Syksy 2019: sudenpentujohtajan pestikirje

Hei akela tai ikäkausivastaava!  

Partiosyksy on käynnistynyt rytinällä, ja kalenteri täyttyy vauhdilla erilaisista menoista sekä muistettavista asioista. Tähän kirjeeseen on koottu pestiäsi ajatellen tärkeimmät partioasiat ja päivämäärät, nappaa vinkit talteen!  Katso videolta, miltä partio näyttää suosittujen tubettajien silmin:

Lähikouluista ja päiväkodeista uusia jäseniä   

Koululaisten Partioseikkailu toimii erinomaisena väylänä partion markkinointiin. Aktiviteetit onnistuvat opettajien voimin, mutta osana seikkailua voi järjestää myös lippukunnan vierailun koululle. Vierailu on loistava tapa markkinoida lippukunnan toimintaa ja kylvää partiointoa koululaisiin (täydentää esim. vajaita ryhmiä tai perustaa vaikka kokonaan uusi)! Lisätietoa koulukampanjasta: partio.fi/partioseikkailu. 

Akelan manuaali

Suomen Partiolaiset on julkaissut uuden AKELAN MANUAALIN. Sudenpentuohjelman sivuilta löytyy nyt uudelle akelalle materiaalit tueksi sudenpentulauman johtamiseen. Manuaalissa on valmiina ensimmäisen puolen vuoden toimintasuunnitelma sisältäen kunkin kokouksen etukäteisvalmistelut, tarvikelistat sekä kokouksien aikataulut. Lisäksi manuaalin sivuille on kerätty tärkeitä linkkejä, joiden takaa löytyy tietoa mm. akelalle hyödyllisistä koulutuksista, partio-ohjelmasta sekä kasvatustavoitteista. https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/sudenpennut-7-9-v.

Perustakaa ekstralauma 

Olisiko teidän lippukunnassanne mahdollisuus perustaa ekstralauma? Ekstralauma on siis sellainen lauma, joka perustetaan olemassa olevien lisäksi, ei niiden tilalle. Uuden lauman perustaminen on helpompaa kuin miltä se ehkä aluksi vaikuttaa.  

Näin perustatte ekstralauman:  

  • Puhukaa lippukunnan johtajiston kesken ekstralauman perustamisesta ja sopikaa työnjaosta.  
  • Pyytäkää mukaan ryhmän vetäjät. Mikäli lippukunnasta ei tunnu heti löytyvän innokkaita akeloita, järjestäkää rekrykampanja.   
  • Nyt tarvitaan vielä sudarit! Markkinoikaa lippukuntaanne ja partiotoimintaa omalla alueella tai tehkää vierailu paikalliseen eskariin/kouluun. 
  • Varatkaa uudelle ryhmälle oma vuoro kololta. 

Pyytäkää vanhemmat mukaan  

Monelle vanhemmalle on ilo päästä osaksi lasten harrastuksia ja muutama saattaa innostua kaveriksesi vetämään laumaa, kun tarjoatte ensin matalan kynnyksen hommia.

Monen aikuisen huomattua, että tehtävä ei vaadi hurjia erikoistaitoja vaan tarjoaa paljon naurua, herättää sopivasti kekseliäisyyttä ja antaa jotain ihan muuta kuin arkiset työpäivät, saatattekin saada itsellenne useamman aikuisen vahvistamaan johtajistoanne.  

Huolehditaan yhdessä siitä, ettei kenenkään harrastaminen ole rahasta kiinni 

Yksittäisen partiolaisen partioharrastamisen tukemiseen löytyy monia vaihtoehtoja, joita kannattaa miettiä tapauskohtaisesti. Vinkkaathan ryhmäsi lasten huoltajille muun muassa mahdollisuudesta hakea jäsenmaksuvapautusta. Lisätietoa on koottu piirin nettisivuille: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/taloudellinen-tuki-partiolaiselle.

Harjoitelkaa yhdessä adventtikalentereiden myymistä 

Adventtikalenterin hinta nousee tänä vuonna 10 euroon ja lippukunta saa jokaisesta myydystä kalenterista 55% isomman osuuden kuin aiemmin. Adventtikalentereiden myynti on siis todella kätevä tapa kerätä varoja lippukunnalle. Adventtikalenteri on siitä helppo, että se on perinteikäs osa suomalaista joulua ja näin ollen monelle tuttu ja mukava tapa tukea partion harrastamista.  

Adventtikalentereiden myynti on osa myös sudenpentujen ohjelmaa. Muistakaa harjoitella erilaisia myyntitilanteita etukäteen, niin että jokainen osaa tervehtiä asiakkaita ja kertoa myytävästä tuotteesta. Lisää vinkkejä adventtikalentereiden myynnin harjoitteluun löydät osoitteesta: partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/adventtikalenteriaktiviteettivinkit.

Muista myös! 

Tsekkaa piirin kämppien online-varauskalenterista vapaat vuorot ja suuntaa ryhmäsi kanssa retkelle: varaus.partiokampat.fi/bookings.   

Seuraa partiouutisia osoitteessa www.päpa.fi ja sosiaalisen median kanavissa: 

  • Facebookissa @PaakaupunkiseudunPartiolaiset 
  • Instagramissa @partiokuuluukaikille
  • Twitterissä @partiokuuluu  

SYKSYLLÄ TAPAHTUU

Laita kalenteriin syksylle ainakin nämä päivät:  

6.8.9. Leikkikurssi 3: Aarteenvartija
8.9. Terkku ja erätaito 0
12.9. Piirin suunnistuskilpailut
25.27.10. Akelakurssi
26.10. Partiokamukoulutus
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä
16.17.11. Oman elämäni McGyver 2 – Tunteet ja vuorovaikutus
22.
24.11. Leikkikurssi 4: Mittarimato 

Kaikkien tapahtumien tarkemmat kuvaukset löytyvät piirin nettisivuilta: www.päpa.fi/tapahtumat.  

Koulutuksista saa aina jotain uutta omaan pestiin! 

27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä kokoaa piirin lyhyemmät koulutukset yhteen päivään. Nappaa tarjottimelta esimerkiksi muutaman tunnin mittainen Ryhmän hallinta retkillä -koulutus. 

Muistathan myös Terkku-kurssit ja Erätaito 0 kurssin (8.9.) mikäli olet itse partiotaipaleen alkumetreillä ja tarjoa näitä koulutuksia aktiivisesti muillekin, jos olet saanut laumaanne avuksi uusia aikuisia tai lasten vanhempia! 

Koulutettu partiokamu sujuvoittaa partioarkea. Onko toiminnassanne mukana lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Tai lapsi, joka ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä? Tai nuori, jonka on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa? Partiokamu-pesti on luotu yksittäisen partiolaisen partiopolun tukemiseen. Partiokamuna toimiminen sopii niin samoajalle, vaeltajalle kuin aikuisellekin. Partiokamukoulutuksessa 26.10. ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen. Koulutus on maksuton. Vinkkaa koulutuksesta sopiville tyypeille lippukunnassasi! Ilmoittautumis-DL 15.9. kuksaan.fi/28199.

Järjestäkää alueelliset SuSe -kisat valmiin materiaalipaketin avulla 

Järjestääkö teidän lippukuntanne tai alueenne tänä syksynä Sudenpentu-seikkailijakisat? Hyödyntäkää valmiit materiaalit osoitteessa partio.fi/susekisat2019 ja tilatkaa ilmaiset tapahtumamerkit osoitteesta papa.toimisto@partio.fi. Tämän vuoden kilpailun teemana on erilaisuus, eri kulttuurit ja sisupartio. 


Espoossa eli EPT:ssä tapahtuu  

Sudenpennuille, ensimmäisen syksyn seikkailijoille ja perhepartioryhmille tarkoitettu päiväkilpailu Pinkki järjestetään sunnuntaina 6.10. Olarissa. Tule sinäkin laumasi kanssa mukaan kisaan. Päivä on hauska kokemus niin osallistujille kuin saattajillekin. Kisassa kuljetaan kisavartiossa saattajan kanssa maastoon merkitty rata, jonka varrella on hauskoja ja opettavaisia tehtäviä. Sudenpennut pääsevät näyttämään rasteilla omat kykynsä saattajan toimiessa tukena ja turvana päivän ajan. Jokainen kisavartio tarvitsee mukaansa vähintään yhden 18-vuotta täyttäneen johtajan, joka huolehtii ryhmän koossa pysymisestä ja avustaa tarvittaessa. Lisätiedot Pinkistä ja ilmoittautumislinkki tulevat EPT:n verkkosivulle lähempänä tapahtumaa: ept.fi/tapahtumat/espoonpinkki/ 

Vantaalla eli Kannuksessa tapahtuu  

Ilmoita laumasi mukaan SuSen Loikka -päiväkilpailuun, joka järjestetään lauantaina 5.10. SuSen Loikassa sudenpentulauma kulkee aina saattajan kanssa. Kisapäivän aikana sudenpentulauma oppii varmasti uutta, yhteistyötaidot paranevat ja kaikki saavat aimo annoksen raitista ilmaa ja hyvää mieltä! Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki tulevat Partiokannuksen nettisivuille lähempänä tapahtumaa: partiokannus.fi/tapahtumat.


Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *