Muistathan myös Terkku-kurssit ja Erätaito 0 kurssin (8.9.) jos olet saanut joukkueenne avuksi uusia aikuisia tai lasten vanhempia! 

Koulutettu partiokamu sujuvoittaa partioarkea. Onko toiminnassanne mukana lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Tai lapsi, joka ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä? Tai nuori, jonka on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa? Partiokamu-pesti on luotu yksittäisen partiolaisen partiopolun tukemiseen. Partiokamuna toimiminen sopii niin samoajalle, vaeltajalle kuin aikuisellekin. Partiokamukoulutuksessa 26.10. ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen. Koulutus on maksuton. Vinkkaa koulutuksesta sopiville tyypeille lippukunnassasi! Ilmoittautumis-DL 15.9. kuksaan.fi/28199.


Espoossa eli EPT:ssä tapahtuu 

Ensimmäisen syksyn seikkailijoille, sudenpennuille ja perhepartioryhmille tarkoitettu päiväkilpailu Pinkki järjestetään sunnuntaina 6.10. Olarissa. Tule sinäkin joukkueesi kanssa mukaan kisaan. Päivä on hauska kokemus niin osallistujille kuin saattajillekin. Kisassa kuljetaan kisavartiossa saattajan kanssa maastoon merkitty rata, jonka varrella on hauskoja ja opettavaisia tehtäviä. Seikkailijat pääsevät näyttämään rasteilla omat kykynsä saattajan toimiessa tukena ja turvana päivän ajan. Jokainen kisavartio tarvitsee mukaansa vähintään yhden 18-vuotta täyttäneen, joka huolehtii ryhmän koossa pysymisestä ja avustaa tarvittaessa. Lisätiedot Pinkistä ja ilmoittautumislinkki tulevat EPT:n verkkosivulle lähempänä tapahtumaa: ept.fi/tapahtumat/espoonpinkki.

Vantaalla eli Kannuksessa tapahtuu 

Lähde sun ekan vuoden seikkailijajoukkueen kanssa kisaamaan lauantaina 5.10. SuSen Loikka -päiväkilpailuun.   

Jos sun seikkailijajoukkueesi on jo vähän kokeneempi, tuo heidät kisaamaan Laten Laukkaan 26.10. Laten Laukka on Partiokannuksen järjestämä partiotaitokisa vantaalaisille seikkailijoille ja tarpojille. Seikkailijajoukkueet tarvitsevat kisaan mukaan saattajan.   

Lue kisoista lisää täältä: partiokannus.fi/tapahtumat 


Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.   

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *